REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Burokėliai (nuotr. 123rf.com)

Ši daržovė padeda pagerinti regėjimą, net pašalina riebalus iš kepenų. Pasirodo, burokėliai yra tarsi mažytis aukso gabalėlis, darantis stebuklus mūsų organizme. 

6

Ši daržovė padeda pagerinti regėjimą, net pašalina riebalus iš kepenų. Pasirodo, burokėliai yra tarsi mažytis aukso gabalėlis, darantis stebuklus mūsų organizme. 

REKLAMA

Burokėliai jau seniai intriguoja mokslininkus dėl juose esančio išskirtinio antioksidantų derinio. Ši daržovė padeda numesti svorio ir turi galingą priešvėžinį užtaisą. Dėl burokėliuose esančių maistingųjų medžiagų jie kelia mokslininkų susidomėjimą ir yra vertinga daržovė kiekvienam, rašoma portale fitzhacker.biz.

Burokėliai yra pirminis daugelio mokslinių tyrimų objektas dėl sudėtyje esančių flavonoidų pigmentų, organinio azoto ir jų reikšmingų kraujagysles plečiančių savybių. Visa laimė, kad farmacijos kompanijos negali užpatentuoti daržovės, todėl burokėliai yra lengvai prieinami kiekvienam ir gali būti naudojami gydant daugelį įvairių negalavimų ir ligų.

Moksliniai tyrimai apie burokėlių naudą regai

Tirdami burokėlius mokslininkai nagrinėjo jų sudėtyje esančius nitritus ir procesą, kurio metu burokėliai organizme gamina nitrito oksidą. Taip pat yra ištirtas teigiamas šios daržovės poveikis tinklainės kapiliarų struktūrai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors tyrimus finansavo tokios farmacijos milžinės, kaip „AstraZeneca“ ir „Pfizer“, tačiau sąsajos tarp burokėlių ir sveikų akių galutinai įrodyti nepavyko.

REKLAMA

Burokėlių nauda sveikatai

Gerina virškinimą Burokėliai turi daug skaidulų, kurios padeda virškinimui ir veiksmingai išsprendžia daugelį virškinimo problemų.

Riboja cholesterolio kiekį kraujyje Reguliariai valgydami burokėlius sumažinsite „blogojo“ (LDL) cholesterolio kiekį kraujyje ir gausite daugiau „gerojo“ (HDL) cholesterolio.

Padeda nuo išsekimo Didelio nitratų kiekio burokėliuose dėka, ši daržovė padeda nuo išsekimo ir sustiprina imuninę sistemą.

Natūralus diuretikas Reguliariai valgomi burokėliai šalina skysčius iš organizmo, taip padėdami išsivalyti nuo toksinų ir išlaikyti sveiką kūną.

Mažina kraujo spaudimą Burokėlių sultys sumažina kraujo spaudimą ir širdies ligų riziką. Būtent šios ligos, deja, nusineša daugiausiai gyvybių ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų