REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Seksas (nuotr. socialinių tinklų)

Atrodo, gyveni puikiai. Išsimiegi, prižiūri savo sveikatą, maitiniesi sveikai, gauni pakankamai vitaminų ir neturi daug streso, bet ar nepagalvojai, kad būtų neprošal daugiau mylėtis?

21

Atrodo, gyveni puikiai. Išsimiegi, prižiūri savo sveikatą, maitiniesi sveikai, gauni pakankamai vitaminų ir neturi daug streso, bet ar nepagalvojai, kad būtų neprošal daugiau mylėtis?

REKLAMA

Toliau sužinosite 5 priežastis, kodėl jums reikėtų daugiau laiko praleisti lovoje.

Pagrindiniai sekso privalumai

Mylėjimasis turi net 4 etapus. Pirmasis tai yra susijaudinimasis. Šioje stadijoje kūnas jausdamas susijaudinimą padidiną širdies ritmą, kraujo spaudimą ir net paspartiną kvėpavimą. Kaip tik šiuo momentu, jūs įgaunate tą nusotabų švytėjimą.

Visas gautas papildomas kraujas padidina deguonies koncentraciją, kuri sušvelnina ir sustangrina odą. Taip pat, tai padeda išvalyti toksinus kūne, papūsti lūpas. Viskas tik į gerą!

Antrasis etapas tai sustiprėjęs susijaudinimas. Kraujotaką padidėja ir pradedama jausti raumenų tempimas. Šis tempimas atsiranda, kai raumenys dirba kartu. Kuo labiau įsitempe raumenys, tuo labiau sustiprinsite savo raumenų masę ir net sudeginsite daugiau kalorijų. Ne tik sporto klube gali auginti raumenys, yra ir malonesnių būdų tam.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiasis etapas tai orgazmas. Tai pati trumpiausia fazė, trunkianti tik kelias sekundes ar net minutę. Šiuo momentu, visa sukaupta seksualinė įtampa yra ‚išlaisvinama‘ ir raumenys visiškai atsipalaiduoja. Hormonai užpuola visą kūną, gimda susitraukia ir padažnėja kvėpavimas. Tai yra pati maloniausia dalis.

REKLAMA

Paskutinis etapas tai atsigavimas. Šiuo metu, visos kūno sistemos kaip, kvėpavimo ritmas, širdies veikla, raumenų grupės pradeda sugrįžti į įprastą tempą. Pakili nuotaika ir odos švytėjimas išlieka kurį laiką, nes kūne vis dar veikia hormonai išsiskyrę orgazmo metu.

Daugiau sekso = geresnė sveikata

Mylintis kas savaitę, galima drąstiškai pagerinti savo sveikatą.

Pakelia nuotaiką.

Žmonės, kurie mylis kas savaitę yra laimingesni. Toronte atliktas tyrimas, kurio metu buvo analizuota virš 30,000 Amerikiečių parodė, kad poros besimylinčios dažniau, turi stipresnį ryšį. „Mes įrodėme, kad santykiuose būtinas stiprus ryšys, o tai geriausia sukurti mylintis.

REKLAMA
REKLAMA

Poros gali mylėtis kiekvieną dieną, bet tai dar nereikš, kad jos laimingos. Ne dažnume, o kokybėje, juk yra esmė. Nesukurdami emocinio ryšio, sukursite laimingo gyvenimo kartu.“, - teigė viena iš tyrimo atstovių.

Bet jeigu jūs neturite laiko kiekvieną savaitę mylėtis, bet koks mažas intymus gestas gali padėti. Sekso metu išskiriamas oksitocinas, hormonas kontroliuojantis laimę, dopaminas, atsakingas už gerą savijautą ir serototinas, valdantis stresą. Visi šie hormonai padeda jums jaustis geriau, nesvarbu kaip dažnai juos gausite.

Geresnė smegenų veikla.

2010 metais atliktas tyrimas parodė, kad seksas stimuliuoja ląstelių gamyba hipokampe, smegenų srityje, kuria tsakinga už ilgalaikę atmintį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai padidina neuronų skaičių ir natūraliai padidina kognityvinę smegenų funkciją. Rutgerso Universiteto mokslininkai studijavo moterų orgazmus net 25 metus. Jie naudojo magnetinį rezonansą, kuomet moterys jausdavo orgazmą. Švytinant smegenys, buvo nustatyta, kad sekso metu dirba net virš 30 smegenų sričių.

Pasirodo, kad seksas yra nuostabus maistas smegenims.

Sumažina skausmą.

Pasak atlikto tyrimo Vokietijoje, Munchene, nederėtu atsisakyti sekso dėl galvos skausmo, kadangi, pats seksas sumažina migreną ir bet kokį skausmą. Tai, kai kitą kartą jums skaudės galvą, vietoj vaistų, pasikvieskite savo mylimąjį.

Pagyvina odą.

Sekso metu išsiskyria ‚gerieji‘ streso hormonai. Šie hormonai gerina odos, plaukų būklę, kontroliuoja svorį. Tik aktualu žinoti, kad šis hormonas sukelia didesnį seksualinį apetitą. Todėl nenustebkite, jei pradėsite jausti didesnį alkį. O grįžtant prie odos grožio, seksas padidina kolageno gamyba. Kadangi kolagenas susidaro esant padidėjusiai deguonies koncentracijai kūne, seksas tam yra nuostabus įrankis.

REKLAMA

Mažina stresą.

Sekso metu, hipokampas, smegenų sritis, kuri atsakinga už atmintį ir reagavimą į aplinką, tuo pačiu, ir už reagavimą į stresą, žymiai lėčiau veikia. Tai reiškia, kad kol jūs mylitės, smegenys nereaguoja į jokius kitus dirgiklius ir leidžia kūnui atsipalaiduoti.

Sekso nauda

Taigi, toks malonumas, gali suteikti tiek daug naudos mūsų kūnui. Nuo atminties stiprinimo, streso mažinimo, geresnės odos ir net nuskausminimo! Todėl visos šios priežastys turėtų jus tik pastumėti daugiau laiko praleisti lovoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų