REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Oda (nuotr. 123rf.com)

Veido odą nuolat veikia išorinė aplinka, ją žeidžia saulė, chemikalai, teršalai. Norint išvengti didesnių senėjimo požymių, dėmių ar spuogų, labai svarbu kasdien puoselėti veido odą.

44

Veido odą nuolat veikia išorinė aplinka, ją žeidžia saulė, chemikalai, teršalai. Norint išvengti didesnių senėjimo požymių, dėmių ar spuogų, labai svarbu kasdien puoselėti veido odą.

REKLAMA

Kiekviena iš mūsų skirtingai rūpinamės oda, skirtingas priežiūros bei kosmetikos priemones naudojame. Vis dėlto yra keli pagrindiniai žingsniai, kurių rekomenduojama laikytis. Sėkmingas odos priežiūros rezultatas reikalauja kruopštumo ir ryžto.

Tikrai nepakanka tiesiog nuvalyti ar nuplauti veidą, norint išlaikyti savo veido odą geriausios būklės.

Svarbiausi optimalios veido odos priežiūros žingsniai: prausimas, tonizavimas, valymas ir šveitimas, drėkinimas bei apsauga. Prausti ir drėkinti odą reikėtų kiekvieną dieną, ryte ir vakare prieš miegą.

Rytais ir vakarais

Veido prausimas yra pirmasis tinkamos veido odos priežiūros žingsnis. Taip pašalinami nešvarumai, dulkės, makiažas bei riebalai nuo odos. Sudrėkinkite veidą ir tada užtepkite veido prausiklį ant veido ir kaklo. Švelniai, masažuojamaisiais judesiais nuprauskite odą. Nuplaukite veidą šiltu vandeniu ir nusausinkite rankšluosčiu. Prausiklį rinkitės tokios konsistencijos, kuri jums artimiausia: pienelio, želė ar putų.

REKLAMA
REKLAMA

Naudokite toniką

Tonikas naudojamas kaip apsauginis valiklis. Jis padeda išlaikyti reikiamas veido odos medžiagas. Naudodamos vatos diskelius arba servetėles, toniku nuvalysite nešvarumų, riebalų ar prausiklio likučius nuo veido. Kai kurie žmonės atsisako naudoti toniką, manydami, kad jiems užtenka tik prausiklio. Vis dėlto toniką rekomenduojama naudoti bent jau ryte – taip užversite veido odos poras ir atgaivinsite odą.

REKLAMA

Šveitimas ne kasdien

Tai būtinas žingsnis, bet procedūros nedarykite kasdien. Šveitimą galima atlikti 1–2 kartus per savaitę, kad pašalintumėte negyvas odos ląsteles. Negyvos odos ląstelės gali užkimšti poras, gali atsirasti spuogų, tad laiku pašalinus šias ląsteles sumažinama spuogų atsiradimo rizika. Tačiau šia procedūra nepiktnaudžiaukite, tai gali būti žalinga.

Odai reikia vandens

Drėkinimas apsaugo odą nuo išsausėjimo. Sausumas skatina raukšlių atsiradimą, o drėgmė išlaiko ją skaisčią ir švytinčią. Sausa oda gali būti skausminga, nemaloni ir nepatraukli akiai. Odos ląstelėms reikia vandens ir drėgmės, kad jos išliktų gyvybingos. Kasdien naudokite specialų drėkinamąjį veido kremą. Tepkite kremą ant šiltos ir drėgnos veido odos, kai odos poros yra atsivėrusios. Įsitikinkite, kad ar jūsų drėkinamasis kremas neturi jokių kenksmingų cheminių, kvapiųjų medžiagų ar dažiklių, kurie dirgina odą.

REKLAMA
REKLAMA

Veido apsauga – pudra

Veido odos apsauga – tai paskutinis priežiūros žingsnis. Tam ypač tinka skysta arba sausa (biri) pudra. Skystoji pudra drėkina odą ir suteikia jai matiškumo, taip pat maskuoja odos defektus bei spuogelius. Pudra yra geriausia apsauga nuo išorinės aplinkos veiksnių – dulkių, nešvarumų, vėjo, šalčio, saulės spindulių.

Ją galima naudoti kasdien. Kita apsaugos priemonė (labiau šiltuoju metų laiku) – apsauginis kremas nuo saulės. Saulės ultravioletiniai spinduliai (UVA, UVB) yra pagrindinė priežastis, sukelianti 90% priešlaikinio odos senėjimo simptomų, tokių kaip raukšlės ir odos vėžys. Net dabar, vasarai baigiantis, būtina naudoti kremą nuo saulės.

Tyrimai rodo, kad kasdien naudojamas apsauginis kremas nuo saulės su mažu SPF rodikliu (15) yra efektyvesnė odos apsauga, negu tik retkarčiais naudojamas kremas su didesniu SPF rodikliu.

Parengė Ina Laumenytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų