REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Tragedija šeimoje: mama marino mergaitę badu

14 metų Viktorija Demijanova iš Permės Rusijoje mirė iš bado. Moteris iš Rusijos kaltinama savo paauglės dukros nužudymu – mergaitė buvo įtikinta, kad serga vėžiu ir diabetu ir kad tik badaudama gali pasveikti.

19

14 metų Viktorija Demijanova iš Permės Rusijoje mirė iš bado. Moteris iš Rusijos kaltinama savo paauglės dukros nužudymu – mergaitė buvo įtikinta, kad serga vėžiu ir diabetu ir kad tik badaudama gali pasveikti.

REKLAMA

Keturiolikmetė Viktorija Demijanova mirė savo namuose Krasnokamske, Permės srityje, Rusijoje, sverdama mažiau nei 30 kg, rašoma portale dailymail.co.uk.

Prokurorai teigia, kad jos motina, 37-erių metų amžiaus Oksana Demijanova visiškai sveikai paauglei sakė, kad ji sunkiai serga ir atsisakė ją maitinti.

Viktorijos mokyklos draugai vietiniam laikraščiui atskleidė mokslo metų pabaigoje, gegužės mėnesį, pastebėję, kad paauglė praranda daug svorio. Vienas jų sakė: „Iš jos buvo belikę kaulai ir oda. Ji atrodė kaip anoreksikė, bet namuose buvo verčiama badauti.“

Viktorija draugams guodėsi, kad serga vėžiu ir diabetu – pasak draugų, tuo ją įtikino jos pačios mama. Tyrėjai teigia, kad tokių diagnozių paauglei nebuvo nustatyta ir, išskyrus stiprų išsekimą dėl badavimo, ji buvo sveika.

REKLAMA
REKLAMA

Nadežda Romašova, kurios dukra Anastasija su Viktorija mokėsi vienoje klasėje, pasakojo: „Mergaitės mama diagnozavo vėžį ir diabetą ir įtikino mergaitę, kad reikia badauti. Gegužės mėnesį pastebėjome, kad jai krenta svoris, Viktorija vos galėjo pajudėti.

REKLAMA

Manėme, kad tai dėl egzaminų keliamo streso ir deramai nesusirūpinome. Praėjo du su puse mėnesio ir vaiko nebėra gyvo.“

Jos dukra Anastasija sakė: „Kai Viktorijos mama kartu su ja atėjo į tėvų susirinkimą, ji sakė, kad užtenka pavalgyti kartą ar du per savaitę.“

Kitos klasės draugės mama Ana Vechtomova pasakojo: „Žinome, kad Oksana dukrą maitino tik kartą per savaitę. Mergaitei buvo 14 metų, o ji svėrė tik 30 kg – tai nenormalu. Viktorija dėl išsekimo nebegalėjo net kalbėti. Buvo tiesiog baisu.“

Vietiniame laikraštyje rašoma, kad anot šeimai artimo šaltinio, Viktorijos mirties liudijime įrašyta, kad mergaitė mirė dėl „stiprios atrofijos“ – išsekimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaimynė, prisistačiusi kaip Galina, sakė: „Mergaitė mirė iš bado, ar galite tuo patikėti? Mačiau ją atvirame karste. Ji buvo apsupta mokytojų, vienai jų prasidėjo isterija ir reikėjo iškviesti greitąją pagalbą. Ten buvo ir mergaitės draugai iš mokyklos, visi stovėjo ir verkė. Bet motina neverkė, tik tylėjo ir žiūrėjo į karstą.“

Anot kito kaimyno, „Šita moteris, Oksana, visada buvo keista. Niekada nesisveikindavo, visada vaikščiojo su šaliku ir akiniais nuo saulės, akis nuleidusi žemyn. Jos dukra buvo gera ir mandagi mergaitė. Ji turėjo daug draugų, bet mama į butą jų niekada neleisdavo.“

Kiti daugiabučio gyventojai sakė, kad mama bardavo mergaitę, jei ši mokykloje negaudavo geriausių pažymių. Skelbiama, kad mokytojai mamą įspėjo dėl per mažo dukters svorio, bet ji domėjosi tik dukters mokslų pasiekimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O. Demijanova šiuo metu yra suimta ir bus teisiama už „žiaurią žmogžudystę“. Prieš suėmimą ir kaltinimų pareiškimą, Viktorijos motina paneigė jai mestus kaltinimus.

Moteris sakė: „Viskas prasidėjo prieš porą mėnesių, kai kažkas iš draugų jai pasakė, kad ji yra stora. Ji labai jautriai tai priėmė. Aš įkalbėjau ją valgyti, bet ji valgė labai nedaug. Medikų pagalbos nesikreipėme – tikėjausi, kad su laiku situacija pasitaisys.“

Moteris tikino: „Apie mane rašoma netiesa. Aš mylėjau savo dukrą. Ji pati nustojo valgyti, o aš ją įkalbėjau maitintis.

Nežinau, kame buvo problema, o į institucijas kreiptis nenorėjau, nes bijojau, kad dukrą išveš į vaikų namus. Pinigų maistui užteko, bet tada dukra susirgo.

REKLAMA

Nenorėjau išsiųsti jos į ligoninę, nes akivaizdu, kaip su ja ten elgsis gydytojai – jiems ji tik kažkieno kito vaikas. Buvau įsitikinusi, kad pati galiu jai padėti.“

O. Demijanova atsisakė atsakyti į klausimą, kodėl dukrai sakė, kad ši serga vėžiu ir diabetu. Teisėsaugos institucijos atmetė motinos paaiškinimą ir bylos klasifikaciją pakeitė iš aplaidumo į „žiaurią žmogžudystę“. Tuo tarpu su šia byla dirba vienas geriausių Rusijos detektyvų.

Svetlana Denisova, apylinkės vaikų teisių apsaugos pareigūnė, teigė: „Kaimynų abejingumas kelia nemažai klausimų.

Vaikas prašė maisto, bet jie apie tai nepranešė policijai. Taip pat abejonių kelia mergaitės mokytojų elgesys.“

Permės srities gubernatorius Maksimas Rešetnikovas įsakė pradėti tyrimą dėl to, kaip situacija buvo sprendžiama mokykloje ir vietos vaikų teisių apsaugos institucijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų