REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Naujausia žinia apie Sandros Grafininos dingimą kelia nerimą

Liepos 17-ąją Šiaulių policija pranešė, kad be žinios dingo buvusi multimilijonieriaus žmona, dviejų vaikų mama, buvusi „Olialia pupytė“ ir skandalingai pagarsėjusi Sandra Grafinina. Praėjus kone savaitei po paskelbtos paieškos, paaiškėjo naujausia žinia.

26

Liepos 17-ąją Šiaulių policija pranešė, kad be žinios dingo buvusi multimilijonieriaus žmona, dviejų vaikų mama, buvusi „Olialia pupytė“ ir skandalingai pagarsėjusi Sandra Grafinina. Praėjus kone savaitei po paskelbtos paieškos, paaiškėjo naujausia žinia.

REKLAMA

Kaip antradienį tv3.lt informavo Šiaulių policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė, pasirodo, Sandros ieškoma ne tik Jungtinėje Karalystėje ir Lietuvoje, kaip buvo teigiama anksčiau, tačiau visoje Šengeno erdvėje. Šiuo metu tai yra 26 Europos šalys: 22 Europos Sąjungos šalys (visos, išskyrus Airiją, Rumuniją, Bulgariją, Jungtinę Karalystę, Kroatiją ir Kiprą), Norvegija, Islandija, Lichtenšteinas ir Šveicarija.

Airija ir Jungtinė Karalystė yra vadinamos narės su išlygomis. Jos nėra pasirašiusios Šengeno sutarties, tačiau yra prisijungusios prie Šengeno informacinės sistemos.

REKLAMA
REKLAMA

Atimti vaikai 

Po to, kai buvo paskelbta paieška, paaiškėjo, kad moteris prieš dingimą Lietuvoje buvusiam vyrui Nigeliui Westui paliko savo kūdikį ir šunis, o dar prieš kurį laiką Anglijoje iš moters buvo atimtas ir pirmasis sūnus.

REKLAMA

Sandros Grafininos septynių mėnesių dukrytė, po mamos dingimo, atsidūrė Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, nes niekas iš artimos Sandros aplinkos nepanoro pasirūpinti kūdikiu.

Kūdikis iš šeimos buvo paimtas birželio 28-ąją. Tą dieną mergytė buvo su Sandros vyru Nigeliu Westu, kuris prie jos girtavo, o mamos šalia nebuvo.

Pirmojo vaiko tikrasis tėvas

Sandra Grafinina iš viso turi du vaikus: sūnų ir mergaitę. Nors ilgą laiką Sandra pasakojo tik apie dabartinį savo vyrą Nigelį Westą, pasirodo, kad pirmojo sūnaus moteris susilaukė dar prieš jį – su savo pirmuoju širdies draugu, lietuviu S.M (vardas ir pavardė redakcijai žinomi - red. past.), kuris sutiko tv3.lt papasakoti, kur šiuo metu yra pirmasis Sandros vaikas.

REKLAMA
REKLAMA

Visą laiką sūnus augo su savo mama, tačiau S.M. išsikovojus matytis su vaiku savaitgaliais, moteris išvažiavo į užsienį.

Būtent Anglijoje iš jos neseniai buvo paimtas pirmasis sūnus. Tai tv3.lt portalui patvirtino ir pats biologinis vaiko tėvas S. M., su kuriuo dabar ir auga judviejų sūnus. Kaip tikino jis, vaikas su juo auga nuo šios vasaros.

Atimtas dėl girtuokliavimo ir nepriežiūros

„Anglijoje dėl girtuokliavimo ir nepriežiūros buvo atimtas iš jos sūnus. Pasiėmiau jį iš vaikų namų. Dabar vaikui viskas gerai, jis auga su dviem savo sesėmis (vyras yra sukūręs kitą šeimą - red. past.). Aš visada norėjau, kad jis augtų kartu su manimi“, – sako vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, ar Sandra prižiūrėjo ir domėjosi savo vaiku, S.M. patikina, kad ji su vaiku pasimatydavo Lietuvoje.

„Skambino, matydavosi su vaiku Lietuvoje. Vaiku ji domėjosi, rūpinosi. Ir kas keisčiausia, kad ji dabar dingo“, – pasakoja vyras.

Vyras neslepia – jis susirūpinęs savo vaiko mamos dingimu, tačiau jokių galimų versijų, kur galėtų būti moteris, jis neturi.

Niekas nepanoro pasirūpinti kūdikiu

Liepos 17-ąją Šiaulių policija pranešė, kad be žinios dingo buvusi multimilijonieriaus žmona, dviejų vaikų mama, buvusi „Olialia pupytė“ ir skandalingai pagarsėjusi Sandra Grafinina.

Paaiškėjo, kad septynių mėnesių dukrytė, po mamos dingimo, atsidūrė Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, nes niekas iš artimos Sandros aplinkos nepanoro pasirūpinti kūdikiu.

REKLAMA

tv3.lt Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė spaudai Vaiva Arnašė sakė, kad Sandros šeima dar iki moters dingimo buvo stebima socialinių darbuotojų, jai buvo teikiamo socialinės paslaugos pagal poreikį.

Nepripažįsta tėvystės

 

Vyresniojo berniuko, Sandros pirmagimio, gyvenamoji vieta buvo nustatyta su tėčiu lietuviu. O antrai mergaitei, pasirodo, su Nigelu nebuvo taip saugu, kaip galėjo pasirodyti anksčiau: „Mergytės oficialiu tėvu jis nėra pripažintas. Nors Sandra ir vaikų teisių specialistai primygtinai prašė jo įteisinti tėvystę, jis atsisakė tai daryti.

 

Vis dėlto, birželio 28-ąją mergytė buvo būtent su juo, tačiau kaip tik tą vakarą buvo atimta iš nesaugios aplinkos. Tada jis prie jos girtavo, o mamos šalia nebuvo. Butas, kuriame buvo vyras su mergyte, buvo nuomojamas, ten buvo dar keli kiti asmenys.

REKLAMA

 

Vaikas iškart buvo paimtas iš ten ir perduotas į Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namus, kur jam nustatyta laikinoji globa. Įdomi detalė: vaikas iškart pateko į instituciją, nes niekas iš giminaičių nenorėjo paimti vaikelio", - pasakojo atstovė spaudai.

Jos teigimu, prieš vaiką nesaugioje aplinkoje smurtaujama nebuvo, tačiau jis buvo neprižiūrėtas. „Vaiko teisių apsaugos specialistai bandė susisiekti su mama ir ji pažadėjo liepos 2-ąją atvykti ir pasiimti vaiką, turėjo būti pirmadienis, tačiau ji iki šiol negrįžta, į skyrių nesikreipė“, - sakė V. Arnašė.

Paliko ir šunis

Dar praeitų metų spalio mėnesį Sandra Grafinina viešai skelbėsi, kad 28-ojo gimtadienio proga ji paaukojo šunų prieglaudai „Šiaulių letenėlė“ ir iš ten pasiėmė kalytę Feliciją. Tuomet moteris neslėpė džiaugsmo nauja augintine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be jos moteris augino dar septynis šunis – šešis špicus ir labradorą. Tačiau kaip dabar paaiškėjo, S. Grafinina prieš dingimą savo buvusiam vyrui Nigelui Westui paliko ne tik savo mažą dukrytę, bet ir visus šunis.

Deja, vaikas dėl nepriežiūros vis dėlto iš vyro buvo paimtas, todėl kyla klausimas, kas šiuo metu prižiūri ir S. Grafininos šunis? „Šiaulių letenėlės“ darbuotojai puikiai prisimena S. Grafininą ir savo buvusią augintinę kalytę Feliciją, būtent dėl jos darbuotojai labiausiai šiandien ir nerimauja.

„Matėmė informaciją, kad Sandra yra dingusi, todėl mes jos labai ieškome. Turime informacijos, kad Felicija šiuo metu su kitais šunimis yra pas jos vyrą, tačiau su juo niekaip negalime susisiekti“, – susirūpinimo neslėpė „Šiaulių letenėlės“ atstovė. Jos teigimu, vyras savo mobiliojo telefono nekelia visai.

REKLAMA

Grįžo į Lietuvą

Kaip rašoma pranešime, liepos 17 d. į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi Sandros sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 d. ji negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi Sandra Grafinina.

Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad Sandra Grafinina liepos 1 d. grįžo į Lietuvą.

Gegužės mėnesį interviu tv3.lt ji pasakojo auginanti dukrytę, kurios susilaukė Didžiojoje Britanijoje ir ją auginanti, kaip pati pasakojo, su nauju mylimuoju. Iš pirmosios santuokos su multimilijonieriumi Nigelu Westu ji augino sūnų.

Šiaulių policija tv3.lt ketvirtadienio rytą informavo, kad Sandra yra ieškoma viena, neieškomas nei kūdikis, nei vyresnis sūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų