REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Nutukimas (nuotr. 123rf.com)

Nereikia taškyti pinigų prabangiam sporto klubo abonementui ar valandų valandas triūsti sporto salėje, kad išnyktų nepageidaujami kilogramai, rašoma portale dailystar.co.uk.

56

Nereikia taškyti pinigų prabangiam sporto klubo abonementui ar valandų valandas triūsti sporto salėje, kad išnyktų nepageidaujami kilogramai, rašoma portale dailystar.co.uk.

REKLAMA

„Good Housekeeping“ atliktas tyrimas rodo, kad namų ruošos darbai – langų plovimas, dulkių valymas, vonios šveitimas – puikiai degina pilvo riebalus.

Deja, langų, kuriuos galite išplauti skaičius yra ribotas, todėl jei visai neturite laiko sportui, darykite šiuos greitus ir paprastus judesius, kurie kalorijas degina žaibiškai. Treniruotėms rasti laiko gali būti nelengva, bet atlikę šiuos pratimus per 10 minučių sudeginsite net 300 kalorijų.

1. Pritūpimai su pašokimu

Pėdas pastatykite pečių plotyje. Pradėkite įprastą pritūpimą, tuomet įdarbinkite ir viršutinę kūno dalį ir šoktelėkite į viršų.

REKLAMA
REKLAMA

Pėdoms vėl palietus žemę nusileiskite žemyn į pritūpimo poziciją. Taip būsite atlikę vieną ciklą.

Iš pradžių darykite 10 pritūpimų su pašokimu, tada ilsėkitės 30 sekundžių, o vėliau po truputį skaičių didinkite, kol galėsite padaryti 30 pritūpimų su pašokimu ir ilsėtis tik 10 sekundžių.,

REKLAMA

2. „Žmogaus Voro“ atsispaudimai

Atsispaudimai labai gerai padeda treniruoti kiekvieną jūsų kūno raumenėlį, bet „Žmogaus Voro“ atsispaudimų versija – dar geresnė.

Pratimą pradėkite įprastoje atsispaudimo pozicijoje, bet leisdamiesi žemyn vieną kelią kelkite į viršų ir į išorę, kad jis būtų klubų lygmenyje.

Grįžkite į pradinę poziciją ir pratimą kartokite. Iš pradžių darykite po 10 „Žmogaus Voro“ atsispaudimų ir ilsėkitės 30 sekundžių, tuomet intensyvumą didinkite iki 25 pakartojimų ir ilsėkitės 10 sekundžių.

3. Sprintai

Padarykite 10 sekundžių trukmės sprintą, 30 sekundžių pailsėkite, o tuomet pereikite prie kito pratimo. Sprintuoti galite ant bėgimo takelio, lauke arba dideliame kambaryje.

REKLAMA
REKLAMA

Kai jūsų forma jau bus geresnė, padidinkite sprinto trukmę iki 20 sekundžių su 10 sekundžių poilsiu. Kai sprintuojate, bėkite kaip tik galėdami greičiau. Tokio tipo intervalinės treniruotės padeda jūsų kūnui ir toliau deginti kalorijas net ir tada, kai jau seniai treniruotę esate baigę.

Australė fizioterapeutė Kusal Goonewardena sako, kad intensyvi trumpa treniruotė prilygsta vidutinei 30 minučių treniruotei, o sporto mokslininkas Christianas Finnas žurnale „Men‘s Health“ rekomenduoja šiuos pratimus atlikti tokia tvarka:

1. Pritūpimai su pašokimu

2. „Žmogaus Voro“ atsispaudimai

3. Sprintai

4. „Žmogaus Voro“ atsispaudimai

5. Seką kartokite 3--4 kartus

Jei visą tai atlikti atrodo per sunku, galite per valandą sudeginti 600 kalorijų ją praleidę saunoje. Taip pat galite paskatinti savo medžiagų apykaitą deginti daugiau riebalų godžiai gerdami ledo šaltumo vandenį ir dažnai valgydami katabolinių maisto produktų – citrinų, greipfrutų, arbūzų ir salierų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pasak „Health Magazine“ publikuoto straipsnio autorės gydytojos dietologės Samanthos Heller, daugelio žmonių medžiagų apykaitos greitis, t.y., energijos, kurią jūsų kūnas sunaudoja ramybės būsenoje, kiekis, paprastai perduodamas genetiškai.

Kai kurių žmonių kūnai natūraliai greičiau degina riebalus, o kitiems gali būti labai sunku numesti net ir keletą kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų