REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Varnikų pažintinis takas (nuotr. Wikipedia)

Lietuviai – daug vaikštanti tauta, todėl pateikiame jums, skaitytojai, 10 įdomiausių pažintinių takų, kuriuose turėtumėte apsilankyti dar šiemet.

10

Lietuviai – daug vaikštanti tauta, todėl pateikiame jums, skaitytojai, 10 įdomiausių pažintinių takų, kuriuose turėtumėte apsilankyti dar šiemet.

REKLAMA

Dūkštos pažintinis takas. Tai – daug fizinių jėgų reikalaujantis, tačiau, ko gero, pats įdomiausias Neries regioninio parko pėsčiųjų takas. Jis „įsitaisęs“ Dūkštos upelio slėnyje, taip pat čia stūkso Buivydų ir Bradeliškių piliakalniai bei itin netradicinės formos Karmazinų alkalnis.

Maršruto ilgis – 5 km. Vieta – keli kilometrai 108-uoju keliu link Kernavės (nuo Vilniaus), už Dūkštų sukti į dešinę.

Kairiojo Neries kranto dviračių takas. Šis dviračių takas pravažiuojamas ir automobiliu, tačiau yra skirtas dviratėms, lėtaeigėms transporto priemonėms – trasoje gausu lankytinų objektų, kuriuos pasieksite tik nuo pagrindinio tako paėję kelis šimtus metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Maršruto ilgis – 25 km. Dviračiais šį atstumą neskubėdami įveiksite per maždaug 5 val., pėsčiomis užtruksite visą dieną. Čia taip pat įkurtos net 6 poilsiavietės. Patogiausia trasą pasiekti traukiniu – išlipti rekomenduojama Lazdėnų stotelėje, esančioje tarp Vilniaus ir Kauno.

REKLAMA

Varnikų pažintinis takas. Šis takas vingiuoja ne tik per miškus, bet ir per pelkes. Takas laikomas vienu rečiausiu ir išskirtiniausiu visoje šalyje, jis ir yra įsikūręs Varnikų botaniniame-zoologiniame draustinyje. Didžiają dalį pažintinio tako sudaro medinis takelis, leidžiantis pajausti gamtą tokią, kokia ji iš tiesų yra.

Maršruto ilgis – 3,45 km. Vykstant automobiliu, prieš Trakus rinktinės dešinį posūkį Lentvario kryptimi ir, šiek tiek pavažiavus, pamatę nuorodą į Varnikus, sukite į kairę.

Saidės pažintinis takas. Šiame, viename trumpiausių pažintinių takų, rasite Stirnių piliakalnį bei akmenuotą Saidos ir Neries upių santaką – statūs upelio šlaitai, suvirtę medžiai, apsamanoję rieduliai vandenyje – visa tai, kas labiau primena Skandinavijos kraštovaizdį.

REKLAMA
REKLAMA

Stirnių piliakalnyje iki šių dienų rengiamos įvairios pagoniškų apeigų šventės. Maršruto ilgis – 1 km. Čia taip pat įrengta nemažai poilsiaviečių.

Karmazinų pažintinis takas. Šis Neries regioninio parko pažintinis takas nėra pritaikytas žygiui su mažais vaikais ar vežimėliais. Jame – tūkstančiai laiptelių, todėl žygiui reiktų pasiruošti kaip savotiškam iššūkiui. Čia stūkso didžiausias Vilniaus apylinkėse pilkapynas, Neris tako teritorijoje išssilieja į plačiausią savo vagą, taip pat galima pasiekti aukščiausią upės skardį.

Maršruto ilgis – 5 km. Yra įkurtos 5 poilsiavietės. Važiuojant iš Vilniaus reiktų vykti link Kernavės pro Sudervę, ją pravažiavus, už kelių kilometrų išvysite posūkį į kairę su nuoroda į Karmazinų pažintinį taką. Vykstant iš Kauno, ties Vieviu sukti į dešinę, Maišiagalos-Dūkštų kryptimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadagių slėnio takas. Tai – 2016-aisiais gražiausiu pažintiniu taku pripažintas Alvariškių botaninio draustinio pėsčiųjų takas. Apie pusė tako dengta lentomis, jis pritaikytas ir neįgaliesiems. Takas įsikūręs Kauno marių regioniniame parke – įveikiant maršrutą išvysite Nemuno slėnio atodangas, taip pat, visiškai priartėsite prie Kauno marių pakrantės.

Maršruto ilgis – 1,3 km.

Mūšos tyrelio pažintinis takas. Žagarės regioniname parke įkurtas Mūšos tyrelio pažintinis takas yra įrašytas į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausias lentomis grįstas pelkių takas. Takas vingiuoja per aukštapelkę ir joje esantį Miknaičių ežerą. Šalia rasite ir Mūšos bei Juodupio upes.

REKLAMA

Maršruto ilgis – 3,6 km.

Litorinos pažintinis takas. Pajūrio regioniniame parke, Klaipėdos rajone įkurtas takas vingiuoja palei Baltijos pajūrį. Žingsniuojant juo nuolat ne tik girdėsite, bet ir matysite šalia ošiančią jūrą. Taip pat, į jūrą galėsite pažvelgti ir nuo aukštų skardžių, tokių, kaip Olando kepurė. Takas driekiasi per mišką, kuriame gausu Lietuvoje retai sutinkamų medžių.

Maršruto ilgis – 2 km.

Šauklių riedulyno pažintinis takas. Salantų regioniniame parke, Skuodo rajone įkurtame take išvysite ir „Šilalės kūlį“ – penktą pagal dydį šalies akmenį. Taip pat, Šauklių tundroje sutiksite ir didžiausią Lietuvoje Muflonų (gyvūnų su itin riestais ragais) bandą, gyvenančią natūraliomis, laukinėmis sąlygomis.

REKLAMA

Maršruto ilgis – 2 km.

Šavašos pažintinis takas. Gražutės regioninio parko teritorijoje, Zarasų rajone esantis Šavašos takas yra pirmasis geologinis maršrutas Lietuvoje. Jis driekiasi per aukštus Šavašos upės slėnius, Lūžų mišką, taip pat, per geologines stoteles, kurias žymi atskiri informaciniai stendai.

Maršruto ilgis – 1,5 km.

Kviečiame jus išsirinkti labiausiai patikusį pažintinį taką ir jame apsilankyti su draugų kompanija ir šeima jau šį rudenį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų