REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Moteris  (nuotr. 123rf.com)

Pasak tyrimo, kuriame dalyvavo pusantro tūkstančio porų, 43 procentai vyrų nežino, ar jų partnerė liko patenkinta.

21

Pasak tyrimo, kuriame dalyvavo pusantro tūkstančio porų, 43 procentai vyrų nežino, ar jų partnerė liko patenkinta.

REKLAMA

Naujo žurnale „Journal Sexual Medicine“ pasirodžiusio tyrimo metu buvo analizuojama porų patirtis, susijusi su orgazmu – buvo mėginama išsiaiškinti, ar ši patirtis susijusi su bendru seksualiniu pasitenkinimu bei porų santykiais ir, jei taip, tai kokiu būdu.

Ištyrus 1683 heteroseksualių žmonių poras buvo nustatyta, kad orgazmą pasiekia 87% vyrų ir 49% moterų, tačiau net 43% vyrų nesupranta, kaip dažnai jų žmona lieka patenkinta, repubblica.it tinklapyje rašo Roberta Rossi, psichoterapeutė, Romos klinikinės seksologijos instituto seksologė ir Italijos mokslinės seksologijos federacijos prezidentė.

ORGAZMAS – TARP LŪKESČIŲ IR VAIDYBOS

Taigi, ir vėl kalbame apie šį vyrams būdingą sunkumą iki galo suprasti partnerės išgyvenamą seksualinę patirtį, kuri neretai moteris priverčia vaidinti orgazmą, kad tik jų vyras nenusimintų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vaidyba kartais gali būti naudinga ir moterims – tokiu būdu jos tvarkosi su nepasitikėjimu savimi bei baime prarasti partnerį. Moteriškojo orgazmo problema dažnai yra susijusi su lūkesčiais pasiekti pasitenkinimą, kurie dedami į pačią sueitį, tuo tarpu vis dar daug kas nežino, kad moters malonumo centras – tai klitorinė stimuliacija.

REKLAMA

Šis faktas paneigia vis dar vyraujantį įsivaizdavimą, kad sueitis – tai vienintelis galimas heteroseksualios poros lytinių santykių tipas, taip vaizdingai rodomas pornografiniuose filmuose, su vokaliniais efektais ir turtingais scenarijais.

• PRELIUDIJOS SVARBA

Tai ką tuomet daryti? Ligi šiol vaidyba buvo geriausia moterų rasta strategija šios problemos sprendimui. Tačiau, kaip pastebėta ir šio tyrimo metu, galbūt būtų verta daugiau pastangų dėti į seksualinę komunikaciją tarp moterų ir vyrų ir atidėti į šalį įsitikinimą, kad seksualumas abiem partneriams privalo reikšti tą patį.

REKLAMA
REKLAMA

Neretai klaidingai manoma, kad vadinamoji preliudija su sueitimi visai nesusijusi, ji telaikoma tik įžangėle į pagrindinį patiekalą – sueitį. Pernelyg dažnai viskas sukasi tik aplink šį momentą, kuris vienkrypčio eismo keliu važiuojantiems vyrams ir moterims kelia nerimą ir susirūpinimą.

Tačiau malonumas yra susijęs su kito pažinimu, žaidimu, nerūpestingumu, atsipalaidavimu, savo kūno atradimu. Seksologai visuomet dirba su kiekvieno individualiu malonumo supratimu, nuošalyje palikdami tariamą „normalumą“, pagal kurį sueitis yra vienintelis saviraiškos būdas seksualiniame gyvenime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų