REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Butas senamiestyje

Pasirodo, net apleistas ir sugriuvusias arklides galima paversti jaukiais ir moderniais namais. Tai įrodė architektė, interjero dizainerė Indrė Mylytė-Sinkevičienė, Vilniaus senamiestyje griuvėsius pakeitusi neatpažįstamai.

19

Pasirodo, net apleistas ir sugriuvusias arklides galima paversti jaukiais ir moderniais namais. Tai įrodė architektė, interjero dizainerė Indrė Mylytė-Sinkevičienė, Vilniaus senamiestyje griuvėsius pakeitusi neatpažįstamai.

REKLAMA

Pasak interjero dizainerės, senamiestis yra ta vieta, kur iš bet kokio sugriuvusio pastato įmanoma sukurti gražius namus, tačiau tokių vietų sparčiai mažėja ir atradus seniai užmirštas arklides, architektė nedvejodama priėmė iššūkį iš jų suprojektuoti modernias patalpas.

„Aš visada sakau, kad bet kokios būklės patalpos ar pastatas gali virsti namais. Svarbiausia kruopščiai viską išplanuoti, suprojektuoti, įdėti daug meilės ir tai taps ypatinga vieta“, – tikina Indrė.

Nestandartiniai sprendimai

Pirmasis įspūdis pamačius minėtas arklides: 16 kvadratinių metrų patalpa, turinti aukštas lubas, tačiau užversta žemėmis, šiukšlėmis ir apaugusi įvairiais augalais. Vis dėlto, toks vaizdas architektės nesustabdė.

REKLAMA
REKLAMA

„Daugiausiai laiko užtruko paruošti projektą ir suderinti darbus, o vėliau viskas vyko gana greitai. Projektą įgyvendinti užtrukome 7 mėnesius.

Pirmasis iššūkis – efektyviai išnaudoti erdvę, kadangi patalpos buvo itin mažos, tad nusprendžiau, kad reikalingas antras aukštas ir taip gavosi mini kotedžas“, – pasakoja interjero dizainerė.

REKLAMA

Viena iš išskirtinių buto detalių – metaliniai laiptai, gaminti specialiai pagal užsakymą, vėlgi, siekiant efektyviai išnaudoti erdvę.

„Jais lipant pirmą kartą viskas atrodo gana keisti, tačiau vėliau priprantama. Šis sprendimas pasiteisino, nes jei būčiau pasirinkusi strandartinį variantą, pavyzdžiui, suktus laiptus, jie būtų užėmę pusę kambario“, – sako Indrė.

Tualetas ir vonia – už stiklo

Taip pat kiti ryškūs buto akcentai – čia pat miegamajame tik stiklu atskirti tualetas ir vonia, iš kurių atsiveria vaizdas ne tik į kambarį, bet ir į namų kiemą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot interjero dizainerės, užsienyje tokie sprendimai gana populiarūs, kada beveik prie pat lovos už stiklinių durų puikuojasi vonios kambarys, tačiau lietuviams tai vis dar neįprasta, daugumą jų toks reginys šokiruoja.

„Tokį vonios ir tualeto pasirinkimą lėmė noras išsaugoti kaip įmanoma daugiau vietos ir sukurti erdvės pojūtį. Be to, kiemas, kuris matosi iš vonios kambario, yra visiškai privatus ir jokioms pašalinėms akims ten neįmanoma pakliūti“, – nurodo pašnekovė.

Visame interjere vyrauja šiltos spalvos, o buto lubos išsiskiria savo šaltumu, kadangi jos – betoninės. Specialistė aiškina, jog šiandien betonas įrenginėjant namus yra užėmęs aukščiausias pozicijas, tad norint susikurti išskirtinį namų interjerą, jo bijoti taip pat nereikėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų