REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Gerumas apjungė garsiausius žmones (nuotr. Organizatorių)

Mažųjų bėgimo dalyvių, kurių kiekvienas išgelbėja net trijų vaikų Mozambike gyvenimus, sostinėje laukia žvaigždžių antplūdis – planuojama sulaukti net 30 UNICEF ambasadorių savo pavyzdžiu skatinančių mažuosius padėti kitiems.

16

Mažųjų bėgimo dalyvių, kurių kiekvienas išgelbėja net trijų vaikų Mozambike gyvenimus, sostinėje laukia žvaigždžių antplūdis – planuojama sulaukti net 30 UNICEF ambasadorių savo pavyzdžiu skatinančių mažuosius padėti kitiems.

REKLAMA

Prie didžiojo starto aktyviai jungiasi tiek ilgamečiai, tiek ir naujieji UNICEF ambasadoriai, šįmet pirmą kartą pasiryžę atstovauti organizaciją.

Gedimino prospekte bėgikų lauks ir jiems medalius teiks Europos čempionė, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, modelis ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino, olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna, boksininkas Evaldas Petrauskas, futbolininkas Deividas Česnauskis su šeima, bėgikė Diana Lobaševskė, operos solistė Nomeda Kazlaus, aktorės Virginija Kochanskytė ir Kristina Savickytė-Damanskienė, dainininkai Merūnas Vitulskis, Marija Grabštaitė, Vaidas Baumila, Iglė Bernatonytė, tituluota gražuolė, profesionali šokėja Agnė Kavaliauskaitė, TV laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva, parolimpinis čempionas, lengvaatletis Mindaugas Bilius, du pasaulio rekordus pasiekęs iliuzionistas Rokas Bernatonis, dizainerė Julija Žižė, vieni žymiausių Lietuvos trenerių Jean Claude Erdoh ir Inga Gaižauskienė, laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė, futbolo klubo „Žalgiris“ komanda ir dar daugelis kitų.

Unicef vaikų bėgimą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ypatingą atmosferą Unicef vaikų bėgimo metu kurs didžėjus, laidos „Radistai“ vedėjas Jonas Nainys, „Du balsai viena širdis“ nugalėtojos Sofija ir Kleopatra, muzikinio vaizdo klipo filmavimas grojant UNICEF ambasadorės P!NK dainai „What about us“ bei specialus „Girteka Logistics“ šiam renginiui dovanojamas vilkikas, tapsiantis originalia scena.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinius tinklus kaitins tiesioginė transliacija su modeliu, jaunimo numylėtine, „Instagram“ žvaigžde Karolina Mechino. Renginio programa: http://unicef.lt/files/vaiku-begimas-2018-vilnius-programa.ppt

REKLAMA

Šiais metais prie starto linijos mažieji ambasadoriai stoja pasipuošę ypatingais UNICEF marškinėliais, kuriuos puošia keturmetės Sofijos Staselytės pieštas Vytis.

„Vytis - raitelis, kurio pasirodymas lemia pergalę. Šiandien jis kaip niekad svarbus mūsų gyvenime. Juk pergalė tai visų pirma savęs nugalėjimas, sėkmė grumiantis su skurdu, ligomis ir kitomis negandomis, o būtent to ir siekia mūsų bėgimas. Tikimasi, kad bendras išgelbėtų gyvybių skaičius peržengs penkiaženklį skaičių ir tai taps geriausia Lietuvos vaikų dovana šimtmetį švenčiančiai Lietuvai,“- teigė UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniulėnė. Į UNICEF vaikų bėgimui besiruošiantį Vilnių atkeliauja ir simbolinis 50 metrų ritinys, kuriame palinkėjimus pasaulio vaikams rašo kiekvienas UNICEF vaikų bėgime bėgantis Lietuvos vaikas.

REKLAMA
REKLAMA

Užregistruoti vaiką į bėgimą galima sumokant 5 eurų mokestį „Svarbus kiekvienas vaikas“. Už šią 5 eurų paramą bus perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkias dienas maitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike. Registracija vyksta adresu http://bit.ly/uzkiekvienavaika

Per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie UNICEF vaikų bėgimą

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir Unicef Lietuva 25-mečiui skirtas UNICEF vaikų bėgimas šį pavasarį praūžė Kaune, Kretingoje, Klaipėdoje, Druskininkuose. Didysis startas - birželio 15 d. Vilniuje. Skubėkite registruotis: http://bit.ly/uzkiekvienavaika

Unicef vaikų bėgimas „už kiekvieną vaiką“ – linksmas 500 – 1 km bėgimas 2-14 metų vaikams, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus.

REKLAMA

Projekto rėmėjai – „Lietuvos energija“, „Girteka Logistics“, „Druskininkų Rasa“, Užsienio reikalų ministerija, Kauno, Klaipėdos, Kretingos ir Druskininkų miestų savivaldybės, medicinos ir chirurgijos centras „Northway“.

Apie UNICEF

UNICEF dirba, kad užtikrintų kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir visiškai priklauso nuo savanoriškų aukų. Tapkite nuolatiniu Unicef rėmėju – siųskite SMS numeriu 1469 įrašę žodį VAIKAMS. Vos 10 centų per dieną (3 eurai/mėn) jau gali išgelbėti vaiko gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų