REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Nutukimas (nuotr. 123rf.com)

Kaip visi žinome, citrina yra tikra stebukladarė mūsų kūnui. Ji ne tik padeda sustiprinti imunitetą, bet ir nuostabiai naikina bakterijas.

56

Kaip visi žinome, citrina yra tikra stebukladarė mūsų kūnui. Ji ne tik padeda sustiprinti imunitetą, bet ir nuostabiai naikina bakterijas.

REKLAMA

Taipogi, ji padeda numesti svorį, nes reguliuoja virškinimo sistemą ir pašalina iš kūno toksinus. Šiame straipsnyje rasite puikiaus gėrimo receptą ir sužinosite 9 priežastis, kodėl verta pradėti jį gerti.

Ko jums prireiks:

1 stiklinės šilto vandens; ½ citrinos sulčių.

Paruošimas:  tik užvirinus vandenį, įpilkite citrinos sultis ir nedelsiant gerai išmaišykite su šaukšteliu, kad sultys pasklistų po visą stiklinę.

Vartojimas: šį gėrimą gerkite ryte, tik atsikėlus, kol dar nieko nevalgėte.

9 priežastys, kodėl verta gerti vandenį su citrina:

1. Padeda kontroliuoti pH. Citrinoje esanti rūgštis, nesukelia jokių nemalonumų mūsų skrandžiams, ją virškinant. Jos šarminiai elementai padeda subalansuoti mūsų pH.

REKLAMA
REKLAMA

2. Stiprina imunitetą. Citrinoje ypač gausiu vitamino C, kuris padeda kovoti su peršalimu. Ji taip pat turi, potasiumo, kuris atsakingas už normalaus kraujo spaudimo ir smegenų funkcijos palaikymą.

REKLAMA

3. Padeda numesti svorio. Citrinose yra skaidulinių medžiagų, pektino, kuris kontroliuoja alkio jausmą.

4. Padeda virškinti. Citrina padeda kepenims išskirti daugiau tulžies, kuri reikalinga virškinimui ir normalaus rūgštingumo lygio palaikymui.

5. Veikia kaip diuretikas. Citrina išstūmia iš kūno nereikalingą vandens kiekį.

6. Šalina toksinus. Palaiko normalų šlapinimosi procesą ir padeda išvalyti toksinus iš organizmo.

7. Skaistina odą. Vitaminas C padeda išlyginti odos raukšleles ir sumažina įvairias dėmeles.

8. Gerina burnos kvapą. Ne tik suteikia gaivų burnos kvapą, bet ir apsaugo nuo dantenų uždegimo ir palengvina dantų skausmą.

9. Kovoja su kvėpavimo problemomis. Citrina itin naudinga žmonėms sergantiems astma ir įvairiomis alergijomis, kadangi ji efektyviai šalina infekcijas krūtinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų