REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Vizitas pas ginekologą (nuotr. 123rf.com)

 Moterys, bandančios pastoti, nuolatos ieško kokių nors ženklų, kurie praneštų apie nėštumą. Bet svarbu žinoti, kokie tie ženklai yra. Žemiau apie tai sužinosite.

34

 Moterys, bandančios pastoti, nuolatos ieško kokių nors ženklų, kurie praneštų apie nėštumą. Bet svarbu žinoti, kokie tie ženklai yra. Žemiau apie tai sužinosite.

REKLAMA

Bandančios pastoti moterys vis nerimauja, ar koks nors mažytis kūno pasikeitimas nepraneš apie ilgai lauktą žinią. Juk nėštumas yra stebuklingas periodas gyvenime, kuris tuo pačiu gali sukelti ir daug streso. Įvairūs seni patarimai ir mūsų mamų žinios ne visada yra teisingos. „BabyCenter“ mokslininkai pateikė aiškų atsakymą.

• Perštintys speneliai. Tai vienas iš pirmųjų nėštumo požymių. Jis pasireiškia pirmosiomis savaitėmis, kuomet nėštumo hormonai padidina kraujo kiekį krūtyse. Nebijokite, per visą nėštumo laikotarpį jūsų kūnas pripras prie to.

• Pykinimo jausmas. Geriausiai žinomas nėštumo požymis. Kai kurios moterys to net nepajaučia, kol kitoms tenka kiekvieną rytą bėgioti iki tualeto. Galite jausti norą vemti ir jautrumą pilvo srityje. Dažniausiai tai prasideda 6 nėštumo mėnesį, bet kai kurios moterys tai patiria net 4 savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

• Nuovargis. Hormonai sukelia ir didelį nuovargio jausmą, apima liūdesys ir tampate per daug emocionali. Tai dažniausiai matoma pirmajame ir trečiajame trimestre.

REKLAMA

• Spazmai ir dėmelės. Šie nėštumo signalai sukelia daugiausiai baimės. Dauguma moterų jau 6 savaitę pastebi atsiradusius švelniai rusvos spalvos dėmeles. Nėra žinoma, kodėl tai atsiranda, bet numanoma, jog tai yra susiję su besiformuojančia placenta. Jeigu pastebėję šias dėmeles pradedate smarkiai kraujuoti, nedelsiant kreipkitės pas daktarą.

• Patinusios krūtys. Kaip žinome, menstruacijų metu krūtys patinsta ir tampa jautresnės. Tai taip pat atsitinka pirmosiomis nėštumo savaitėmis ir trunka visą pirmąjį trimestrą. Neišsigąskite je jūsų krūtys padidės ir pastebėsite po jomis iššokusias venas.

REKLAMA
REKLAMA

• Noras tuštintis. Nuo 6 savaitės gali padidėti noras bėgioti į tualetą. Nėštumo hormonai ir susikaupęs papildomas kraujas verčia jūsų inkstus smarkiau dirbti. Tai yra visiškai normalu, bet jei jaučiate skausmą besišlapinant, būtinai kreipkitės pas gydytoją.

• Patamsėję speneliai. Pirmosiomis nėštumo savaitėmis galite pastebėti, kad aplink jūsų spenelius patamsėjo oda. Taipogi, jie gali tapti jautresni ir stangresni.

• Noras valgyti. Kitas gerai žinomas nėštumo pranašas, tai noras daugiau valgyti. Atsiranda noras valgyti tai, ko ankščiau net nemėgote ir galite jausti lyg metalo skonį burnoje. Dažniausiai tai pastebima pačiomis pirmomis savaitėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Jautresnė uoslė. Gana dažnai, ypač pirmosiomis nėštumo savaitėmis, mamos tikina, kad jų uoslė tapo daug jautresnė.

• Išnykusios mėnesinės. Pagrindinis nėštumo ženklas. Kiekviena moteris žino savo ciklą, todėl jeigu pastebite nereguliarumą, kuriam nėra priežasties, geriausias būdas sužinoti, kas tai, tai pasidaryti nėštumo testą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų