REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
R. Orlovės pokyčiai  (nuotr. asm. archyvo)

Šiltuoju metų laiku tikriausiai ne vienam lietuviui sukyla noras atsikratyti bent kelių nereikalingų kilogramų. Tačiau neretai vieniems tam pritrūksta ryžto, o kiti paleidžia šią mintį net nepabandę. Tačiau galbūt ši klaipėdietės Rasos Orlovės sėkmės istorija sužadins norą ne vienam atsikratyti kelių kilogramų.

16

Šiltuoju metų laiku tikriausiai ne vienam lietuviui sukyla noras atsikratyti bent kelių nereikalingų kilogramų. Tačiau neretai vieniems tam pritrūksta ryžto, o kiti paleidžia šią mintį net nepabandę. Tačiau galbūt ši klaipėdietės Rasos Orlovės sėkmės istorija sužadins norą ne vienam atsikratyti kelių kilogramų.

REKLAMA

Pati klaipėdietė Rasa Orlovė pasakoja, kad numesti svorio ji norėjo dar prieš savo nėštumą. Tačiau tokią mintį ji paleido, kadangi drauge su savo vyru planavo būsimą nėštumą.

Po gimdymo – sportas

Moteris prisimena, kad gimdyti ji išvažiavo sverdama 95 kilogramus. „Po gimdymo svėriau 85 kilogramus... Tada iš viso į veidrodį pažiūrėti negalėjau. Rūbai buvo visi maži, niekas netiko. Daktarei leidus, po gimdymo praėjus virš mėnesio, pradėjau sportuoti ir laikytis sveikos mitybos režimo“, – prisimena pašnekovė.

R. Orlovė atskleidžia, kad sportuodavo ji namuose su sportinių vaizdo įrašų pagalba, kuriuose rasdavo „Youtube“ kanale. Tačiau moteris atvirai prisipažįsta, kad pati pradžia buvo tikrai sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai buvo labai sunku. Jaučiausi pati didžiausia storulė, prakaitas bėgdavo upeliais, pusės pratimų neišeidavo padaryti – padusdavau. Pradėjau svertis kiekvieną rytą“, – sako ji.

REKLAMA

Moteris priduria, kad ji iki šiol sveriasi kiekvieną rytą. Taip lengviau žinoti, kada reikia susiimti, o kada galima šiek tiek sau leisti atsipalaiduoti. Taip pat R. Orlovė nutarė nepirkti jokių mitybos planų, o maistą susireguliuoti pati.

Pakeitė gausybę produktų

R. Orlovė atskleidžia, kad ji atsisakė miltinių patiekalų, saldumynų. „Paprastus miltus pakeičiau į speltą ir avižinius miltus. Aliejų – į ghee sviestą. Atsisakiau bulvių, valgau jas tik tirštose sriubose. Atsisakiau ir kiaulienos, tuo tarpu valgau vištieną, kalakutieną ir žuvį. Tiesa, virtos mėsos nemėgstu, todėl ją kepu orkaitėje ant ghee sviesto. Išmokau skanius kebabus gaminti namie. Tikrai man jie net skanesni nei kebabinėje“, – šypsosi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris neneigia, kad internete ji iš tiesų atrado labai daug skanių ir sveikų receptų. Pasisemdama idėjų būtent iš ten, ji pradėjo gaminti labai daug salotų, daržovių troškinius, tačiau štai, vaisiais, ji nėra linkusi piktnaudžiauti – pasak jos, ten labai daug cukraus.

„Pavalgyti juos stengiuosi iki pietų. Iš pieno produktų pasilikau tik varškę ir graikišką jogurtą. Duoną taip pat renkuosi atidžiai, stengiuosi žiūrėti, kad būtų be cukraus ir ne šviesi“, – patikina moteris.

Tikslo pasiekė pati

Tokio itin griežto režimo R. Orlovė laikėsi apie pusę metų. Moteris atskleidžia, kad per šį laiką jos svoris stipriai sumažėjo. Moteris pradėjo jaustis itin gerai, o vėliau ir atsirasdavo dienų, kai leisdavo sau ir pasimėgauti ne tokiu sveiku maistu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai savęs nekankinu, kai noriu kažko – suvalgau, bet po to sekančią dieną vėl susiimu. Labai mėgstu cepelinus, todėl jų taip pat dažnai pavalgau. Po to sudeginu juos sportuodama“, – juokiasi ji.

Moteris iki šiol sportuoja šešis kartus per savaitę po pusvalandį, tik dabar ji jau yra atsirinkusi, kokie pratimai jai yra mėgstamiausi ir geriausi.

„Porą pratimų rankoms, kojoms ir presui. Dabar liko tik dar labiau viską sustangrinti ir išryškinti“, – džiaugsmo neslepia pašnekovė. Dabar moteris, po 1,5 metų, yra atsikračiusi net 26 kilogramų. Ji neneigia – savijauta jos iš tiesų yra puiki, o ir atsirado pasitikėjimas savimi.

„Didžiuojuosi savo pasiekimais ir tuo, kad neišleidau nė cento mitybos planams, treneriams ir sporto salėms. Pusantrų metų yra tikrai mažas laiko tarpas, per kurį pradėjau jaustis puikiai ir dar labiau pamilau save“, – patikina ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų