REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
E. Vitulskienė, tv3.lt fotomontažas (Nuotr. fotodiena.lt ir D.Čeplos)

Visai neseniai itin veikli moteris bei tenoro Merūno Vitulskio žmona Erika Vitulskienė nutarė išpildyti savo seną svajonę. Pavargusi nuo bevaisių apsipirkinėjimų parduotuvėse, moteris nusprendė pristatyti savo „EV mados namus“ ir drauge su dizainere Olesia Less kurtus drabužius. Tiesa, ši kolekcija turi vieną išskirtinumą – drabužiai yra pritaikyti įvairių kūno formų moterims.

36

Visai neseniai itin veikli moteris bei tenoro Merūno Vitulskio žmona Erika Vitulskienė nutarė išpildyti savo seną svajonę. Pavargusi nuo bevaisių apsipirkinėjimų parduotuvėse, moteris nusprendė pristatyti savo „EV mados namus“ ir drauge su dizainere Olesia Less kurtus drabužius. Tiesa, ši kolekcija turi vieną išskirtinumą – drabužiai yra pritaikyti įvairių kūno formų moterims.

REKLAMA

Erika Vitulskienė – iš tiesų įkvepiantis veiklios moters ir žmonos pavyzdys. Tačiau kodėl ji pasirinko sukurti drabužius įvairių formų moterims, kaip vyko jos kolekcijos kūrimo kelias ir kaip į žmonos siekius reagavo jos vyras Merūnas Vitulskis? Apie visą tai su ja ir kalbamės šiame interviu.

Erika, visai neseniai pristatėte savo kurtą drabužių kolekciją, skirtą nestandartinių figūrų savininkėms. Kas jus įkvėpė sukurti drabužius būtent plus size“ dydžio moterims?

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos parduotuvėse iš tiesų yra sudėtinga rasti stilingų drabužių ne tik lieknoms moterims, užsienio rinka yra kur kas platesnė. Būdavo nueinu į parduotuvę, nieko nerandu ir grįžtu namo.

REKLAMA

Susidūrus su šia problema, nusprendžiau, kad laikas pradėti siūti sau drabužius. Vėliau pagalvojau, kad galiu juos sukurti ne tik sau vienai, bet pasidalinti savo kurtais drabužiais ir su kitomis moterimis, kurios susiduria su tokia pačia bėda.

Pristatyti savo kūrinius viešai visiems prireikia nemažai drąsos. Ar nebijojote neigiamos visuomenės reakcijos?

Kaip aš sakau, viskam, ką darai gyvenime, prireikia daug drąsos. Tačiau gyvenimas vienas ir jį reikia išnaudoti maksimaliai. Visada reikia siekti savo svajonių, nesvarbu, kiek laiko jos tūnojo giliai širdyje ar galvoje – vieną dieną jos privalo išvysti pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 8-tąją Moterų dienos proga sukūrėte fotosesiją. Ar viskas prasidėjo būtent nuo jos?

Ši fotosesija sulaukė labai didelio žiniasklaidos ir būtent moterų dėmesio. Tai mane labai nustebino, nesitikėjau tokių atgarsių ir atsiliepimų. Po tokios reakcijos supratau, kad turiu startuoti su kita savo idėja.

Mano kita mintis buvo – sukurti kolekciją, skirtą „plus size“ dydžio moterims. Tam aš pasikalbinau Olesia Less, su kuria pradėjome kartu dirbti. Su ja jau anksčiau teko bendradarbiauti, man labai patiko jos energetika, o ir mūsų mintys sutapo.

Kiekvienas kūrinys skleidžia tam tikrą žinią. O kokia yra jūsų kolekcijos pagrindinė mintis?

Noriu parodyti, kad visos mes, moterys, esame gražios. Tereikia žinoti savo pliusus ir minusus, visi mes jų turime. Manau, kad reikėtų mažiau kompleksuoti, mąstyti apie savo svorį ir išsidirbinėti iš savęs. Mylėti save, kokia esi ir susigyventi su savimi. Man labai gaila, kai matau be galo gražias ir nuostabias moteris, kurios kompleksuoja dėl savo išvaizdos ar net bando save fiziškai pakeisti. Mano tikslas – skleisti žinią, kad reikia išmokti gyventi su savimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niekam ne paslaptis, kad tam tikri visuomenėje vyraujantys stereotipai sukuria ne vienai moteriai stiprius kompleksus. Kaip manote, ar Lietuvoje moterys turi daugiau kompleksų nei užsienio šalyse?

Tikrai taip, Lietuvoje moterys turi daugiau kompleksų nei kitos užsienio moterys. Man tai yra labai keista, kadangi lietuvės moterys turi tokį nuostabų geną. Mes esame labai gražios, mūsų moterys yra be galo moteriškos. Kodėl neiškelti galvos su tuo, ką tau davė Dievas, o ne tuo, ką patobulino plastikos chirurgai?

Kartu su savo vyru Merūnu – esate stiprios šeimos pavyzdys. Tikriausiai bekuriant kolekciją, teko paaukoti ne vieną bemiegę naktį... O kaip į jūsų siekius reagavo jūsų vyras su šeima?

REKLAMA

Faktas, kad mes jau seniai nebetelpame paroje ir tos bemiegės naktys tikrai egzistuoja. (juokiasi) Bet visas didžiausias prioritetas visada yra šeima.

Mes (red. – su vyru Merūnu) vienas kitą visada palaikome. Būna ir skaudžių momentų, bet mes vienas kitą palaikome ir nepuolame smerkti. Mes esame abu už tai, kad gyvenimas vienas ir reikia visada bandyti.

Jautėte stiprų šeimos palaikymą. O ar sulaukėte laiškų ir iš kitų aplinkinių?

Sulaukiau labai daug žinučių, laiškų ir gražių žodžių ir iš nepažįstamų žmonių. Aš galvojau, kad jau seniai esu pamiršta ir užmiršta, pasirodo – vis dar ne (juokiasi). Mane šios geros emocijos ir gražūs žodžiai motyvavo eiti toliau.

REKLAMA

Sukūrėte drabužius, turėjote artimųjų ir aplinkinių palaikymą... Ir štai, išaušo didžioji kolekcijos pristatymo diena. Ar viskas praėjo taip, kaip planavote?

Oi... (atsidūsta) Buvo iš tiesų labai didelis jaudulys. Seniai jau tokį jaučiau! Jau buvau užmiršusi, ką reiškia, kai kūnas nebeklauso tavęs. Buvo įdėta labai daug darbo iki tol ir pristatymo metu.

Jaučiau didžiulį jaudulį, kai užlipau ant scenos su finaline suknele – galvojau tikrai nualpsiu nuo tokios stiprios energetikos. Mane pasitiko plojimai ir nuostabi atmosfera, žmonių grupė, kuri atėjo būtent dėl manęs – jaudulys iš karto dingo. Ta žmonių energija, šypsenos, pilna salė teigiamos energijos... Buvau be galo laiminga, kad susirinko tie žmonės, kurie mane nuoširdžiai palaiko.

Pristatėte pirmąją savo kolekciją. Ko galime laukti iš jūsų ateityje?

Ateityje planuoju toliau vystyti savo veiklą ir pristatyti kitą, rudens – žiemos kolekciją. (šypsosi)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų