REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Maistas šaldytuve (nuotr. 123rf.com)

Ekspertė atskleidė savo šaldytuvo tvarkos paslaptis, kurių padedami šaldytuvą sutvarkysite tobulai. Michele Bosevski aiškina, kaip ilgiau išlaikyti maisto produktus šviežius.

10

Ekspertė atskleidė savo šaldytuvo tvarkos paslaptis, kurių padedami šaldytuvą sutvarkysite tobulai. Michele Bosevski aiškina, kaip ilgiau išlaikyti maisto produktus šviežius.

REKLAMA

Ji taip pat atskleidė, kokio vieno produkto jokiu būdu negalima laikyti su vaisiais ir daržovėmis, rašoma dailymail.co.uk.

Kiekvienas šaldytuvą tvarkosi savaip. Galbūt turite idealiai sustruktūruotą sistemą, o galbūt tiesiog deda maistą ten, kur yra vietos – bet kuriuo atveju, jūsų šaldytuvas nėra tik paprasta maistui skirta spintelė.

Jame yra įvairių skilčių ir temperatūros nustatymų, todėl jei šaldytuvą tvarkote neteisingai, gali būti, kad dėl to tenka švaistyti maistą, maisto produktai pelija ir genda.

Australijos maisto saugos instituto ekspertė Michele Bosevski atskleidė savo virtuvės paslaptis, kurios padės tobulai susitvarkyti šaldytuvą – taip maistas ilgiau išliks šviežias, o taip pat pasakė, kurio maisto produkto jokiu būdu negalima laikyti su vaisiais ir daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Pati pirmoji taisyklė – ekspertė pataria palaikyti žemesnę, nei keturių laipsnių temperatūrą.

Viršutinė skiltis

Interviu „Sunrise“ M. Bosevski sakė, kad viršutinėje skiltyje visuomet reikėtų laikyti maisto likučius ir jau pagamintą maistą – taip jie bus atokiai nuo žalių produktų ir kryžminės taršos pavojus bus mažesnis.

REKLAMA

„Trumpai tariant, įvairūs maisto likučiai, ir šiaip maistas, kuris nėra daržovės, vaisiai ar mėsa, turėtų būti viršutinėje skiltyje.“ – sako ji.

Nors kiaušinius dažniausiai laikome šoninėse durelėse, ekspertė pataria juos laikyti vidurinėje skiltyje.

„Kiaušiniams reikia žemos temperatūros, todėl raskite jiems vietos per vidurį.“ – pataria M. Bosevski.

Apatinė skiltis

Apatinę skiltį reikėtų rezervuoti žaliai mėsai – vištienai, faršui, žuviai, avienai ar jautienai.

„Visus fasuotus produktus laikykite originaliose pakuotėse, nes jos yra sandarios. Kulinarijoje pirktus gaminius įdėkite į sandarų konteinerį – taip išvengsite kryžminės taršos. Tokiu būdu taip pat ant jų nelašės jokios sultys, galinčios sukelti kryžminę taršą.“

REKLAMA
REKLAMA

Durelės

Galbūt netikėta, tačiau M. Bosevski sako, kad pieną ir pieno produktus galima laikyti durelėse.

„Tai šilčiausia šaldytuvo vieta.“ – sako ji. – „Todėl dažniausiai sūriai laikomi viršuje, padažai – kraštuose, o pienas ir įvairūs gėrimai – likusioje erdvėje.“

Stalčiai

Jei šaldytuve turite du stalčius, M. Bosevski pataria vaisius ir daržoves atskirti.

„Vaisius dėkite į vieną stalčių, daržoves – į kitą. Jei turite tik vieną stalčių, galite vaisius ir daržoves laikyti ir kartu.“ – sako ji. Tačiau vienam vaisiui ekspertė pataria labai atidžiai ieškoti vietos šaldytuve.

„Vienintelis dalykas, su kuriuo reikia būti labai atsargiems – tai obuoliai. Obuoliai skleidžia etileno dujas, kurios, pasiekusios kitus vaisius ir daržoves, skatina juos labiau sirpti ir greičiau gesti.“ – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausia obuolius laikyti sandariame, užveriamame maišelyje.

Dar vienas įdomus M. Bosevski virtuvės patarimas – obuolius laikyti su svogūnais.

„Pakanka vos vieno obuolio, ir svogūnai nesudygs, todėl šiuo atžvilgiu etileno dujos yra naudingos.“ – teigia ji.

Kad vaisiai ir daržovės ilgiau išliktų švieži, ji rekomenduoja joms skirtus stalčius iškloti popieriniais rankšluosčiais.

„Popieriniai rankšluosčiai sugeria bet kokį galimą drėgmės perteklių. Vėlgi, taip vaisiai ir daržovės ilgiau išliks švieži.“ – sako ji.

Kad bananai laikytųsi ilgiau, ji siūlo jų galiukus apvynioti aliuminio folija – tokiu būdu bananai ilgiau neims ruduoti.

„Atskirkite kiekvieną bananą ir jų galiukus apsukite trupučiu aliuminio folijos. Jei bananai dar žali, to daryti turbūt nereikia, bet jiems įgavus tą geriausią, prinokusio banano geltoną spalvą, truputis folijos sustabdys per greitą šių vaisių sirpimą.“  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų