REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Vaiva Vaičiūnienė  (nuotr. asm. archyvo)

28-erių Vaida Vaičiūnienė, rodos, gyveno įprastą savo gyvenimą, dirbo mėgstamą kūrybinį konditerės darbą, ištekėjo ir susilaukė sūnaus. Tačiau vieną dieną moters gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis.

14

28-erių Vaida Vaičiūnienė, rodos, gyveno įprastą savo gyvenimą, dirbo mėgstamą kūrybinį konditerės darbą, ištekėjo ir susilaukė sūnaus. Tačiau vieną dieną moters gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis.

REKLAMA

Lentvaryje gyvenančios 28-erių Vaidos Vaičiūnienės gyvenimas kardinaliai pasikeitė, kai ji antrojo nėštumo metu pajuto itin didelius skausmus pilvo srityje.

Apie tai, su kokia sunkia liga kovoja, papasakojo ne tik ji, bet ir moterį globojantis paramos fondo vadovas Algimantas Patackas.

Didžiulis auglys

„Gydytojai, atlikę echoskopiją, rado didelį auglį ties žarnomis retroperitoniniame tarpe, kairėje pusėje tarp kasos ir inksto. Vaida galvojo tik apie būsimą gyvybę savo įsčiose besivystantį sūnų, ir operaciją nukėlė po gimdymo. Deja liūdnos prognozės pasitvirtino – auglys buvo piktybinis“, – rašo „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiams“ vadovas Algimantas Patackas.

Po gimdymo, jauna moteris iškentė labai sudėtingą operaciją, jai buvo pašalinta dalis žarnų, dalis kasos, persodintos venos, toje vietoje pakeista kraujotaka. Naktimis ką tik gimęs mažas vaikiukas mamytės negalėjo nei matyti nei jausti, verkė gailiai lyg nujausdamas, kad jo mama net dvi savaites kovoja, kad išgyventų.

REKLAMA
REKLAMA

„Po operacijos buvo itin didelės komplikacijos, Vaida kiekvieną minutę su gydytojų pagalba rungėsi, kad vėl išvysti savo kūdikio akis ir pabučiuoti vyresnįjį sūnų. Ši motiniška meilė ir penkiamečio sūnaus maldos iš ties padarė stebuklą. Vaida buvo perkelta iš reanimacijos į palatą. Nervų dangalų piktybiniam navikui gydytojai davė stiprų net trijų chemoterapijų ciklą bei kitus biologinius vaistus“, – pasakoja A. Patackas.

REKLAMA

Privalo gyventi

Buvo momentas, nuo išsekimo Vaida jau negalėjo atmerkti akių, skausmas būdavo toks stiprus, kad net aptemdavo sąmonė. Tačiau pagalvodama apie savo mažamečius, ji nepasidavė, kovojo kiek įmanydama.

Vienu metu atrodė, kad moteris jau pasveiko, tačiau likimas smogė antrą stiprų smūgį – moters organizme buvo rastos daugybinės metastazės kepenyse. Vaida sužinojus apie l stadijos vėžį kepenyse išėjo apsiverkus, jai žemė lingavo po kojomis. Ji nė kiek nepergyveno dėl savęs, ji labai sielojasi dėl jos dviejų berniukų, kūdikiui tik keli mėnesiai, o mamai diagnozuota, deja Lietuvoje visai nepagydoma liga.

REKLAMA
REKLAMA

Ryte prabusi ji suprato – reikia gyventi, tiesiog privalo gyventi. Drebančiomis rankomis nuo išsekimo ir streso keisdama vaikui sauskelnes ji nutarė ieškoti išeities.

Brangus gydymas Vokietijoje

V. Vaičiūnienė surado gydytoją Vokietijoje. Ši klinika išgydė ne vieną pacientą nauju metodu, tai fotodinaminė terapija, iš pradžių ją taikė odos vėžio gydymui, tačiau tobulėjant mokslui, ji daro stebuklus ir vidaus organų srityje.

Vaidos atveju operuoti jau nėra ką, nes vėžys kepenyse, o šviesos terapijos poveikis be chirurginės intervencijos sumažina arba iš vis panaikina metastazes.

„Tam, kad Vaida išgyventu Vokietijos klinikai reikia nuo 10 000 eurų ir ši kaina gali šiek tiek būti didesnė, taip sakė gydytojas. Mielieji, padėkime Vaidos vaikiukams, dviem berniukams penkerių ir pusės metų turėti mamytę šalia, suma atrodo iš ties didelė, tačiau visiems geros valios žmonės susidėjus pagal išgales tai galima padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikai užaugę būtinai Jums visiems padėkos už gyvą mamą jų vaikystės momentu“, – jautriai kalba jis.

Džiaugiasi žmonių gerumu

Praėjus mažiau nei savaitei po pirmosios publikacijos apie moterį, pirmadienio rytą paaiškėjo, kad jos sąskaitoje jau daugiau nei 23 tūkst. eurų, kuriuos šeima galės skirti Vaidos gydymui.

„Aš esu labai laiminga, nes sveikatėlė visai nebloga. Džiaugiuosi žmonių gerumu, nes jau surinkome minimalią sumą. Žmonės siunčia labai daug pinigėlių, net nespėjame atsakinėti į žinutes.

Nesitikėjome tokio palaikymo, nuoširdumo ir pagalbos. Kartais atrodo, kad nespėju atsakinėti į žinutes“, - kalbėjo moteris.

Pasiteiravus, ar jau planuoja kelionę į užsienį gydymo tikslais, paaiškėjo, kad tikslią datą moteris žinos rugpjūčio pradžioje.

REKLAMA

Jeigu ir jūs norite prisidėti prie pagalbos Vaivai, tai galite padaryti šiuo būdu:

VŠĮ „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“ AB Swedbank b/k 73000 LT267300010142143000 Arba BAN LT57 7044 0600 0805 8996 AB SEB bankas, Gedimino pr. 12 Vilnius, SWIFT kodas CBVILT2X Mokėjimo paskirtyje nurodyti: Vaidai parama gydymui. PayPal: [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų