REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Šeima (nuotr. 123rf.com)

Rugpjūtis vis dar lepina gerais orais, todėl net ir neturėdami ilgų atostogų skubame ištrūkti iš namų ir pasimėgauti gamtos malonumais.

12

Rugpjūtis vis dar lepina gerais orais, todėl net ir neturėdami ilgų atostogų skubame ištrūkti iš namų ir pasimėgauti gamtos malonumais.

REKLAMA

Poilsis su vaikais gali būti tikras iššūkis tada, kai nėra tinkamai suplanuotas. Pateikiame kelias poilsio ir pramogų vietas kaimyninėse šalyse visai šeimai, kuriose netrūks nuotykių ir gerų įspūdžių.

Gdanskas

Lenkijos miestas Gdanskas įsikūręs prie Baltijos jūros. Tai bene populiariausias uostamiestis, ne tik vietinius gyventojus, bet ir lietuvius džiuginantis išskirtiniais ir patogiais paplūdimiais. Gdanską iš Lietuvos patogu pasiekti automobiliu. 2000 metais Gdanskas paskelbtas pasaulio gintaro sostine.

Įvairias skulptūras ir dirbinius iš gintaro galite pamatyti Gdansko gintaro muziejuje. Pačiame Gdansko mieste galite išbandyti ekskursiją Vyslos upe. Šeimoms taip pat rekomenduojama aplankyti „Hewelianum“ mokslo centrą, kur netrūks interaktyvių žaidimų ir pramogų mažiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Pojūčių parkas Latvijoje, Valmieroje

Norite ramiai pasėdėti ant žolės ir pasimėgauti saule? Tikriausiai suprantate, jog toks scenarijus su vaikais mažai tikėtinas. Jiems reikia pramogų, šėlionių ir nuotykių. Gal pats metas aplankyti kaimyninę Latviją ir ten įsikūrusį Pojūčių parką (Sajūtu parks) Valmieros mieste, šalia Gaujos upės? Čia laukia saugiausia medžių trasa visai šeimai ir jauki aplinka.

REKLAMA

Vaikams ir suaugusiems siūlomas Basų kojų takas, po kurio pėdas galima atgaivinti natūralių žolelių vonelėje, o medžių viršūnėse įsikūręs Medžių takas žada nepamirštamus įspūdžius. Pojūčių parke vyksta daugybė renginių tiek mažiems, tiek dideliems, o vaikai kviečiami pajodinėti arkliukais. Juk Latvija neapsiriboja vien sostine Ryga.

Liepoja

Trečias pagal dydį miestas mūsų kaimyninėje Latvijoje ir taip pat uostamiestis. Kelionė į Liepoją neprailgs net ir mažiesiems, nes ją lengvai nuo mūsų uostamiesčio automobiliu pasieksite maždaug per valandą.

REKLAMA
REKLAMA

Smėlėtas Baltijos jūros paplūdimys čia driekiasi 8 kilometrus, o norinčiųjų pasilepinti saule žymiai mažiau nei Lietuvoje. Tiesa, Liepoja dar vadinama vėjų miestu, tad pasirūpinkite ir šiltesniais drabužiais. Vėjo akcentai pastebimi ir moderniojoje architektūroje. Kartu su mažaisiais rekomenduojama apsilankyti Liepojos Olimpiniame centre bei Ili Brinumi edukaciniame centre vaikams.

Jūrmala ir Lyvių vandens parkas

Jūrmalos miestas sudarytas iš kelių skirtingų kurortų. Patį miestą nesunkiai pasieksite keliaudami iš Rygos, todėl Jūrmala dažniausiai būna neplanuota turistų vieta. Paplūdimiai čia erdvesni nei Lietuvos pajūriuose, nors šiltuoju sezonu turistų taip pat netrūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeimoms su vaikais rekomenduojama būtinai aplankyti Lyvių vandens parką, kuris yra didžiausias vandens parkas visoje Šiaurės Europoje. Tai puiki vieta patirti nuotykių ir pailsėti. Čia įrengtas tornadas ir bangų baseinas neleis nuobodžiauti, o valgiais ir gėrimais galėsite pasimėgauti plaukiojančiame bare.

Varšuva

Dar vienas maršrutas į kaimyninę Lenkiją. Varšuvoje nėra jūros, tačiau čia galėsite pasimėgauti miesto magija ir aplankyti net kelis turistų pamėgtus centrus, kurie patiks ir mažiesiems. Šeimoms su vaikais rekomenduojama aplankyti Koperniko muziejų, kurio erdvės suskirstytos pagal lankytojų amžių, todėl veiklos ir įspūdžių čia netruks visai šeimai.

Šalia muziejaus yra ir planetariumas, kuris supažindins su kitomis planetomis. Būnant Varšuvoje rekomenduojama pasimėgauti vietine virtuve ir būtinai aplankyti Varšuvos senamiestį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų