REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Žuvo jaunas karys

Skaudi tragedija sukrėtė visą Lietuvos kariuomenę. Šeštadienį, liepos 14-ąją, mirė jaunas karys, eilinis Paulius Stabingis. Vaikinas buvo kilęs iš Prienų. 

4

Skaudi tragedija sukrėtė visą Lietuvos kariuomenę. Šeštadienį, liepos 14-ąją, mirė jaunas karys, eilinis Paulius Stabingis. Vaikinas buvo kilęs iš Prienų. 

REKLAMA

Apie nelaimę pranešta socialiniame tinkle, mechanizuotos pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ grupėje. Ten rašoma:  „Netekome vieno iš savo ginklo brolių eil. Pauliaus Stabingio, jo gyvybė užgeso šio šeštadienio rytą. Reiškiame užuojautą Pauliaus šeimai ir artimiesiems.

Paulius karinę tarnybą pradėjo šauktiniu 2015 m. ir nuo 2017 m. tapo profesinės karo tarnybos kariu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo batalione. Paskutiniuoju metu ėjo granatsvaidininko pareigas III mechanizuotoje pėstininkų kuopoje.

Paulius pasižymėjo kaip doras, sąžiningas ir draugiškas karys.“

Lietuvos kariuomenės atstovai patvirtino, kad karys žuvo ne tarnybos vietoje, o įvykį tiria policija. 

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma delfi.lt, tragedija Kauno rajone įvyko konflikto metu, kariams besilinksminant ir, tikėtina, vartojant alkoholį.

REKLAMA

Pasakojama, kad P. Stabingis bandė išskirti konfliktuojančius vyrus, o dėl to supykęs kitas vakarėlio dalyvis ėmė prie jo kabinėtis: metė butelį, bet nepataikė, tada iš kėdės trenkė į nugarą ir truputį užkabino.

Vis dėlto jie buvo išskirti ir nuvesti miegoti. Esą pabudęs ryte P. Stabingis dar kalbėjo, tačiau ėmė dusti. Paramedikė su kitais įvykio dalyviais bandė jį gaivinti, vartė nuo vieno šono ant kito, kol atvažiavo greitoji pagalba. Atvažiavę medikai taip pat gaivino, tačiau netrukus vyro širdis sustojo.

Oficialiame Lietuvos kariuomenės puslapyje pareikšta užuojauta mirusio kario artimiesiems, šeimai ir ranybos draugams. 

REKLAMA
REKLAMA

„Netekus Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono profesinės karo tarnybos kario eil. Pauliaus Stabingio, Algirdo bataliono kariai ir vadovybė reiškia gilią užuojautą kario artimiesiems, šeimai ir tarnybos draugams.

Velionis bus pašarvotas liepos 17 d. 16:00 val. Prienuose, J. Zdebskio g. 6. Liepos 18 d. 12:00 val. bus išvežamas į Birštono bažnyčią. Velionis laidojamas Prienų kapinėse.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų