REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Parodė, kaip atrodo nudegimai (nuotr. asm. archyvo)

Iš Kaukazo kilęs Sosnovskio barštis ne juokais gąsdina lietuvius. Didžiausi žiedynai nudegina odą tiek, kad neretai žmonėms prireikia skubios medikų pagalbos.

16

Iš Kaukazo kilęs Sosnovskio barštis ne juokais gąsdina lietuvius. Didžiausi žiedynai nudegina odą tiek, kad neretai žmonėms prireikia skubios medikų pagalbos.

REKLAMA

Būtent taip ir nutiko vilnietei Dianai ir jos dviem vaikams, kurių odą nudegino minėtas nuodingas augalas. Vis dėlto ji pati teigė nežinanti, iš kur tokie augalai galėjo atsirasti, nes ji pati tikrai prie tokių nesilietė: anaiptol, galvojo, kad tai nudegimai nuo saulės, tačiau medikai patvirtino, kad tai nuo nuodingų augalų. 

Parodė nudegimus

Moteris feisbuke pasidalijo pribloškiančiomis nuotraukomis, kuriose matyti ant vaikų kūno didelės pūslės, o ir pačios veidas sutinęs.

„Ar pas ką nors taip buvo?“, - feisbuke klausė dviejų vaikų mama Diana, o į tv3.lt kreipėsi ne tik ji pati, bet ir ją palaikančios draugės.

REKLAMA
REKLAMA

Feisbuke kilusi diskusija užminė mįslę – kokios paslaugos vaikams ir mamai buvo suteiktos, ar tai buvo padaryta kokybiškai ir kaip gydyti nudegimus, kuriuos sukelia minėtieji barščiai?

REKLAMA

Suteiktos nemokamos paslaugos

Tiek pati Diana, tiek ją palaikančios feisbuko vartotojos viešai klausė, kodėl vaikai su mama nėra guldomi į ligoninę ir kodėl pati mama turi susimokėti už suteiktas medicinines paslaugas.

Penktadienio pavakarę susisiekus su Diana, ji tvirtino netrukus važiuosianti į ligoninę, kurioje bus perrišamos žaizdos vaikams bei apžiūrės odos gydytojas.

Vaikų ligoninės atstovė spaudai Jolanta Normantienė tv3.lt sakė, kad Diana kartu su vaikais į ligoninę kreipėsi liepos 31-ąją, antradienį. „Vaikai buvo apžiūrėti, žaizdos sutvarstytos, duoti nuskausminamieji bei vaistai nuo alergijos. Net ir pačiai mamai davėme tepaliuką, kuriuo ji galėtų pati naudotis.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas perrišimas buvo paskirtas rugpjūčio 1 dieną, į kurį mama su vaikais atvyko, o į rugpjūčio 2 dienos perrišimuose ji nepasirodė“, - komentavo atstovė.

Taip pat ji patvirtino, kad už vaikams suteiktą skubią medicininę pagalbą mokėti nereikėjo, nes tai traktuojama kaip būtinoji pagalba.

J. Normantienė sakė, kad paprastai į ligoninę po tokių nudegimų guldomi vaikai tokiu atveju, kai perrišimams reikalinga narkozė. „Tokiu atveju visą laiką vaikai yra hospitalizuojami, o į namus, gydytis ambulatoriškai, paleidžiami tiems, kuriems narkozės nereikia.

Viskas priklauso nuo nudegimo lygio, ploto ir gresiančio pavojaus gyvybei“, - aiškino ligoninės atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sosnovskio barštis plinta labai sparčiai, išstumia vietines rūšis ir „užkariauja“ vis daugiau plotų. Ten, kur žemė paliekama dirvonuoti, o šio augalo gausos niekas nereguliuoja, kasmet galima pamatyti naujas augavietes.

Kiekvienas žydintis skėtis – taip vadinamas barščio žiedynas – subrandina mažiausiai 10 tūkst. sėklų, o didžiausi – net iki 100 tūkstančių.

Jos išlieka gyvybingos keletą metų. Sosnovskio barštį sunku išnaikinti dar ir todėl, kad jis atželia iš šaknų, kurias užaugina iki 10 cm storio ir įleidžia labai giliai į žemę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų