REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmet moterys sunaudoja net 364 milijardus eurų vien kosmetinėms priemonėms. Bet visą tai galima sutaupyti, jei naudosite vieną, mažytę pagalbininkę, kurią mes visos tikrai turime virtuvėje.

Kasmet moterys sunaudoja net 364 milijardus eurų vien kosmetinėms priemonėms. Bet visą tai galima sutaupyti, jei naudosite vieną, mažytę pagalbininkę, kurią mes visos tikrai turime virtuvėje.

REKLAMA

Tai yra valgomoji soda. Toliau rasite net 8 būdus kaip šis dalykėlis padeda išlaikyti mūsų grožį.

Stiprina plaukus.

Įvairiose parduotuvėse galima rasti šampūnų, kondicionierių, sausų šampūnų ir kitokių serumų, kurie žada panaikinti chloro keliamą žalą, greitą riebalavimasi ir kitokius pažeidimus. Visą tai galima sutvarkyti ir panaudojant sodą. Tereikia plaunant galvą, sumaišyti arbatinį šaukštelį su šampūnu.

Tuomet perplaukite galvą su vandeniu sumaišytu su soda. Vietoj sauso šampūno, tiesiog užsibarstykite mažą saujelę ant galvos ir gerai iššukuokite. Valgomoji soda yra nuostabus produktas, kuris efektyviai pašalina riebalus, sumažina išblukimą ir kitus cheminių junginių keliamus nemalonumus plaukuose.

REKLAMA
REKLAMA

Balina dantis.

Pasak „Clinical Journal of Dentistry“ publikuotų tyrimų, dantų pasta, kuri turi valgomosios sodos geriau apsaugo dantis nuo ėduonies nei ta, kurioje nėra sodos. O valydamiesi dantis tik su soda, daug geriau juos išbalinsite nei naudodami specialią balinamąją dantų pastą.

REKLAMA

Dantistai pataria, jog geriausia pašalinti vyno, kavos ir kitus maisto bei gėrimų likučus naudojant valgomosios sodos ir braškių mišinį.

Jums tereikia sutrinti braškes ir jas sumaišyti su šaukšteliu sodos. Išvalykite dantis, po to praskalaukite burną ir išsivalykite su įprasta dantų pasta, taip pašalinsite sodos perteklių nuo dantų. Svarbu, nenaudokite šio junginio daugiau nei 2 ar 3 kartus per mėnesį, kadangi braškėse yra didelė koncentracija rūgšties, kuri gali pažeisti jūsų dantų emalį.

Sušvelnina saulės nudegimus.

Kai kremai nebe padeda, pabandykite naudoti valgomąją sodą. Sumaišykite šaukštelį sodos su vandeniu ir pasiėmę rankšluostėlį ar vatos tamponėlį, švelniai valykite perštinčią odą.

REKLAMA
REKLAMA

Šis junginys taip pat padeda nuraminti vabzdžių sukeltus niežulius, bičių įkandimus ir gebenės nudegimus. Valgomojoje sodoje esantys šarminiai elementai padeda nuraminti odą ir atstato jos natūralų pH.

Atstato papuošalų žvilgesį.

Naudodami sodą galite vėl atgyvinti savo papuošalus. Jums tereikės labai karšto, beveik verdančio vandens, šaukštelio sodos ir aliuminės folijos. Įpilkite vandenį į mažą indą ir pamerkite savo papuošalus.

Tada, įdėkite sodą ir folijos lapą. Vandens ir sodos kombinacija padeda panaikinti ir ‚iškelti‘ pajuodavimus ir kitokias dėmes nuo papuošalų.

Po šios procedūros, juos perplaukite ir nuvalykite su sausu rankšluostėliu. Svarbiausia, nenaudokite šio metodo valydami perlus, ar kitokius papuošalus iš organinių junginių, ir brangakmenius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašalina rakštis.

Nenorėdamos žaisti su pincetu, kol ištrauksite tas įkyrias, mažas rakštis, tiesiog panaudokite tam sodą. Soda išpūčia odą ir leidžia lengviau ištraukti rakštį. Sumaišykite sodą su vandeniu, tuomet ją užtepkite ant tam tikros odos vietos ir užklijuokite pleistrą. Po paros, rakštis turėtų būti iškilusi į paviršių, jei ne, procedūrą vėl kartokite.

Panaikina blogą kvapą.

Soda gali net atstoti dezodorantą. Vanduo sumaišytas su šaukšteliu sodos puikiai atstoja bet kokį pirktą dezodorantą. Jei šis junginys nelimpa prie jūsų odos, įmaišykite trupinėlį bulvių krakmolo. Taip pat galite sodos įmesti į jūsų batus, taip juose panaikinsite nemalonius kvapus.

REKLAMA

Balina nagus.

Niekas nenori turėti pageltusių, purvinų nagus. Norėdamos juos išbalinti, sumaišykite po šaukštelį vandenilio peroksido su sodą ir naudojant mažą šepetėlį, ar dantų šepetėlį gerai iššveiskite nagus.

Po to kelias minutes palaukite, tegu sodos šarminiai junginiai balina nagų plokšteles. Praėjus kelioms minutėms, gerai nusiplaukite rankas. Jeigu atlikę šią procedūrą pastebėjote, kad nagai vis dar geltoni, tai gali reikšti infekciją. Jei taip, kreipkite pas gydytoją.

Pašalina odos negyvas ląsteles.

Valgomoji soda taip pat gali atstoti kūno šveitiklį. Sumaišykite 3 dalis sodos su 1 dalimi vandens ir ištrinkite sukietėjusias kūno vietas. Atminkite, nenaudokite ant pažeistos ar jautrios odos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų