REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Seksas viršuje (nuotr. 123rf.com)

Suteikti moteriai orgazmą – bauginanti užduotis net ir labiausiai patyrusiems meilužiams. Tyrimų rezultatai liūdinantys – viena iš trijų moterų sunkiai pasiekia orgazmą.

21

Suteikti moteriai orgazmą – bauginanti užduotis net ir labiausiai patyrusiems meilužiams. Tyrimų rezultatai liūdinantys – viena iš trijų moterų sunkiai pasiekia orgazmą.

REKLAMA

Labiausiai šokiruoja tai, kad orgazmą sekso metu patiria 91% vyrų, lyginant su vos 64% moterų, kaip rodo Didžiosios Britanijos nacionalinės sekso ir elgesio apklausos rezultatai. Taigi, situaciją būtina keisti.

Laimei, mokslininkai rado neįprastą būdą, padedantį moterims pasiekti orgazmą.

Tyrėjai atskleidė, kad paprastas elektros šoko pykštelėjimas moteriai į kulkšnis gali pakelti libido ir suteikti stipresnius orgazmus.

Tyrimai rodo, kad su amžiumi iki 50% moterų kenčia nuo moterų seksualinės disfunkcijos.

Moterų seksualinė disfunkcija (MSD) pasireiškia pastoviomis, pasikartojančiomis seksualinio atsako, aistros, orgazmo, skausmo problemomis.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šio sutrikimo gali ženkliai sumažėti libido ir gali būti stipriai pakenkta moters sugebėjimui pasiekti orgazmą.

Tačiau Mičigano universiteto mokslininkai įsitikinę, kad rado problemos sprendimą.

Tyrėjai išbandė devynių MSD turinčių moterų stimuliavimą elektrodais. Moterų kulkšnys buvo stimuliuojamos elektra greta blauzdikaulio nervo arba lytinių organų srityje.

REKLAMA

Visos dalyvės gavo 12 pusvalandį trukusių tokių sesijų vieną kartą per savaitę – rezultatai buvo stulbinantys.

Tyrimui pasibaigus, jo rezultatai buvo publikuoti „Neuromodulation“ žurnale – aštuonios iš devynių moterų teigė, kad susijaudinti joms tapo lengviau.

Šios aštuonios moterys taip pat tvirtino turinčios daugiau natūralios lubrikacijos ir patiriančios intensyvesnius orgazmus.

Tyrimui vadovavęs dr. Timas Brunsas sakė: „Daugelyje klininkinių tyrimų, jei gaunamas 50 procentų simptomų pagerėjimas, tai galima laikyti sėkmingu rezultatu. Keturios mūsų tyrimo dalyvės šią ribą pasiekė ar ją viršijo.“

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai mano, kad šis gydymo būdas veikia dėl to, kad jutimas sklinda blauzdikaulio nervu į stuburo nervus, ir tuomet atgal į dubens organus.

Dr. Priyanka Gupta, kita tyrime dalyvavusi gydytoja, sakė: „Šiame tyrime pristatomas alternatyvus MSD gydymo metodas - jis nėra farmakologinis ar invazinis. Tokio tipo tyrimų pagalba galime daugiau sužinoti apie moterų seksualinį susijaudinimą ir pasiūlyti gydymo būdų sutrikimui, nuo kurio kenčiantys turi labai mažai išeičių.“

Ar norėtumėte sužinoti daugiau paprastų būdų patys namuose pakelti libido? Štai trys būdai pakelti jos libido:

1. Naudokite baziliką

Gali skambėti keistai, bet ši žolelė pasižymi daugeliu savybių, kurios moterims lovoje daro stebuklus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mitybos specialistė Cassandra Barns sako: „Bazilikas gerina kraujotaką, stimuliuoja seksualinį potraukį ir padeda vaisingumui.

Netikėta, tačiau pasirodo, kad baziliko kvapas veikia kaip afrodiziakas. Baziliko aliejų kaip kvepalus naudodavo Viduržemio jūros regiono prostitutės, norėdamos pritraukti daugiau klientų. Taigi, ponios ir panelės, gal truputuką šviežio pesto padažo už ausų?

„Ne, to turbūt būtų per daug, bet į salotas galite įsimesti šviežio baziliko lapelių ir libido kaipmat sustiprės.“ – pataria specialistė.

2. Svarbiausia – bendravimas

Tegul kalbėjimasis su partneriu tampa jūsų prioritetu, nes būgštavimai ir dvejonės trukdo lovos žaidimams. Dr. Marilyn Glenville, „Natūralios sveikatos biblijos moterims“ autorė aiškina: „Santykių problemos gali prisidėti prie sumažėjusio seksualinio potraukio.

REKLAMA

Jei jaučiatės neišgirsti, negerbiami ar nesvarbūs, natūralu turėti nuoskaudų, o šios nuoskaudos trukdo seksualiniam potraukiui.

Svarbu atidaryti visus komunikacijos kanalus su partneriu, kad pyktį galėtumėte išreikšti kitur – ne miegamajame. Jei problema rimta, pavyzdžiui, neištikimybė, galite kreiptis į santykių konsultantą.“

3. Pajudinkite kūną

Shona Wilkinson, superfooduk.com mitybos specialistė, sako, kad aktyvus gyvenimo būdas yra labai svarbus sveikam seksualiniam apetitui.

Ji aiškina: „Suprastėjusi kraujotaka sąlygoja nusistovėjusią energiją kūne. Tai dar labiau kenkia žemo libido problemai. Gera kraujotaka lytiniuose organuose yra gyvybiškai svarbi susijaudinimui, seksualinei stimuliacijai ir malonumui. Kuo geresnė kraujotaka, tuo intensyvesnis orgazmas.

REKLAMA

Vienas iš būdų pagerinti kraujotaką – eiti iš namų ir daugiau judėti. Pamėginkite bent 20 minučių daugiau per dieną užsiimti širdies pulsą greitinančiais pratimais.

Tai gali būti tiesiog greitas ėjimas, mini batuto sesija ar apsilankymas sporto klube. Taip pat padeda gera hidratacija – purifikuotas vanduo, vaisių ir žolelių arbatos palaiko tinkamą skysčių kiekį organizme.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų