REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Vilius Ignatavičius (nuotr. asm. archyvo)

Vos prieš savaitę ilgametį legendinio „Žuvėdros“ šokių klubo šokėją Vilių Ignatavičių pakirto insultas. Mirtina liga smogė netikėtai – iškart po futbolo treniruotės užgeso garsaus šokėjo gyvybė.

7

Vos prieš savaitę ilgametį legendinio „Žuvėdros“ šokių klubo šokėją Vilių Ignatavičių pakirto insultas. Mirtina liga smogė netikėtai – iškart po futbolo treniruotės užgeso garsaus šokėjo gyvybė.

REKLAMA

Netrukus po jo mirties jauno vyro žmona Audra Bastytė-Ignatavičė ryžosi neeiliniam veiksmui. Ji nusprendė paaukoti garsaus šokėjo širdį.

Feisbuke po vyro laidotuvių ji pasidalijo širdį veriančiu įrašu, kuriuo netrukus sutiko pasidalinti ir su tv3.lt skaitytojais. 

„...Išskridai, širdele, visomis prasmėmis... Dabar suvokiau, kokia laimė ir garbė buvo būti tavo pasirinkimu ir dalimi... Visada tave laikiau ir laikysiu nepaprastu žmogumi.

Besąlygiškai mylintis sūnus, brolis, draugas, treneris ir mano vyras... buvai... Ir frazė „nepakeičiamų nėra“ šiuo atveju visai netinka.

REKLAMA
REKLAMA

Tokių pavyzdžių ir gyvenimo mokytojų mažuma. Savo gyvenimu ir meile išmokei suprasti, kokie nesavanaudiški galime būti, kokie atsidavę, kokie tikri ir mylintys viską aplinkui, mylintys gyvenimą...

REKLAMA

Tavo stiprybė ir užsispyrimas iš vienos pusės ir nuolankumas iš kitos pusės lyg geriausi draugai mus lydėjo šiame gyvenimo etape. Jaučiau, jaučiu ir jausiu... mylėjau myliu ir mylėsiu... tikėjau, tikiu ir tikėsiu tavimi amžinai... Taip, kaip prieš Dievą esu tau prisiekusi...

Visada mokėjai dalintis ir mane to mokei. Tikriausiai todėl ir buvo priimti sprendimai tokie, kokie buvo...

Ir dabar tavo neišmatuojamo gerumo dėka per savo meile ir protu nesuvokiamą auką tu gyvas ir daliniesi savo gyvybe su kitais...

Nenustosiu tavęs aukštinusi, kaip ir tikriausiai kiekvienas tave mylėjęs ir pažinojęs žmogus, draugas... Ne veltui sakoma: nepaprastų žmonių – nepaprasti likimai. Tu buvai mano, mūsų čempionas šioje žemėje, o išėjęs tapai didvyriu.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo laišku savo ir savo vyro vardu noriu padėkoti visiems tikėjusiems ir tikintiems, visiems palaikiusiems ir vis dar palaikantiems, visiems mylėjusiems ir mylintiems draugams, pažįstamiems ir mokiniams – AČIŪ.

Jūsų tiek daug ir jūs visi TOKIE nepaprasti. Ir tikiuosi iš šios istorijos kiekvienas rasite ko išmokti, nes tai nepaprasto žmogaus nepaprasta pamoka...

Mylėkit ir būkit mylimi! Branginkit ir vertinkit kiekvieną gyvenimo minutę, įvykį, sutiktą nepažįstamąjį, draugą, išgyventą akimirką, patirtą jausmą... Laikykit vienas kitą už rankos ir niekada nepaleiskit ir neapleiskit...

Mūsų meile, - amžinai tave mylėsiu“, -širdį veriančius žodžius mirusiam vyrui skyrė Audra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ligos išvengti galima

Insulto išvengti galima daugeliu atveju. Jauniems ir sveikiems žmonėms insultas įvyksta retai, šiuo atveju dažnai kaltos genetiškai nulemtos ligos, arterijų sienelių traumos, įgimtas polinkis trombozei.

Visgi, dažniau insultas įvyksta žmonėms, turintiems tam tikrų rizikos veiksnių.

Todėl svarbiausios priemonės, mažinančios riziką patirti insultą, yra: spaudimo kontroliavimas ir gydymas (labai svarbiu ne tik vartoti vaistus, bet ir pasiekti tikslą – kad arterinis kraujo spaudimas būtų tam tikrose ribose), kontroliuoti kūno svorį, mažinti viršsvorį, mankštintis (bent po trisdešimt minučių penkis kartus per savaitę), kontroliuoti vartojamo alkoholio kiekį, gydyti prieširdžių virpėjimą, gydyti cukrinį diabetą, mesti rūkyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų