REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Bananų pasirinkimas (nuotr. Instagram)

Kokius bananus mėgstate labiausiai – dar kiek žalius, minkštus ir rusvus ar per viduriuką?

12

Kokius bananus mėgstate labiausiai – dar kiek žalius, minkštus ir rusvus ar per viduriuką?

REKLAMA

Jei manote, kad tėra tik vienas teisingas atsakymas – jūs neteisūs: internetiniai debatai apie tobulai prisirpusį bananą įrodo, kad egzistuoja skirtingiausių nuomonių apie tai, kada geriausia valgyti geltonąjį tropinį vaisių, rašoma dailystar.co.uk.

„Instagram“ socialiniame tinkle pasklido 2,3 milijono sekėjų turinčios „fitness_meals“ paskyros nuotrauka, kurioje nufotografuota krūvelė skirtingai prisirpusių bananų.

Bananai sunumeruoti nuo 1 iki 15 – pirmuoju numeriu pažymėtas bananas yra žaliausias, o 15 – labiausiai persirpęs.

4 700 patiktukų susilaukusioje nuotraukoje prašoma išsirinkti savo „tobulą“ bananą – banano numerį besirenkančių vaisių mėgėjų pozicijos kardinaliai skiriasi.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma bananų mėgėjų teigia, kad rinktųsi nuo 8 iki 10 numerio paženklintus bananus. Šiais numeriais pažymėti vaisiai neturi žalių, neprisirpusių vietų, o 10-asis bananas net pasižymi keliomis rusvomis strazdanėlėmis.

REKLAMA

Kai kurie rinkosi mažiau prisirpusį bananą – 6 ar 7, dar kiti sakė mėgstantys rudesnį ir strazdanotesnį 11-ąjį. Tačiau atsirado ir pasirinkusiųjų net ir visai neprinokusį, žalsvai gelsvos spalvos 2-ąjį bananą.

Mitybos specialistė iš žymiosios Harli gatvės Londone Rianona Lambert, parašiusi knygą „Rhitrition: A Simple Way To Eat Well“ („Rhitrition: Paprastas būdas valgyti"), atskleidžia, kad bananai yra puikus kalio ir kitų maistingųjų medžiagų šaltinis, ir nesvarbu, ar jie prinokę daugiau, ar mažiau.

Vis dėlto, R. Lambert primena, kad jei sergate diabetu ar sunkiai virškinate šį vaisių, gali būti pravartu bananą valgyti prinokusį būtent iki tam tikro lygio.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sako: „Bananai – tai vaisius, kurio valgymas gali būti ribojamas sergantiems diabetu dėl didelio laisvųjų cukrų kiekio, tačiau tai priklauso nuo sveikatos apsaugos specialisto sprendimo.

Tyrimai teigia, kad neprinokusiuose bananuose krakmolas sudaro 80-90 procentų angliavandenių turinio, o bananui nokstant krakmolas virsta laisvaisiais cukrumis. Todėl diabetu sergantiems žmonėms patariama valgyti ne itin prinokusius bananus, kad jų cukraus kiekis kraujyje pernelyg neužkiltų.“

Tačiau R. Lambert sako, kad daugeliui žmonių gali būtų lengviau suvirškinti labiau prinokusį bananą. Ji aiškina: „Kai atsparusis krakmolas virsta cukrumi, bananas prisirpsta, o tyrimai teigia, kad labiau prisirpusį, geltonesnį bananą daugeliui žmonių suvirškinti yra lengviau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukštesnis prinokusių bananų gliceminis indeksas rodo, kad jie yra greičiau virškinami. Įsivaizduokite teniso žaidėją, užkandžiui ir energijos dozei pasirinkusį bananą. Vis dėlto, jei mėgstate bananus, valgykite juos tokius, kokie jums labiausiai patinka.

Galite valgyti neprinokusius bananus arba labai prinokusius bananus – bet kuriuo atveju įsisavinsite visas šio maistingo vaisiaus teigiamas savybes. Vienintelė išimtis yra antrojo tipo diabetu sergantys žmonės.

• Milžiniško populiarumo susilaukusioje nuotraukoje nufotografuoti daugiau ir mažiau prisirpę bananai. • Internautai renkasi savo mėgstamiausią bananą iš penkiolikos skirtingų. • Vaisių mėgėjų nuomonės kardinaliai skiriasi. • Mitybos specialistė Rianona Lambert atskleidžia, kuris bananas yra sveikiausias. • O kurį rinktumėtės jūs?

REKLAMA

Jei manote, kad tėra tik vienas teisingas atsakymas – jūs neteisūs: internetiniai debatai apie tobulai prisirpusį bananą įrodo, kad egzistuoja skirtingiausių nuomonių apie tai, kada geriausia valgyti geltonąjį tropinį vaisių, rašoma dailystar.co.uk.

„Instagram“ socialiniame tinkle pasklido 2,3 milijono sekėjų turinčios „fitness_meals“ paskyros nuotrauka, kurioje nufotografuota krūvelė skirtingai prisirpusių bananų.

Bananai sunumeruoti nuo 1 iki 15 – pirmuoju numeriu pažymėtas bananas yra žaliausias, o 15 – labiausiai persirpęs. 4 700 patiktukų susilaukusioje nuotraukoje prašoma išsirinkti savo „tobulą“ bananą – banano numerį besirenkančių vaisių mėgėjų pozicijos kardinaliai skiriasi.

REKLAMA

Dauguma bananų mėgėjų teigia, kad rinktųsi nuo 8 iki 10 numerio paženklintus bananus. Šiais numeriais pažymėti vaisiai neturi žalių, neprisirpusių vietų, o 10-asis bananas net pasižymi keliomis rusvomis strazdanėlėmis.

Kai kurie rinkosi mažiau prisirpusį bananą – 6 ar 7, dar kiti sakė mėgstantys rudesnį ir strazdanotesnį 11-ąjį. Tačiau atsirado ir pasirinkusiųjų net ir visai neprinokusį, žalsvai gelsvos spalvos 2-ąjį bananą.

Mitybos specialistė iš žymiosios Harli gatvės Londone Rianona Lambert, parašiusi knygą „Rhitrition: A Simple Way To Eat Well“ („Rhitrition: Paprastas būdas valgyti"), atskleidžia, kad bananai yra puikus kalio ir kitų maistingųjų medžiagų šaltinis, ir nesvarbu, ar jie prinokę daugiau, ar mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, R. Lambert primena, kad jei sergate diabetu ar sunkiai virškinate šį vaisių, gali būti pravartu bananą valgyti prinokusį būtent iki tam tikro lygio.

Ji sako: „Bananai – tai vaisius, kurio valgymas gali būti ribojamas sergantiems diabetu dėl didelio laisvųjų cukrų kiekio, tačiau tai priklauso nuo sveikatos apsaugos specialisto sprendimo.

Tyrimai teigia, kad neprinokusiuose bananuose krakmolas sudaro 80-90 procentų angliavandenių turinio, o bananui nokstant krakmolas virsta laisvaisiais cukrumis. Todėl diabetu sergantiems žmonėms patariama valgyti ne itin prinokusius bananus, kad jų cukraus kiekis kraujyje pernelyg neužkiltų.“

Tačiau R. Lambert sako, kad daugeliui žmonių gali būtų lengviau suvirškinti labiau prinokusį bananą. Ji aiškina: „Kai atsparusis krakmolas virsta cukrumi, bananas prisirpsta, o tyrimai teigia, kad labiau prisirpusį, geltonesnį bananą daugeliui žmonių suvirškinti yra lengviau.

REKLAMA

Aukštesnis prinokusių bananų gliceminis indeksas rodo, kad jie yra greičiau virškinami. Įsivaizduokite teniso žaidėją, užkandžiui ir energijos dozei pasirinkusį bananą. Vis dėlto, jei mėgstate bananus, valgykite juos tokius, kokie jums labiausiai patinka.

Galite valgyti neprinokusius bananus arba labai prinokusius bananus – bet kuriuo atveju įsisavinsite visas šio maistingo vaisiaus teigiamas savybes. Vienintelė išimtis yra antrojo tipo diabetu sergantys žmonės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų