REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Šuo įkalintas kaitrioje mašinoje

Nerami trečiadienio popietė Vilniuje. Kol lauke oras įkaitęs iki daugiau nei 25 laipsnių, kažkas iš vilniečių sugalvojo tvankioje mašinoje palikti vokiečių aviganių veislės šunį. 

5

Nerami trečiadienio popietė Vilniuje. Kol lauke oras įkaitęs iki daugiau nei 25 laipsnių, kažkas iš vilniečių sugalvojo tvankioje mašinoje palikti vokiečių aviganių veislės šunį. 

REKLAMA

Vaizdą užfiksavo neabejinga moters Daiva. Feisbuke ji pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti, kaip Nemenčinės gatvėje, uždarytame automobilyje su užvertais langais, paliktas besikankinantis didžiulis šuo.

Viešai moteris rašė, kad, pažvelgus į šunį panašu, kad jis tuo neatlaikys karščio ir mirs.

Daivą vaizdas taip sujaudino, kad ji ėmėsi skambinti policijai, kuri netrukus atvyko ir bandė vaduoti šunį. Per tą laiką automobilio savininkas nepasirodė. 

tv3.lt moteris sakė, kad šuo visokiais būdais bandė glaustis prie stiklo, tačiau negalėjo to padaryti.  „Kol kas jis buvo gyvas, o kaip bus toliau, neaišku. Atvažiavo policija, jie stengėsi padaryti viską, kaip įmanoma greičiau.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas policininkas iš pradžių bandė daryti duris, stumti langus, bet neatsidarė. Kitas bėgo pas apsaugą kamerų įrašo žiūrėti, tikrino pagal numerius.

REKLAMA

Netrukus savininkas buvo rastas, jis patikino, kad tuoj atvažiuos, tačiau aš jo nesulaukiau, nes namie manęs laukė mano vaikai.

Kol buvau vietoje, mačiau, kad šuo gyvas, tačiau jis labai sparčiai silpo nuo karščio. Džiaugiuosi, kad policija rado mašinos savininkus, kurie paliko šunį“, - kalbėjo susijaudinusi moteris. 

Primename, kad lietuviai ne kartą įkaitusiose mašinose yra palikę ne tik augintinius, bet ir vaikus. 

Vilnietė Jurga vieną kaitrią popietę užfiksavo klaikų vaizdą: automobilyje paliktas miegantis vaikas. Ji savo akimis įsitikino, kad vaikas ten praleido mažiausiai 10 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip mamos nepasimoko. Automobilyje paliktas vaikas jau 10 minučių tikrai. Nežinau, kiek dar iki tol buvo. Langai uždaryti, lauke 28 laipsniai“, - pasakojo moteris.

Ji pati iškvietė policiją, o netrukus pasirodė ir vaiko mama, kuri, pasak moters, net nematė problemos. „Tos moters teigimu, viskas buvo labai greitai, automobilis buvo atvėsintas, o ji labai skubėjo. Kai ji atidarė mašinos dureles, viduje buvo labai karšta, o vaikas kėdutėje sėdėjo visas šlapias, išsigandęs. Mama tuo tarpu šypsojosi“, - situaciją komentavo Jurga.

Neabejingą vilnietę, kuri kartu su dukra pastebėjo mašinoje paliktą vaikelį, dar labiau šokiravo vėliau atėjusios vaiko motinos žodžiai. Jurgos teigimu, atėjusi moteris pareiškia skubanti ir patikino, kad vaikui viskas gerai ir jis yra pamatintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės mėnesį, kai buvo fiksuojami karščio rekordai, mama savo vaikus mašinoje, Vilniaus centre, paliko daugiau nei valandai.

Feisbuke sukrėsta moteris rašė: „Esu pakraupusi dėl situacijos, kuri įvyko šiandien. Su kolege susiruošėm pietauti. Lauke karšta, tvanku, todėl nusprendėmet važiuoti.

Atvažiavom iki Edukologijos universiteto ir pasistatėm aikštelėje automobilį. Išlipus dėmesį patraukė kitame automobilyje besėdintys du mažamečiai vaikai už vairo – jie išdykavo, išsišiepę žaidė.

Na galvoj sušmėžavo mintis – o kur tėvai? Bet, žinoma, tuo pačiu pagalvojau, kad matyt šalia, o gal už durelių. Ir nukeliavom valgyti.

Po gerų 40 minučių einam atgal – pastebiu tą patį automobilį, tačiau vaikų nematyti. Kažkokia nuojauta pakuždėjo žvilgtelti į vidų – automobilio gale sėdėjo susėdę į savo kėdutes ir nugeibę vaikai.

REKLAMA

Staigiai sustojau, pasakiau kolegei, kad žiūrėk, vaikai jau virš 40 minučių mašinoj (nuo to momento, kai tik pastebėjom), o klausimas – kiek dar sėdėjo iki mums pamatant. Automobily buvo palikti šiek tiek praverti langai, tačiau pamatėm, kad vaikai suglebę.

Pradėjau kalbinti juos per langą – „Kaip jūs? Kas jus čia paliko? Kaip jaučiatės? Kiek laiko sėdit? Ir t.t.“ Berniukas (6,5 metų) vangiai atsakinėjo į klausimus – matėsi, kad jam silpna.

Mergytė (2 metų) visa šlapia bandė šypsotis, bet irgi matėsi, kad visiškai perkaitusi. Kolegė atidarė automobilio duris (gerai, kad motina paliko bent neužrakintą mašiną (o gal tos durys sugedusios, nes visos kitos buvo užrakintos)).

REKLAMA

Staigiai liepėm vaikams gerti vandenį, nuolat kalbinom ir stebėjom kokia būsena. Iš karto susigriebėm paskambinti pagalbos telefonu, nes motinos niekur nesimatė.

Paaiškinus visą situaciją pareigūnas, jie pažadėjo atsiųsti ekipažą. Laukėm apie dar 12 minučių. Berniukas paaiškino, kad mama nuėjo į koncertą universitete.

Į pagalbą pasikvietėm dar dvi šalia stovėjusias moteris su vaikais, šiaip ne taip įkalbėjom vaikus išlipti iš mašinos ir nueiti į pavėsį, nes viduje buvo tiesiogine to žodžio prasme – pekla. Jeigu lauke tuo metu saulėje kepino virš 30 laipsnių, tai įsivaizduokite, kas darėsi mašinos viduje.

Tie mažai praverti langai nieko negelbėjo, plius abu sėdėjo ant tiesioginių saulės spindulių.

Berniukui buvo silpna, mergaitė laikėsi šiek tiek geriau. Mergytė verkšleno – „mama, mama“, berniukas su mumis bandė ją raminti. Abu vaikai buvo išsigandę. Prieš pat atvažiuojant policijai sugrįžo „supermamytė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per tą laiką bandėm jai aiškinti, kad ką jūs darot – tokiam karštyje palikti vaikus ir pan. O jos atsakymas galutinai šokiravo – „aš neturėjau kur jų palikti“ ir šypsosi.

Buvo visiškai abejinga, akivaizdžiai matėsi, kad ji net nesuprato problemos rimtumo ir savo veiksmų neatsakingumo. Pasakėm jai, kad iškvietėm policiją, tai ji staigiai pasiėmė vaikus ir nuėjo palikus mašiną.

Prašėm palaukti, bet ji pasakė: „Pačios išsikvietėt, pačios ir kalbėkit. Aš neturiu ką jiems pasakyti“ ir iškėlus nosį nuėjo.

Atvykus pareigūnams papasakojom situaciją, jie apžiūrėjo automobilį, pakraipė galvas sakydami „Žmonės niekaip nepasimoko“.. Tačiau įdomiausia tai, kad policijos pozicija – „Ai, tai mama grįžo, nieko čia gal nebereik daryti“. Bet mes jų taip nepaleidom, paprašėm fiksuoti įvykį.

REKLAMA

Mano giliu įsitikinimu, tokių situacijų palikti paprastai negalima – juk jei nebausime, nedrausminsime, tai ir žmonės bus aplaidesni, o to pasekoje turėsime vis pasikartojančias tragedijas. Visa laimė, kad šį kartą pavyko išvengti tokios nelaimės..

Iki šiol negera... Tų vaikų nusilpę kūneliai ir liūdnos akys stovi atminty. Taip norisi imti ir rėkti – tėvai, ar jums maža praėjusių metų nelaimių? Kiek dar vaikų turės mirti ar patirti kančias, kol galų gale įsikalsit sau į galvą??? Juk ne tik kaitra, saulė ir pan. bet gi mažyliai ir saugos diržais sugeba užsismaugti.

Negi pasiekėme tokį lygį, kada koncertai, pramogos ar reikalai yra svarbiau už mūsų pačių vaikus? Rašydama šį tekstą turėjau vienintelį tikslą – priminti visuomenei apie tokias situacijas ir nelaimes. Būkime atsakingesni ir neleiskime absurdiškoms situacijoms pasiglemžti nekaltų būtybių sveikatos ar gyvybės. O numatoma ypatingai karšta vasara“, - rašė susijaudinusi moteris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų