REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Cerebriniu paralyžiumi sergantis Darvidas (nuotr. asm. archyvo)

Keturiolikmetis joniškietis Darvidas tikriausiai daugelį pakerėtų geru savo humoro jausmu ir plačia šypsena. Tokiu ypatingai geru vaiku itin džiaugiasi jo mama – 52-ejų Vida Mažeikienė. Tačiau moteris šiandien viena jau sunkiai gali prižiūrėti paauglį vaikiną, kuris nuo gimimo serga cerebriniu paralyžiumi.

11

Keturiolikmetis joniškietis Darvidas tikriausiai daugelį pakerėtų geru savo humoro jausmu ir plačia šypsena. Tokiu ypatingai geru vaiku itin džiaugiasi jo mama – 52-ejų Vida Mažeikienė. Tačiau moteris šiandien viena jau sunkiai gali prižiūrėti paauglį vaikiną, kuris nuo gimimo serga cerebriniu paralyžiumi.

REKLAMA

Joniškietis Darvidas šiuo metu skaičiuoja keturioliktus savo paaugliško gyvenimo metus, tačiau atsivertus jo gimimo liudijimą būtų galima iš tiesų sutrikti, nes ten rašoma, jog Darvidas yra trylikametis.

O to priežastis gana paprasta – prieš susilaukdama sūnaus, Darvido mama Vida Mažeikienė išskrido paskui savo vyrą į Ispaniją, kur dirbo penkerius metus. Čia ji susilaukė sūnaus. Ispanijoje gydytojai padarė atsitiktinę klaidą ir į gimimo liudijimą įrašė neteisingus berniuko gimimo metus.

Nors dabar Darvidui yra suėję jau keturiolika metų, paauglys vaikinas bėgioti kieme su savo draugais negali. Darvidas nuo pat gimimo serga cerebriniu paralyžiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Laukė ankstesnis gimdymas

Darvido mama Vida Mažeikienė jau būdama nėščia sužinojo, kad jos lauks išankstinis gimdymas. Moters nėštumas iš tiesų buvo gana sunkus: ji daug kraujuodavo, o medikai moteriai neleisdavo net dirbti ar persitempti.

REKLAMA

Tačiau V. Mažeikienei placenta trūko anksčiau nei planuota, todėl moteriai teko gimdyti priverstinai. Darvidas į šį pasaulį atėjo, būdamas be vienos savaitės septynių mėnesių.

Bėgant pirmiesiams berniuko gyvenimo metams, medikai Ispanijoje pastebėjo, kad jis gali turėti rimtų bėdų. Vos tik tai sužinojusi, V. Mažeikienė nutarė sugrįžti į Lietuvą su savo 1 metų ir 4 mėnesių sūnumi.

„Sugrįžę į Lietuvą, apsilankėme pas šeimos gydytoją, kuris iš karto nustatė nuo gimimo Darvidą kamuojantį cerebrinį paralyžių“, – pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Nebepajėgia auginti viena

Šiuo metu moteris Darvidą augina viena, ji taip pat turi ir du jau suaugusius vaikus. Darvidas du kartus per metus važiuoja į Palangos reabilitacijos centrą, pas berniuką į namus ateina ir kineziterapeutė.

Darvido mama džiaugiasi, kad paauglys berniukas iš tiesų yra nuostabus vaikas – mėgstantis bendrauti ir turintis gerą humoro jausmą.

„Darvidas su sveikais vaikais lanko bendro lavinimo mokyklą. Išsikovojau, kad mokykloje įrengtų liftą – keltuvą. Dabar jis baigė šeštą klasę, atvažiuoja autobusiukas, paima Darvidą iš namų ir nuveža į mokyklą“, – pasakoja berniuko mama.

Nors atrodytų, kad mamai auginti savo sūnų niekada nebūna sunku, tačiau šiai dienai V. Mažeikienė susiduria su gana dideliais rūpinimosi iššūkiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano jau didieji vaikai gaili tiek manęs, tiek Darvido. Darvidas jau seniai mano ūgiui yra gana per sunkus. Taip pat, tikriausiai jam progresuoja ir paralyžius, nes jis darosi silpnesnis nei buvo anksčiau. Pats Darvidas nemoka persėsti, jį reikia visur kelti“, – paaiškina moteris.

Gali padėti Slovakijoje

V. Mažeikienė neslepia, ji ir pati turi stuburo išvaržą bei įgimtas inkstų problemas, moteriai yra pašalinta tulžis. Dėl visų šių sveikatos bėdų moteriai pasirūpinti savo vaiku būna vis sunkiau ir sunkiau.

Dabar vyresnieji V. Mažeikienės vaikai yra suradę galimą reabilitaciją Darvidui Adeli centre, Slovakijoje. Dviejų savaičių reabilitacija šiame centre kainuotų 3 tūkst. eurų, maistas ir apgyvendinimas – apie tūkstantį, o bilietų kaina į abi puses – apie keturis šimtus eurų.

REKLAMA

Pati moteris su savo sūnumi pragyvena už 627 eurus (Darvido invalidumo išmoka, slaugos priežiūros pinigai ir alimentai), tačiau iš jų susitaupyti tokius didelius pinigus kelionei – tiesiog nepavyktų.

Jeigu ir jūs norite prisidėti prie lengvesnio Darvido gyvenimo, tai padaryti galite šiuo būdu: 

Vida Mažeikienė

Banko sąskaitos numeris: LT504010040400333226

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų