REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
A. Benjamin pasidalino atvira nuotrauka po gimdymo (nuotr. facebook.com)

Tenesyje gyvenanti Autumn Benjamin visai neseniai susilaukė savo pirmosios atžalos – dukrytės Laylos. Tačiau moteris panoro savo socialinio tinklo paskyroje pasidalinti kiek neįprastu įrašu ir papasakoti visa tiesą apie naujų mamų pojūčius.

19

Tenesyje gyvenanti Autumn Benjamin visai neseniai susilaukė savo pirmosios atžalos – dukrytės Laylos. Tačiau moteris panoro savo socialinio tinklo paskyroje pasidalinti kiek neįprastu įrašu ir papasakoti visa tiesą apie naujų mamų pojūčius.

REKLAMA

Autumn Benjamin savo „Facebook“ paskyroje pasidalino itin jautriu laišku, kuris sulaukė didžiulio komentatorių dėmesio.

„Dėl šio įrašo dvejojau gana ilgą laiką, tačiau nusprendžiau pasidalinti savo įžvalgomis apie sunkias gimdymo pasekmes ir didžiausią auką, kurią mamos atlieka nuo pat pirmosios vaiko gimimo dienos“, – rašė A. Benjamin.

„Šią nuotrauką įamžino mano vyras Kevinas, praėjus dviems dienoms po mūsų dukros Laylos gimimo. Tą akimirką aš valgiau „nuostabų“ ligoninės maistą, kurį sudarė virta mėsa ir daržovės. Įžengiau į visiškai naują teritoriją – maitinau šį mažą žmogutį, kurį visai neseniai atvedžiau į šį pasaulį. Čia pozuoju, dėvėdama sportines kelnes, skirtas moterims po gimdymo. Niekas manęs neįspėjo, jog mano pilvas žaibišku greičiu nukris žemyn. Niekas manęs neįspėjo, kad aš kraujuosiu

REKLAMA
REKLAMA

Niekas man nesakė, kad man norėsis praleisti valandų valandas verkiant nuo per didelių ir pernelyg greitai susikaupusių emocijų. Prisimenu, kad iš karto po Laylos gimimo viskas ko norėjau – tiesiog gulėti ir verkti. Mano mergaitė buvo pagaliau čia. Pagaliau. Bet palaukite... Tai reiškia, kad ji daugiau nebėra apsaugota mano pilve. O tai labiausiai mane ir gąsdino.

REKLAMA

Vos tik pagalvojus apie tai, kad ji nebėra apsaugota nuo visų pasaulio grėsmių, aš norėdavau tik verkti. Taip pat aš kentėjau didžiulius savo kūno skausmus. Mano pilvas buvo subintuotas skersai ir išilgai, o pati aš negalėdavau net pajudėti. Negalėjau pati pasinaudoti tualetu ar dušu.

Aš vis dar nešioju šias gigantiškas kelnes, primenančias didžiules sauskelnes. Buvo akimirkų, kai galvojau, kad aš niekada nebebūsiu savimi. Kevinas man padėjo nueiti į tualetą, vaikščioti laiptais.

Buvimas mama – pagrindinė auka. Mamos atiduoda savo kūną devyniems mėnesiais tam, kad užaugintų šį mažą kūdikėlį. Mamos, tvirtai užtikrintos savimi, pereina tyrimų ir gimdymo laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA

Mamos išgyvena visas emocijas, kurios yra susijusios su vaiko gimimu. Mamos atsikrato visų įmanomų gėdos jausmų, prašydamos palydėti jas į tualetą po gimdymo. Mamos, sukandusios dantis iš skausmo, mokosi maitinti savo kūdikį krūtimi. O tai patikėkite manimi – iš tiesų skausminga.

Tačiau svarbiausia – daugelis mamų atsisako savo hobių, svajonių ir planų. Mamos sustabdo savo įprastą gyvenimą, kad galėtų atvesti į pasaulį savo vaiką. Mes sulaikome tiek daug savo emocijų vien dėl to, kad galėtume tapti mamomis.

Niekada nediskriminuokite motinų. Jūs nežinote kitos mamų pusės.

Visą gyvenimą buvau Autumn. Linksma, mylinti, pašėlusi ir mėgstanti linksmintis. Dabar aš esu Laylos mama. Ir aš su tuo susigyvenau“, – savo laišką užbaigė visai neseniai mama tapusi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaukė didžiulės kritikos

Šis Autumn įrašas „Facebook“ tinkle susilaukė iš tiesų didžiulio dėmesio ir net 22 tūkstančio komentarų.

Daugelis moterį palaikė už tokį atvirą ir nuoširdų laišką, tačiau atsirado ir tokių kritikų, kurie ypač nesutiko su moterimi.

„Aš visiškai nesutinku su tavimi. Tu neprivalai atsisakyti savo gyvenimo, tapdama mama. Nekenčiu, kai moterys paverčia motinyste ištisa depresija. Tavo gyvenimas šiuo metu prisipildė meile ir naujais jausmais, vaikas nusipelnė mylinčios mamos“, – komentavo vartotoja Julia.

Kita vartotoja Lindsay tai pat piktinosi, kaip moteris gali kalbėti tokiais žodžiais apie motinystę.

„Tu tapai mama ir tai geriausia dovana, kokią tik galėjai gauti. Kaip taip galima kalbėti apie savo vaiką?“, – kritiką išreiškė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų