REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Agurkai (nuotr. 123rf.com)

Jei norėtumėte, kad jūsų mityba būtų sveikesnė ir valgyti daugiau daržovių, tuomet agurkai – puikus pasirinkimas, rašoma huffingtonpost.com.

4

Jei norėtumėte, kad jūsų mityba būtų sveikesnė ir valgyti daugiau daržovių, tuomet agurkai – puikus pasirinkimas, rašoma huffingtonpost.com.

REKLAMA

Ne be reikalo agurkai yra daugelio tradicinių virtuvių neatskiriama dalis ir naudojami grožio procedūroms visame pasaulyje – juos valgyti labai sveika.

Vieno tyrimo duomenimis, agurkai pasižymi šiomis teigiamomis savybėmis: tai potencialus antidiabetikas, turintis antioksidacinį poveikį, valantis toksinus ir nešvarumus, raminantis odą, kad jis nesudirgtų ir padedantis nuo vidurių užkietėjimo. Štai 3 sveikatai naudingiausios agurkų savybės:

1. Padeda jums palaikyti reikiamą skysčių kiekį organizme

Agurkai yra sudaryti iš 95,2 procentų vandens, o tai reiškia, kad 150 gramų sveriantis agurkas turi 142,8 ml vandens. O tai jau sudaro 26 procentus su maistu suvartojamos kasdienės vandens normos.

REKLAMA
REKLAMA

2. Sveikatina širdį

Agurkuose yra kalio (152mg vienoje porcijoje), o kalis gali mažinti kraujospūdį. Geriausių kalio suvartojimo mokslinių tyrimų apžvalga parodė, kad didesnis kalio suvartojimas siejamas su žemesne širdies smūgio rizika ir taip pat sumažinti bendrą pavojų susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

REKLAMA

Turint omenyje, kad vos mažiau nei 2 procentai suaugusių amerikiečių per dieną suvartoja rekomenduojamą 4 700 mg kalio per dieną kiekį, puikus būdas suvartoti daugiau kalio – valgyti daugiau agurkų.

3. Apsaugo smegenis nuo neurologinių ligų

Agurkuose, o taip pat braškėse ir vynuogėse, yra fisetinu vadinamos priešuždegiminės medžiagos.

Naujausi moksliniai tyrimai spėja, kad fisetinas smegenų sveikatai yra ypač svarbus. Manoma, kad jis gali sumažinti su senėjimu siejamų, smegenų veiklą sutrikdančių neurologinių ligų pavojų, o taip pat Alzheimerio liga sergantiems žmonėms padeda palaikyti kognityvines funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų