REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Pasidalijo jautriomis žindymo akimirkomis (nuotr. asm. archyvo)

Auginant vaikus, tėvai yra atsakingi už tai, kas vaikui yra naudingiausia, žinoma, tik iki tam tikro vaiko amžiaus, kuomet jis pats tampa atsakingas už save.

5

Auginant vaikus, tėvai yra atsakingi už tai, kas vaikui yra naudingiausia, žinoma, tik iki tam tikro vaiko amžiaus, kuomet jis pats tampa atsakingas už save.

REKLAMA

Bet viena motina iš Esekso grafystės Anglijoje, leidžia savo vaikams patiems nuspręsti, ką jiems daryti. Ypač, kada jiems nustoti maitintis motinos krūtimi.

Sarah Everett, 32-iejų metų motina, palaiko maitinimo krūtimi idėją, kuomet pats vaikas nusprendžia, kada jam nebereikia motinos pieno.

Todėl ji vis dar maitina savo 4-metę dukrą, April, krūtimi.

Žinoma, dėl aplinkoje patirto spaudimo, savo pirmagimį, Archie, ji nustojo maitinti daug anksčiau. „Aš nustojau maitinti Archie po metų, kaip yra įprasta mūsų visuomenėje.“, - teigė Sarah „Metro“ laikraščiui.

„Net negalvojau, kad galima elgtis ir kitaip, bet aš džiaugiuosi tai išbandžiusi. Manyčiau, kad ir kitos mamos norėtų tai pabandyti, bet turbūt jos bijo. Tikiuosi, kad mano pavyzdys parodys, kad tai yra įmanoma, jei jos to nori.“

REKLAMA
REKLAMA

Sarah savo pirmąjį sūnų, Archie, nustojo maitinti krūtimi, kai vaikui suėjo vieneri. „Mums taip įkalta į galvas, kad vaikui esant jau vienerių metų, privalome nutraukti jį maitinti krūtimi.“, - aiškino Sarah.

REKLAMA

Susilaukus antrojo kūdikio, Luke, ji prailgino maitinimą krūtimi iki 2-iejų metų. O savo dukrą April, ji nusprendė maitinti ilgiau nei 2 metus.

„Jau šiek tiek ilgiau nei 1 metus, ją maitiniu tik prieš užmigdant. Prieš miegą, kokias 5 ar 7 minutes, ji geria mano pieną ir tai ją labai nuramina.“

Sarah taip pat įsitikinusi, kad prailgintas maitinimo krūtimi laikotarpis sustiprino jos dukters sveikatą, kadangi ji beveik nesirgo jokiomis ligomis.

Sarah mano, kad jos pavyzdys, sugriaus nusistovėjusias normas ir parodys, kad vaikams toks maitinimas yra net geresnis.

REKLAMA
REKLAMA

„Instagram“ paskyroje ji dalinasi įvairiomis, motyvuojančiomis žinutėmis kitoms mamos, skatinančias jas nebijoti ir tai išbandyti. „Instagram“ tai pats geriausias būdas pasauliui pranešti, kad tai ką aš darau, gali daryti bet kuri motina.“

„Sulaukiu ir daug neigiamų žinučių apie mano požiūrį į maitinimą krūtimi, jie šiurkščiai aiškina, kad turėčiau gyventi ir elgtis kitaip, bet tuo pačiu metu, aš turiu didelę sekėjų grupę, kuri mane stipriai palaiko.“

„Juk kiekviena motina užstoja kitas, nes mes viską darome dėl savo vaikų.“

Pasak Nacionalinės Sveikatos Centro (NHS), tik motina ir vaikas gali pats nuspręsti, kada nustoti maitinti krūtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rekomenduojama, maitinti vaiką pienu iš krūties, tik pirmaisiais 6 gyvenimo mėnesiais.“, - teigia NHS.

„Nustatyta, kad maitinimas krūtimi po šio laikotarpio, turi daug privalumų kūdikiui. Jis tampa atsparesnis infekcijoms, jam lengviau virškinti maistą ir tai net sureguliuoja jam reikalingų maistinių medžiagų kiekį. “

Pasaulinės Sveikatos Centro Organizacija rekomenduoja maitinti jūsų kūdikį krūtimi bent 2 metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų