REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Kalendorius (nuotr. 123rf.com)

Įvairiose kalbose savaitės dienų pavadinimai yra skirtingos kilmės, tačiau nuo seniausių laikų manoma, kad kiekvieną dieną valdo skirtinga planeta. O nuo planetos priklauso ir žmogaus savijauta.

43

Įvairiose kalbose savaitės dienų pavadinimai yra skirtingos kilmės, tačiau nuo seniausių laikų manoma, kad kiekvieną dieną valdo skirtinga planeta. O nuo planetos priklauso ir žmogaus savijauta.

REKLAMA

Tačiau, ar žinojote, kad savaitės diena per kuria gimėte puikiai nusako jūsų savybes ir charakterio bruožus? 

Pirmadienis

Gimusieji Mėnulio dieną linkę į žaibišką nuotaikų kaitą – per trumpą laiko atkarpą laisvai pereina nuo ašarų iki juoko. Tokie žmonės jautrūs, jie nepasižymi stipria valia, todėl yra lengvai įtikinami, pasiduoda svetimai įtakai. Jų pasirinkta profesija neturėtų reikalauti didelio susikaupimo – juk Mėnulio žmonės labai išsiblaškę. Jie gali būti puikūs muzikantai, dailininkai, skulptoriai, dvasininkai. Kaip žinia, Mėnulis – moterų globėjas. Todėl šią dieną gimusios mergaitės išauga į puikias motinas, mylinčias žmonas, ištikimas namų židinio sergėtojas. Jos geba užčiuopti pačius subtiliausius žmogaus sielos virpesius, duoda išmintingų patarimų ir yra tiesiog moteriškumo įsikūnijimas.

Antradienis

Žmonėms, gimusiems antradienį, būdingas atkaklus tikslo siekimas ir… nesuvaldomas charakteris. Ryškiausios jų asmeninės savybės – teisingumas, vyriškumas ir mokėjimas pakovoti. Žmogaus, gimusio Marso dieną, niekas niekada nepavadins bailiu. Jis stebina savo ryžtingumu ir visišku baimės neturėjimu. Marso žmonės išsiskiria stebėtinu nuoširdumu – jie nemoka apsimetinėti, slėpti savo jausmų. Deja, dėl savo impulsyvumo jie retai pradėtą darbą užbaigia iki galo – dažniau sustoja ir griebiasi ko nors naujo. Žmonės, gimę antradienį, gali pademonstruoti savo stipriąsias savybes tiek iš gerosios, tiek iš blogosios pusės. Pirmuoju atveju jie tampa gerais kovotojais už teisybę, antruoju – peštukais ir įžūliais tipais.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienis

Žmonės, gimę trečiadienį, paprastai labai energingi ir smalsūs. Su jais lengva rasti bendrą kalbą. Jie komunikabilūs, informuoti apie viską, kas vyksta pasaulyje, ir moka įdomiai, suprantamai reikšti savo mintis. Pagrindiniai jų bruožai – vikrumas, lankstumas, pataikūniškumas, kartais netgi suktumas. Kaip tik todėl trečiadienį gimę žmonės dažnai tampa puikiais verslininkais, aptarnavimo sferos darbuotojais, žiniasklaidos atstovais.

REKLAMA

Ketvirtadienis

Žmonės, gimę Jupiterio dieną – lyderiai. Jie paprastai šiek tiek garbėtroškos, apdovanoti oratoriniais gabumais. Jie domina, traukia aplinkinius, iš jų mokomasi, imamas pavyzdys. Svarbiausia jiems – ne asmeninės ambicijos, o tikslo, kurio jie siekia, interesai, todėl šie žmonės verti pagarbos, juos lydi sėkmė. Iš ketvirtadienį gimusiųjų išeina puikūs vadovai, juristai, oratoriai.

Penktadienis

Žmonės, gimę Veneros globoje, labai jausmingi ir emocionalūs: juos lengva išvesti iš pusiausvyros, susukti jiems galvą ir nukreipti reikiama linkme. Tokie žmonės kuo nuoširdžiausiai tiki, kad pasaulį išgelbės grožis. Jie išsiskiria beveik vaikišku nuoširdumu, bet tuo pačiu atrodo, lyg jie visą laiką vaidintų kažkokį pasirinktą vaidmenį. Veneros žmonės imlūs įspūdžiams, jie lengvai, entuziastingai pasineria į pomėgius ir nesijaučia visiškai laimingi, jei tiems pomėgiams trūksta laiko. Penktadienį gimę žmonės gali tapti genialiais aktoriais, talentingais dailininkais, muzikantais.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienis

Saturno dieną gimę žmonės – vienišiai iš prigimties. Jie turi tvirtus įsitikinimus ir visada pasiekia užsibrėžto tikslo. Saturno žmonės niekada nesigręžioja atgal, visur demonstruoja savo ištvermę ir ryžtą. Jiems labiausiai rūpi jų pačių gyvenimas ir nedidukas bičiulių ratas. Tokie žmonės gyvena vadovaudamiesi savo filosofija, traukia aplinkinius savo netradicinėmis pažiūromis. Iš jų išauga puikūs filosofai, mokslininkai, istorikai.

Sekmadienis

Žmonės, gimę Saulės dieną – tikri laimės kūdikiai. Jie trykšte trykšta optimizmu, jų puiki sveikata. Šie žmonės ramūs, gerai žino savo vertę, iš prigimties yra narsūs. Jie nuo pat vaikystės traukia aplinkinius: jų saulėtas charakteris neleidžia būti abejingu. Sekmadienio žmonės gali tapti puikiais gydytojais arba palikti savo pėdsaką meno istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų