REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Spuogai ant veido (nuotr. 123rf.com)

Rasti geriausią, greičiausią ir efektyviausią naminę priemonę nuo spuogų nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti. Dažnai tai gali būti ilgos ir varginančios paieškos.

22

Rasti geriausią, greičiausią ir efektyviausią naminę priemonę nuo spuogų nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti. Dažnai tai gali būti ilgos ir varginančios paieškos.

REKLAMA

Pavyzdžiui, valgomoji soda jau daugelį metų neiškrenta iš populiariausių naminių priemonių nuo spuogų dešimtuko, rašoma nursebuff.com. Deja, jautrią odą turintiems žmonėms valgomoji soda tik dar labiau pablogina situaciją.

Tiesą sakant, paprasčiausiai nėra universalios naminės priemonės nuo spuogų. Kai kurios priemonės tinka vieniems žmonėms, tačiau kitiems žmonėms duoda atvirkščią efektą. Todėl jei labai nekantraujate akimirksniu išvalyti odą nuo spuogų, galite likti nusivylę.

Taigi, kokios naminės priemonės geriausiai pernakt pašalina spuogus?

Gerai paieškoję, radome penkias namines priemones nuo spuogų, kurios yra visiškai saugios ir padeda daugeliui žmonių. Ir taip, jos taip pat tinka labai jautriai odai. Todėl daugiau netuščiažodžiausime - štai trys geriausios, visiškai saugios naminės priemonės spuogams šalinti:

REKLAMA
REKLAMA

Česnakas

Česnakas turi antiseptinių savybių, kurios gali apsaugoti odą nuo bakterijų. Be to, jame yra natūralių komponentų, pavyzdžiui, sieros, kuri greitai gydo spuogus.

REKLAMA

Norėdami česnaką naudoti kaip naminį vaistą nuo spuogų, perpjaukite jo skiltelę perpus, tuomet spuogus ir aplink esančią odą juo ištrinkite. Palikite česnako sultis ant odos penkias minutes, tuomet nuplaukite drungnu vandeniu. Procedūrą galite kartoti tiek kartų, kiek norite, kai oda nerodo jautrumo ženklų.

Agurkai

Taip pat ir agurkai yra nuo seno žinomas, odą raminantis vaistas. Agurkuose gausu įvairių maistingųjų medžiagų, kurios padeda gydyti spuogus ir užkerta kelią jų formavimuisi. Aguorkuose yra vitaminų A, C ir E. Reguliariai naudojant agurkus, oda nebebus tokia riebi ir, galiausiai, sumažės spuogų.

REKLAMA
REKLAMA

Agurkus kaip naminį vaistą nuo spuogų galite naudoti trimis būdais:

1 BŪDAS: Ant spuoguotos zonos uždėkite sutarkuoto ar griežinėliais supjaustyto agurko ir palikite jį 20 minučių, tuomet nuplaukite.

2 BŪDAS: Supjaustykite agurkus gabalėliais ir mažiausiai valandą mirkykite juos dubenyje švaraus vandens. Šio proceso metu agurko maistingosios medžiagos, įskaitant chlorofilą, pamažu persikels į vandenį. Perkoškite masę ir skystį naudokite kaip gėrimą ar prausiklį.

3 BŪDAS: Norėdami pasigaminti agurkų veido kaukę, sutarkuotą agurką sumaišykite su avižomis. Šį mišinį galite papildyti natūraliu jogurtu, kad jo konsistencija būtų tirštesnė. Užsitepę kaukę pabūkite apie 30 minučių, tuomet nusiprauskite drungnu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dantų pasta

Dantų pasta iš esmės veikia kaip paprasta veido kaukė. Jei ji tepama tiesiai ant spuoguotos zonos, dantų pasta nusausins spuogus ir pašalins riebalų perteklių. Jei jums kartais išnyra keli spuogai ir inkštirai, tai – labai efektyvi naminė priemonė.

Vis dėlto, būtina vengti iš gelių pagamintų ar balinančių dantų pastų. Šiuose gaminiuose yra vandenilio peroksido ir kitų chemikalų, kurie gali pakenkti jautriai odai.

Prieš tepdami dantų pastą ant odos, ledukais atšaldykite spuoguotą zoną, kad poros nurimtų. Tuomet ant spuogelių galite užtepti nedidelį kiekį dantų pastos ir palikti bent 30 minučių, prieš nusiprausiant veidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų