REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Grožio procedūra baigėsi tragiškai

Pedikūras tai tik dar viena mūsų grožio detalė, ar ne? Dauguma atveju, taip, bet deja, viena moteris negali pasidžiaugti gražiais savo kojų pirštais.

46

Pedikūras tai tik dar viena mūsų grožio detalė, ar ne? Dauguma atveju, taip, bet deja, viena moteris negali pasidžiaugti gražiais savo kojų pirštais.

REKLAMA

Po vienos dienos, atlikusi procedurą ypatingame žuvų spa, moters kojų nagai atsilupo ir nukrito. Ji buvo priversta kreiptis pas gydytoją.

20 metų moteris neatskleidė savo tapatybės, bet pasidalino savo istorija. Po vizito pas gydytoją jai buvo diagnozuotas onichomadezas, nago pokštelės slinkimas. Abiejų kojų nykščiai, antrieji pirštai ir tretieji pirštai buvo visiškai pažeisti, bet moteris jokio skausmo nejautė.

„Dažniausiai onichomadezas yra susijęs su imuniteto pažeidimais, genetiniais sutrikimais, infekcijomis ar kitomis rimtesnėmis ligomis. Tai yra pirmas kartas, kai tai atsitinka nuo dienos praleistos spa.“,- teigė Shari Lipner, dermatologė atlikusi tyrimą. 

Tokie spa salonai naudoja šiltą vandenį, kuriame yra Garra rufa, mažytės žuvytės, kurios nuvalgo žmogaus suragėjusią odą. Tokios procedūros padeda sušvelninti kojas ir pašalina nemalonius kvapus.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat jos pašalina bakterijas ir pagyvina kraujo cirkuliaciją. Gana dažnai jos naudojamos net gydant žvynelinę, o apie pedikiūro privalumus dar nėra gerai žinoma.

REKLAMA

„Nors, galimas daiktas, kad šių žuvelių nuolatinis kandžiojimas sustabdo nago plokštelės atsinaujinimą.“, - teigia Lipner.

Žinoma, šios žuvys gali sukelti ir infekcijas, kadangi jos naudojamos įvairių klientų. O ypač jei procedūrose naudojami įrankiai nėra sterilizuojami, tuomet rizika dar labiau išauga.

Vien dėl šios priežasties, tokio tipo salonai yra uždrausti, net 10 JAV valstijų. Kita reikšminga priežastis, Garra rufa žuvis yra itin lengva sumaišyti su Chin Chin, kitais jūrų gyventojais, kurie maitinasi žmogaus krauju.

„Aš manau, kad tokios procedūros nėra pavojingos, kadangi, žuvys nepasiekia nago pagrindo. Tai nesutrukdo toliau nagui formuotis.“, - teigė Chris Adigun, Šiaurės Karolinos dermatologė.

REKLAMA
REKLAMA

Apžiūrėjęs pacientęs nuotraukas ir atsižvelgęs į žuvų procedūros eigą, jis konstantuoja, kad moteris jau ankščiau kentėjo nuo kitos ligos: retronichijos, ligos pažeidžiančios nago plokšteles. Šią ligą sukelia per ankšti batai.

Kol dar nėra daugiau inforamcijos, kuri patvirtintų tokių salonų patikimumą, dermatologai, ir gydytoja Lipner prašo žmonių nesirinkti tokių procedūrų. Kaip ir būdami ežere, jei jaučiate kažką ant savo kojų, pasitraukite, nes nežinote, ką tai gali jums padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų