Puikus būdas sunaudoti cukinijas: paprasta mišrainė žiemai

Tinklaraštininkė Jurgita dalijasi gardžios mišrainės žiemai receptu. Ji ją ragavo svečiuose, skonis patiko, todėl siūlo ir skaitytojams. Ji sako, kad tai puikus būdas sunaudoti cukinijas. 

Cukinių ir morkų mišrainė (http://aj-receptai.blogspot.com/ nuotr.)
21

Iš nurodytų produktų pavyks pagaminti 6-7 stiklainiukus po 0,5 l.

Jums reikės: 2,5 kg. cukinijos (nuluptos ir išskobtais sėklalizdžiais), 1 kg. morkų, 3 didelių svogūnų,  2 v.š. susmulkinto česnako, 130 gr. cukraus, 2 v.š. druskos (nubraukti), 250 ml. aliejaus, 130 ml. acto, 3 v.š. smulkintų krapų.

(21 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Ruošiame vasaros derlių: marinatai sužavės visą giminę

Cukinijas supjaustome mažais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine trintuve, svogūnus smulkiai supjaustome. Dedame į puodą daržoves ir visus produktus, išskyrus krapus ir česnakus. Kai užverda, patroškiname 25 min. ant vidutinės ugnies. Tuomet sudedame česnakus ir krapus, paverdame dar 10 min. Sudedame į sterilius stiklainiukus. Laikome šaltai. Skanaus!

P.S. Labai švelnaus skonio mišrainė. Tinka prie mėsos patiekalų, bulvių (pvz. bulvių košės). Arba tiesiog užsidėti ant juodos duonos riekelės.

Šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.com/


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų