REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Magija (nuotr. 123rf.com)

Dažnai užklupus nesėkmių virtinei žmonės linkę manyti, kad kažkas juos nužiūrėjo pikta akimi. Pasirodo, nužiūrėjimai, užkalbėjimai ar kitaip vadinama blogo linkinčių žmonių įtaka, kito sėkmei, pasak tarologės Jūratės Praninskienės, išties egzistuoja.

16

Dažnai užklupus nesėkmių virtinei žmonės linkę manyti, kad kažkas juos nužiūrėjo pikta akimi. Pasirodo, nužiūrėjimai, užkalbėjimai ar kitaip vadinama blogo linkinčių žmonių įtaka, kito sėkmei, pasak tarologės Jūratės Praninskienės, išties egzistuoja.

REKLAMA

Tarologė aiškina, kad Visata sudaryta iš energijos bei vibracijų, kurių paprastai nejaučiame, tačiau jei žmogaus energetiniame lauke atsiranda neigiamos energijos perteklius, sulaukiame gausybės nemalonumų.

„Mūsų savijauta, gyvenimo pusiausvyra, balansas, džiaugsmas ir nerimas – viskas susiję su mus supančia energija. Deja, su negatyvia energija susiduriame visur: gatvėje, darbe, socialiniuose tinkluose, net namuose“, – tikina Jūratė.

Požymiai, kad esate nužiūrėtas

Esant negatyvios energijos pertekliui ar kitaip tariant, nužiūrėjimui, žmogui dažniausiai ima nesisekti įvairiose gyvenimo srityse: finansuose, meilėje, sveikatoje, santykiuose su artimaisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat atvejais, kada namų sienos yra prisisunkusios blogos energijos, įprastai ima lūžti daiktai, iš čiaupo lašėti vanduo, gesti elektronika, sirgti augalai arba gyvūnai. Bet kuriuo atveju tarologė pataria atidžiai pagalvoti, iš kur galite namo parsinešti blogą energiją arba kas galėtų jums linkėti blogo.

REKLAMA

„Vienas paprasčiausių būdų, kaip apsisaugoti nuo blogos energijos – amuletai. Jo funkcija yra suteikti žmogui laimę ir apsaugą, sukurti asmeninį ryšį tarp amuleto ir jo savininko. Be to, amuletui tinka ir paprastas akmenėlis, ir brangus žiedas – tai kiekvieno pasirinkimas. Svarbiausia, kad patys galite jį užkalbėti ir jei su juo jausite ryšį, visur su savimi turėsite, būsite apsaugoti“, – sako pašnekovė.

Norint apsisaugoti nuo piktų žvilgsnių socialinėje erdvėje, Jūratės teigimu, patikimiausias būdas yra nesidalinti savo nuotraukomis. Kitu atveju, jei nuspręsite viešai su kitais jomis dalintis, nuotraukos turėtų būti neryškios ir su filtrais. Vis dėlto, jokiu būdu nerekomenduojama dalintis nuotraukomis, kuriose yra maži vaikai, kadangi šie yra visiškai neatsparūs neigiamai energetikai.

REKLAMA
REKLAMA

Ritualai, kaip apsisaugoti

Tarologė dalinasi vienais paprasčiausių būdų, kaip galima patiems atsikratyti nužiūrėjimo ar į jus nukreiptų piktų burtų. Pirmasis būdas pareikalaus pasitelkti vaizduotę, tačiau anot pašnekovės, apsaugos nuo piktų akių.

„Atsisėskite, nusiraminkite ir įsivaizduokite iš šviesos suverptą, švytintį ir viską atspindintį apsiaustą, lyg miegmaišį. Įsivaizduokite, kaip įžengiate į jį, vėliau užsitraukiate iki juosmens, pečių ir galiausiai visas jame pasislepiate. Tuo metu ištarkite šiuos žodžius: aš esu apsaugotas, aš esu saugus ir visi, kurie linki man blogo, atšoka nuo šito švytinčio balto paviršiaus“, – kalba tarologė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei jaučiate, kad esate nužiūrėtas, Jūratė pataria nusikirpti plaukų kuokštelį ir jį su paprasta žvake sudeginti. Deginant plaukų sruogą svarbu liepti svetimiems burtams pasitraukti.

Nužiūrėjimais patikime patys?

Vis dėlto, apie nužiūrėjimus vyrauja skirtingos nuomonės. Tarologė Daiva Šorochovienė tiki, kad magiškas poveikis žmogui egzistuoja, tačiau tai nėra juokų darbas. Tam, kad neigiamai paveikti žmogų, nepakanka pikto žvilgsnio, ištartos frazės ar pasakyto prakeiksmo.

Tarologė pasakoja, kad darbas su energijomis, jų poveikiu reikalauja ne tik atitinkamų žinių, bet ir tai darančio žmogaus pasirengimo. Įprastai tokie žmonės vadinami magais ir nereikia manyti, kad jais gali tapti kiekvienas. Pirmiausia, toks žmogus privalo turėti įgimtus energetinius resursus bei būti pašventęs visą savo gyvenimą būtent tik šiai sričiai.

REKLAMA

„Čia kaip Tibeto vienuoliai – jie neturi mums įprasto socialinio gyvenimo, šeimos, vaikų, darbo, turtų. Jie niekur nesireklamuoja, yra atsiriboję nuo socialinių ryšių. Jūs nepateksite pas juos taip paprastai ir nenusipirksite paslaugos už 50 ar 100 eurų. Todėl Lietuvoje tokio lygio magų, kurie galėtų užkalbėti arba ką nors nužiūrėti, tiesiog, nėra“, – sako Daiva Šorochovienė.

Prakeiksmų nuėmimas, apsauga nuo nužiūrėjimo, mylimojo pririšimas ir kiti ritualai, anot tarologės, dažniausiai tėra buitinio lygio, diletantiškas bandymas pritempti prie to, kas iš tiesų yra magija ar maginis ritualas.

„Tie, kurie įtiki nužiūrėjimu, lengvai paveikiami. Jei žmogus įkalbėjo save, kad yra nužiūrėtas, tai taip pat lengvai patikės ir pagijimu po bet kokio ritualo. Tai labai patogu, nes žmogui nereikia analizuoti savęs, situacijos, pasekmių ir prisiimti atsakomybės už savo veiksmus bei tai, kas vyksta jo gyvenime“, – mintimis dalinasi Daiva Šorochovienė.

REKLAMA

Pašnekovės manymu, žmonės linkę tikėti nužiūrėjimais, nes tai lengviausias kelias nusimesti kaltę dėl savo nesėkmių. Taip nereikia ieškoti savęs, keistis, analizuoti problemų, o kiti naudojasi tokiomis situacijomis ir už tai uždirba pinigus.

„Vis dėlto, jei žmogui tai padeda, kad ir trumpam, kodėl gi ne? Juk pats žmogus sprendžia, ko jam reikia. Nepateisinami tik tie veiksmai, kada pasimetusį žmogų koks nors magas dar labiau baugina, siekiant vis daugiau pasipelnyti“, – mano tarologė Daiva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų