REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Banano žievė (nuotr. 123rf.com)

Bananų nauda sveikatai gerai žinoma, tačiau ne mažiau reikšmingos yra jų žievelių gydomosios savybės.

12

Bananų nauda sveikatai gerai žinoma, tačiau ne mažiau reikšmingos yra jų žievelių gydomosios savybės.

REKLAMA

Suvalgę bananą žievelę visuomet išmetame, tačiau kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Indijoje, jau daugelį dešimtmečių bananų žievelės valgomos, taip įsisavinant jų maistingąsias savybes, rašoma zen-magazine.com.

Štai kaip galima panaudoti banano žievelę:

BANANO ŽIEVELĖ DANTŲ BALINIMUI

Dvi savaites kiekvieną dieną vidine banano žievelės puse įtrinkite dantis. Greitai pastebėsite teigiamus rezultatus.

KARPŲ ŠALINIMUI

Jei turite karpų, šią problemą galite išspręsti banano žievelės pagalba. Karpą ne tik ja pašalinsite, bet taip pat užkirsite kelią naujų karpų susiformavimui. Uždėkite banano žievelę ant karpos ir pleistru ją pritvirtinkite. Palikite per naktį. Šį procesą kartokite, kol karpos nebeliks.

SPUOGŲ ŠALINIMUI IR NUO RAUKŠLIŲ

Bananai puikiai veikia odą. To priežastis – šiame vaisiuje esantys antioksidantai ir jauninamosios savybės. Bananai drėkina ir maitina odą. Įtrinkite odą banano žievele, ypatingą dėmesį skirdami sudirgintoms ir problemiškoms zonoms. Palaukite 30 minučių ir tuomet nuskalaukite.

REKLAMA
REKLAMA

PSORIAZĖS GYDYMUI

Deja, šios ligos banano žievele visiškai išgydyti neįmanoma, tačiau banano žievelė gali palengvinti psoriazės simptomus.

BANANO ŽIEVELĖ - ANALGETIKAS

Skaudančias kūno vietas patepkite banano žievele. Tai – puikus vaistas nuo skausmo.

BANANO ŽIEVELĖ SVORIO METIMUI

Turbūt žinote, kad bananuose yra kalio. Bet ar žinojote, kad didelė dalis kalio yra būtent banano žievelėje? Joje gali būti iki 40% kalio. Šis mineralas labai naudingas, jei metate svorį.

REKLAMA

Jis pagerina jūsų medžiagų apykaitą, todėl galėsite sudeginti daugiau kalorijų ir raumenyse turėsite daugiau energijos. Jei ir taip jaučiatės energingi, būsite dar aktyvesni.

Tačiau banano žievelėje yra ir daugelis kitų medžiagų – antioksidantai, skaidulos, A ir B grupių vitaminai. Skaidulų daugiau yra žievelėje, nei pačiame banane. Skaidulų dėka ilgiau išlieka sotumo jausmas.

Dabar jau žinote, kokiomis nuostabomis svorio metimui naudingomis savybėmis pasižymi bananų žievelės. Tiesą sakant, tai ne taip jau ir keista.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų