REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Interjero idėjos

Trumpėjančios dienos, drėgni ir vis labiau vėstantys orai taip ir žadina norą namuose kurti jaukumą, kad rudens vakarai būtų pripildyti šilumos ir padėtų nuvyti vasaros ilgesį. Be to, juk vėsiuoju metų laiku namuose praleidžiame kur kas daugiau laiko, nei vasarą, tad jauki namų aplinka išties reikalinga.

15

Trumpėjančios dienos, drėgni ir vis labiau vėstantys orai taip ir žadina norą namuose kurti jaukumą, kad rudens vakarai būtų pripildyti šilumos ir padėtų nuvyti vasaros ilgesį. Be to, juk vėsiuoju metų laiku namuose praleidžiame kur kas daugiau laiko, nei vasarą, tad jauki namų aplinka išties reikalinga.

REKLAMA

Tinklaraštininkė, interjero dekoratorė Sigita Petrunina dalinasi patarimais, kaip pasitelkus paprastas interjero detales sukurti namuose jaukią aplinką bei atskleidžia, kokios interjero detalės šiuo metu madingiausios.

„Orams padvelkus rudeniu natūralu, kad pirmiausia namuose norisi įvairių šiltų pledų, antklodžių, kurie namams suteikia jaukumo ir yra praktiški, norint vakarais jaukiai ir šiltai įsitaisyti skaitant knygą ar žiūrint filmą“, – kalba pašnekovė.

Madingi interjero akcentai

Tinklaraštininkė pataria, kad pirmiausia, norint namuose sukurti jaukumą, reikėtų atkreipti dėmesį į namų tekstilę: dekoratyvinių pagalvėlių užvalkalus, jau minėtus pledus, lovų užtiesalus. Šaltuoju metų laikotarpiu patartina atsisakyti lengvų audinių ir vietoj jų rinktis sunkesnius, tačiau tuo pačiu ir malonius prisiliesti, pavyzdžiui, gobeleną ar vilną.

REKLAMA
REKLAMA

„Šį sezoną ypač madinga raudonos plytos, molio spalva, kitaip dar vadinama terakotos spalva. Ji pradeda dominuoti interjero spalvose ir dekoro elementuose: vazose, tekstilėje ir kituose akcentuose“, – tvirtina Sigita Petrunina.

REKLAMA

Terakotos spalvos variacijų ir atspalvių apstu: šviesesnių, tamsesnių, intensyvių ar visiškai švelnių. Visi jie tinkami rudeniniam namų interjerui. Be to, tiems, kuriems sudėtinga derinti skirtingas spalvas, dabartinė tendencija, derinant vienos spalvos skirtingus atspalvius ypač palanki, kadangi pakanka tik vienos spalvos su skirtingomis variacijomis ir namuose bus sukurtas gilaus bei jaukaus interjero įspūdis.

Kitas šį sezoną aktualus dekoro elementas – metalas. „Jeigu rudenį ant stalo norite žvakidžių, rekomenduoju rinktis šilto metalo, kaip vario, bronzos, gaminius, taip pat vis labiau populiarėja ir aukso imitacijos. Ši metalo tendencija aktuali ir renkantis stalo įrankius. Šie gali būti vienos įvardintų metalų spalvos arba metalo atspalviais puoštomis rankenėlėmis“, – rekomenduoja interjero dekoratorė.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat verta nepamiršti, kad ruduo dėkingas įvairiausių gėrybių gausa, todėl net dubuo rudeninių obuolių ant stalo yra puikiausia namų puošmena šiuo laikotarpiu. 

Kaip namuose sukurti jaukia nuotraukų galeriją

Dar vienas neatsiejamas interjero dekoro elementas šaltaisiais metų laikais yra žvakės. Vis dėlto, tinklaraštininkė ragina rinktis ne parafino, o natūralias žvakes, pavyzdžiui, bičių arba sojų vaško. „Esu už sveikesnius ir natūralesnius pasirinkimus, kadangi deginant parafino žvakes kvėpuojame juo. Be to, įprasta, kad žvakes deginame vėlai vakare, kada dažniausiai kambarių nevėdiname, tad kvėpuojame parafinu, kuris žalingas mūsų sveikatai“, – sako S. Petrunina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip žvakės, taip ir kambariniai augalai yra vienas iš dekoro elementų, kuris bus madingas visada. Augalai ne tik namams suteikia jaukumo, gyvumo, tačiau ir valo orą, o atėjus šaltajam metų laikotarpiui, kada lauke vyrauja pilka spalva, žaluma pripildytą aplinką galima susikurti namuose. Pašnekovė tikina, kad kambarinių augalų reikėtų nevengti bet kokiame namų interjere, ypač tiems, kuriems sekasi juos auginti.

Dar visai neseniai vienas iš madingiausių interjero akcentų buvo lapų motyvai, kuriais buvo puošiamos užuolaidos, patalynė, pagalvių užvalkalai. Vis dėlto, tinklaraštininkė pataria, kad kuriant namų interjerą praktiškiausia rinktis ne tuo metu madingiausius akcentus, o tai, kas labiau panašu į klasiką ir turi išliekamąją vertę.

REKLAMA

„Jei labai norisi madingų, išskirtinių akcentų, pavyzdžiui, kaip jau minėti augalų motyvai ar neseniai ant bangos buvę ananasų raštai, į namų interjerą įtraukite vieną detalę, tačiau jokiu būdu nesistenkite savo namų paversti panašių į parduotuvės vitriną, kur matyti tik naujausios interjero dekoro tendencijos“, – pataria Sigita Petrunina.

Tikriausiai, vienas populiariausių ir šilčiausių namų dekoravimo būdų – nuotraukos ir interjero dekoratorė tai tik patvirtina, teigdama, jog net didžiausios nuotraukų galerijos ant sienos, kuriose puikuojasi tiek protėviai, seneliai, tiek jauniausi šeimos nariai, namuose sukuria jaukumą bei šilumą.

„Šis interjero puošybos būdas man labai gražus. Kuriant tokią galeriją dar siūlyčiau ją paįvairinti įrėmintomis reikšmingomis šeimos smulkmenomis. Tai gali būti pakabukas, juostelė ar bet koks kitas daiktas, taip pat suteikiantis šiltus prisiminimus“, – namų interjero idėjomis dalinasi tinklaraštininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų