REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Užkandžiai su įvairiais skoniais

Užkandžiai, kurie pagaminami akimirksniu. Galimybės čia neribotos, priklauso nuo šaldytuvo turinio, svarbu rinktis ne per drėgnus produktus.

10

Užkandžiai, kurie pagaminami akimirksniu. Galimybės čia neribotos, priklauso nuo šaldytuvo turinio, svarbu rinktis ne per drėgnus produktus.

REKLAMA

1. Taleriai su sūriu ir alyvuogėmis.

Prireiks: talerių, fermentinio sūrio, alyvuogių

Atpjaunamas plonas sūrio lapelis ir iš jo išspaudžiamas kiek mažesnis už talerį apskritimas. Alyvuogės supjaustomos plonais griežinėliais ir apdedamas kraštas, kad dalis alyvuogės butų ant sūrio. Pašildoma mikrobangėje ar orkaitėje, kol sūris išsilydis (apie 10s).

2. Taleriai su čili ir kumpiu.

Prireiks: talerių, marinuotų nedidelių čili pipirų, rūkyto kumpio, sūrio

Kaip ir pirmiems užkandukamas, sūris išpaudžiamas, pabarstomas smulkiai pjaustytu kumpiu ir uždedamas nusausintas čili pipiriukas. Pašildoma kol sūris išsilydys.

3. Taleriai su grybais.

Prireiks: talerių, marinuotų kelmučių, sūrio, džiovinto raudonėlio, kelios šakelės šviežių žolelių (naudojau rozmariną), raudonųjų pipirų

REKLAMA
REKLAMA

Ant išspausto sūrio dedami kelmučiai pabarstomi raudonėliais. Pakaitinami kol išsilydis sūris, tuomet pabarstomi patrintais tarp delnų raudonaisiais pipirais ir kol sūris karštas papuošiami žolelėmis.

REKLAMA

4 .Taleriai su zefyriukais ir uogomis

Prireiks: talerių, ant laužo kepti skirtų zefyrų, šviežių ar konservuotų uogų

Ant talerio dedamas zefyras ir pakaitinama, kol jis išsipūs. Tuomet į dar karštą zefyrą įspaudžiama uoga( jai konservuota geriau nubraukti sirupo perteklių). Galima dar palaistyti šokoladiniu padažu, ar lydytu šokoladu.

5. Taleriai su riešutų sviesto, džemo įdaru

Prireiks: talerių, riešutų sviesto, tiršto džemo, fermetinio sūrio, pabarstukų. 

Ant vieno talerio užtepama centre riešutų sviesto, dedamas sūrio gabaliukas, ir uždedama džemo. Užvožiamas antrasis taleris. Ant viršaus dedama gabalėlis zefyro ir pašildom, kol zefyriukas išsilydis. Karštas zefyriukas peiliu paskleidžiamas ant talerio, viršus skubiai pabarstomas pabarstukais.

Visų rūšių užkandukamas reikia leisti pilnai atvėsti prieš dedant į vaza.

Šaltinis: skanuskasneliai.blogspot.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų