REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Partrenktas šunelis

Neseniai internete pasirodžiusi istorija apie partrenktą šunelį suvirpino ne vieną širdį, tačiau pasak VšĮ „Vyšnių sodas“ vadovės Monikos Mužaitės, tokių istorijų daugybė – mažiausiai po vieną per dieną.

8

Neseniai internete pasirodžiusi istorija apie partrenktą šunelį suvirpino ne vieną širdį, tačiau pasak VšĮ „Vyšnių sodas“ vadovės Monikos Mužaitės, tokių istorijų daugybė – mažiausiai po vieną per dieną.

REKLAMA

„Ne visus pranešimus skelbiame, nes dažniausiai būna per vėlu ir gyvūnų nespėjame išgelbėti,“ – atviravo organizacijos teikiančios pagalbą sunkias fizines ir psichologines traumas patyrusiems gyvūnams vadovė.

Pasak M. Mužaitės, organizacija visais kanalais stengiasi komunikuoti ir žmonėms paaiškinti, kad partrenkus gyvūną nevertėtų išsigąsti ir nuvažiuoti:

„Dažniausiai žmogus partrenkęs gyvūną išsigąsta, pasimeta arba kažkur skuba ir nuvažiuoja. Tos baimės nereikėtų turėti, reikėtų atlikti visas procedūras, kurios priklauso. Pirmiausia, paskambinti draudimo kompanijai, pranešti policijai, kuri visuomet su mumis susisiekia ir mes skubame į įvykio vietą. Nereikėtų galvoti, kad gyvūnui niekas jau nepadės arba kažkas kaltins. Juk pats gyvūnas išbėgo į kelią.“

REKLAMA
REKLAMA

Tokiose situacijose yra svarbi kiekviena sekundė: „Mums ir visiems kitiems gyvūnų mylėtojams yra svarbiausia, kad pagalba būtų suteikta kuo greičiau.“

REKLAMA

Smūgis į galvą 

Vadovės teigimu, neseniai partrenkto šunelio būklė nėra aiški: „Kai gelbėjame tokius gyvūnus žmonės po dienos, dviejų jau klausia apie būklę, tačiau mes visuomet atsakome, kad reikia kantrybės. Dažniausiai sužeidimai būna galinėje kūno dalyje, kai lūžta kryžkaulis, kojytės ir tas reabilitacijos laikas, gijimas po operacijų trunka mėnesius.“

Minėto šunelio būklė stabili, tačiau, kokie šansai išgyventi paaiškės tik po kelių savaičių: „Šiuo atveju šuniukas patyrė smūgį į galvą, tokie smūgiai yra patys skausmingiausi, yra tikimybė, kad atsiras krešulys arba išsilies kraujas į smegenys. Koordinacija, kuri dažniausiai būna prarandama gyvūnui patyrus avariją, ne visada atsistato iš karto. Reikia ilgo gydymo, kartais reikia brangių tomografijos tyrimų. Tokie neurologiniai pažeidimai išlieka visam gyvenimui.“

REKLAMA
REKLAMA

Šunelio istorija VšĮ „Vyšnių sodas“ paskelbė feisbuko paskyroje:

Vėl partrenkė ir paliko, kiek tai tęsis?

Kelyje Švenčionys-Švenčionėliai ant kelio moteris rado seną partrenktą šuniuką. Dėkojame didžiulės širdies žmogui, kad nepaliko vargšo senuko su siaubingomis traumomis – smūgis buvo tiesiai į galvytę.

Nuvežusi šuniuką į artimiausią veterinarijos kliniką moteris pradėjo ieškoti pagalbos ir šiandien mes jau vykome perimti ligoniuko, kuris vis dar sunkios būklės, svirdinėja, sunkiai orientuojasi. Veterinarai teigia, kad jam  ne mažiau nei 10 metų.

Šuo akivaizdžiai naminis, tik neprižiūrėtas – prasta dantų būklė, o kailiukas pilnas blusų. Praėjus parai po nelaimės, šuniukas klinikoje po truputį atsigauna, nors ir sunkiai, bet pats tuštinasi, stojasi ant kojyčių ir bando valgyti. Tiesa, jam dar labai sunku, jis nelaiko pusiausvyros. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šuneliui ir toliau bus statomos lašelinės, leidžiami nuskausminamieji ir priešuždegiminiai vaistai. Šią akimirką jam labiausiai reikia ypatingos priežiūros ir Jūsų palaikymo – tiek moralinio, tiek finansinio besikaupiančioms skoloms padengti.

VšĮ „Vyšnių sodas“

Įmonės kodas 302488918

Sąskaitos nr. LT197044060007446446 (AB SEB bankas)

SWIFT kodas CBVILT2X (aukojantiems iš užsienio)

Pavedimo paskirtis: Skubiai pagalbai

Paypal: [email protected]

Paysera: LT423500010002663964

Paaukoti galite ir siųsdami trumpąją SMS žinutę numeriu 1670, įrašę žodį PRISIDEDU. Norimą skirti sumą (3, 5 arba 9 eurai) įrašykite prie raktinio žodžio:

Prisidedu3 – auka 3 eurai;

Prisidedu5 – auka 5 eurai;

Prisidedu9 – auka 9 eurai.

Dėkojame už Jūsų GERUMĄ!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų