REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Mažylė po įkandimo buvo visiškai nusilpusi (nuotr. facebook.com)

5-erių metų mergaitė, kuriai įkando erkė, netrukus buvo paralyžiuota ir nebegalėjo kalbėti. Kailynos Kirk mama, šukuodama dukrelę, pamatė įsisiurbusią erkę galvos odoje. 

7

5-erių metų mergaitė, kuriai įkando erkė, netrukus buvo paralyžiuota ir nebegalėjo kalbėti. Kailynos Kirk mama, šukuodama dukrelę, pamatė įsisiurbusią erkę galvos odoje. 

REKLAMA

Mama Griffin su mažąja nuskubėjo į ligoninės priėmimo skyrių, kuriame gydytojai jai diagnozavo encefalitą.

Erkinis encefalitas atsiranda tuomet, kai žmogaus kūnas gauna neurotoksiną blokuojantį žmogaus nervines funkcijas.

Jessica Griffin prisimena, kad jos duktė trečiadienio rytą, besiruošdama į mokyklą, iškrito iš lovos. Mama manė, kad mergaitės kojos buvo tiesiog užtirpusios.

Pradėjusi šukuoti mergaitės plaukus, ji staiga pastebėjo, kad mergaitė kalba nerišliai. Tą akimirką ji atrado galvoje esančią įsisiurbusią erkę. 

REKLAMA
REKLAMA

Ji nuskubėjo į ligoninę, kur gydytojai Jessicai pranešė, kad jos dukteriai yra erkinis encefalitas. Gydytojai nuramino motiną ir paaiškino, kad  simptomai išnyks per 12-24 valandas. Taip ir nutiko. 

REKLAMA

Griffin dalinasi savo istorija norėdama pranešti tėvams, kad jie atidžiau apžiūrėtų savo vaikus, ar jiems nėra įsisiurbusi

Pirmieji simptomai 

Pirmiausia patiriamas nuovargis, kojų nejautrumas ir įvairūs raumenų skausmai. Jis staigiai pradeda stiprėti, pradedant kojomis ir baigiant viršutinę kūno dalimi. Jei erkė nėra pašalinama, paralyžiuojamas liežuvis ir veidas.

Pašalinus erkę, simptomai išnyksta po 12 ar 24 valandų. Griffin pasakoja, kad mergaitė nerodė jokių ženklų iki kol ji atsikėlė ruoštis mokyklai. „Praėjusią dieną mes kartu žaidėme su kamuoliu ir jai viskas buvo gerai“, - pasakojo Griffin Misisipės naujienų portalui.

REKLAMA
REKLAMA

„Parėjome namo, nusimaudėme, išploviau jos galvą ir net nepastebėjau įsisiurbusios erkės“.

Deja, trečiadienio rytą, Kailyna tik atsikėlusi ir norėdama išlipti iš lovos pargriuvo ir daugiau nesugebėjo atsikelti.

Mama manė, kad jos kojos tiesiog tą akimirką užtirpo. Tik tada, kai Griffin pradėjo šukuoti jai plaukus, ji suprato, kad dukters nesugebėjimas vaikščioti nėra atsitiktinumas.

„Aš pradėjau rišti jos plaukus į uodegą ir tik tada pastebėjau, kad ji nebesugeba rišliai kalbėti“, - pasakojo Griffin „ABC“ žinioms.

„Tik suėmus jos plaukus į rankas aš pamačiau erkę. Aš taip supanikavau, paskambinau savo vyrui, kuris dabar Irake, ir net nežinojau, ką man daryti. Jis man pasakė, kad reikia erkę įdėti į maišelį ir nuvežti kartu su dukra į ligoninės priėmimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Griffin pasakoja, kad nuskubėjo su dukra į Misisipės Medicinos Centro Universitetą, kur jos mažylei ištyrė kraują ir padarė rentgeno nuotrauką. Po jų gydytojams buvo aiškus, kad tai erkinis encefalitas.

Gydytojai motinai pranešė, kad simptomai mergaitei išnyks per 12 ar net 24 valandas. Po tų 12 valandų ji vėl linksminosi, žaidė, vėl tapo normali mergaitė", - pasakojo Griffin „ABC“ žinioms.

Griffin taip pat pasidalino įrašu, skatinančiu tėvus akyliau apžiūrėti vaikus ar jie neturi erkių įkandimų.

„Maldauju dėl savo vaikų gerovės, tikrinkite savo vaikus ar neturi erkių įkandimų!"

Jei randate erkę:

Jei vis dėlto radote erkę, ją galima greitai pašalinti. Švelniai suimkite ją, kuo arčiau odos ir paėmę pincetą, taip pat švelniai ją traukite. Niekada nenaudokite uždegtos cigaretės galiuko, degtukų ar eterinių aliejų norėdami išvaikyti erkę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų