REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Džiaugiatės vasariniu obuolių derliumi, tačiau nesugalvojate, ką iš jų pagaminti? Tuomet pats laikas palepinti savo šeimą gardžiais kepiniais, o tam kuo puikiausiai tiks naminis obuolių pyragas. 

Džiaugiatės vasariniu obuolių derliumi, tačiau nesugalvojate, ką iš jų pagaminti? Tuomet pats laikas palepinti savo šeimą gardžiais kepiniais, o tam kuo puikiausiai tiks naminis obuolių pyragas. 

REKLAMA

Pyragui naudota 26 cm. skersmens forma.

Tešlai: 150 sviesto, 2 st. miltų, 0,5 st. grietinės, 1 v. š. kepimo miltelių. Įdarui: 8 vidutinių obuolių (geriau rūgštūs), 2 kiaušinių, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės grietinės, 2 šaukštų miltų, 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Gaminimas:

1. Sviestą ištirpiname, atvėsiname ir supilame į miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

2. Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų.

3. Tešlą lengvai išformuojame į kepimo indą, pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime įdarą.

4. Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.

5. Suplakame kiaušinius, cukrų, grietinę, vanilinį cukrų ir miltus. Jeigu obuoliai labai sultingi, miltų į užpilą dėkite daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

6. Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ir likusį užpilą.

7. Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis. Jums prireiks papildomai 2 nedidelių obuolių.

REKLAMA

8. Įkaitiname orkaitę ir kepame 180 *C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo. Kepimo laikas gali ir pailgėti.

Jeigu naudosite formą mažesnę nei 26 cm, pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau. Iškepusį gerai atvėsinkite ir jokiu būdu nepjaukite karšto. Pyragas turi susistovėti ir sutvirtėti.

Šaltinis: Ritos receptai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų