REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Po Druskininkus sudrebinusio Unicef vaikų bėgimo – didysis startas Vilniuje (nuotr. Organizatorių)

 Pirmą kartą Druskininkuose vykęs UNICEF vaikų bėgimas išgelbėtų gyvybių skaičių padidino iki 9300 ir nustebino dalyvių nusiteikimu. Iš pajūrio estafetę parėmę Druskininkai patvirtino savo, kaip sporto ir aktyvaus laisvalaikio sostinės, vardą ir subūrė net 620 savo jėgomis keisti pasaulį pasiryžusių vaikų. Prie starto linijos vieningai stojo visos miesto mokyklos, o daugiausia vaikų klasėmis atvyko iš „Saulės“ pagrindinės mokyklos, „Atgimimo“ mokyklos, Leipalingio ir Viečiūnų progimnazijų. Bėgime ne mažiau aktyviai dalyvavo ir lopšelio – darželio „Žibutė“ auklėtiniai.

13

 Pirmą kartą Druskininkuose vykęs UNICEF vaikų bėgimas išgelbėtų gyvybių skaičių padidino iki 9300 ir nustebino dalyvių nusiteikimu. Iš pajūrio estafetę parėmę Druskininkai patvirtino savo, kaip sporto ir aktyvaus laisvalaikio sostinės, vardą ir subūrė net 620 savo jėgomis keisti pasaulį pasiryžusių vaikų. Prie starto linijos vieningai stojo visos miesto mokyklos, o daugiausia vaikų klasėmis atvyko iš „Saulės“ pagrindinės mokyklos, „Atgimimo“ mokyklos, Leipalingio ir Viečiūnų progimnazijų. Bėgime ne mažiau aktyviai dalyvavo ir lopšelio – darželio „Žibutė“ auklėtiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų auklėtiniai, aišku, dar maži, ne viską supranta, bet mes esam motyvuoti, norim visur dalyvauti ir vaikučiai, ir tėvai. Tad susirinkom visi ir esam vieningi. Mes patys geriausi!”- optimizmo ir puikios nuotaikos nestokojo lopšelio darželio „Žibutė“ auklėtoja Laima Kudelienė.

REKLAMA

„Druskininkai yra ta vieta, kur laukiami įvairūs renginiai, o toks renginys yra ir sportas, ir labdara, ir parama vienoje vietoje. Padarysime viską, kad jis būtų geras šiandien ir ateityje. Linkiu, kad ir kiti UNICEF renginiai būtų taip gausiai lankomi kaip šis, o lėšos pasiektų tikslą“, - UNICEF vaikų bėgimą savo mieste sveikino Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Gausiai susirinkę mažieji druskininkiečiai yra ne tik aktyvūs sportininkai, bet ir kūrybingi, savarankiški piliečiai. Jie patys uždirbo po penkis eurus registracijos mokesčiui, už kuriuos bus perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkioms dienoms pamaitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką.

REKLAMA
REKLAMA

„Mokykloje organizavome sausainių akciją, kepėm, pardavinėjom juos per ilgąsias pertraukas, o surinktus pinigėlius skyrėme bėgimui. Buvo didelis noras, entuziazmas, dauguma vaikų tuo labai susidomėjo. Bėgti atėjo ir visa mūsų vasaros stovykla,“ – pasakojo „Atgimimo“ mokyklos direktorė Danutė Časienė, kartu su savo mokyklos mokiniais atvykusi į renginį. „Vaikui reikia išmokti suvokti, kai kitam yra blogai, nes empatija yra labai svarbus dalykas. Vaikas turi suprasti, jei tau gerai šiandien, reikia padėti tam, kuriam yra sunku. Ir tai daryti reikia nuolat,“ - teigė ji. Direktorei pritarė ir šios mokyklos penktokės. „Mes nuolat keliaujam į įvairiausias varžybas, sportuojam, mums malonumas bėgti,“ – sakė mergaitės. „Aukodama Afrikos vaikams, aš jaučiuosi gerai. Nes kai aš pagalvoju, jeigu aš būčiau jų vietoje... tai aš galiu aukoti,“- pridūrė viena iš bėgikių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su klase stengiamės visur dalyvauti, nes mokykla yra ne tik mokymasis, bet ir dalyvavimas visame kame. Kad kuo daugiau vaikai įsidėmėtų šias akimirkas, plėstų akiratį. Šis bėgimas mums ypatingas tuo, kad paremsim vaikučius, kuriems labai reikalinga pagalba. Todėl susiorganizavom visa klasė, jokių abejonių nekilo. Visi pakėlėm rankas, kad dalyvaujam ir sudalyvavom,“ – kalbėjo „Saulės“ pagrindinės mokyklos, 4A klasės auklėtoja Dalia Kavaliauskienė.

Auklėtojų teigimu, vaikus dalyvauti labiausiai paskatino prieš bėgimą į Druskininkuos atvykęs garsenybių karavanas ir jų vedamos pamokos mokyklose. „Iš pradžių sakėme, gerai, dalyvausime šiame bėgime, bet kai atvažiavo UNICEF komanda ir papasakojo, pamatėme tą filmą apie Afrikos vaikus... svarbu suprasti, kaip gyvena kiti. Sakėm vaikams, jūs pagalvokite, jūs mokotės, turite parkerius, knygas, net uniformas, o dauguma vaikų Afrikoje net nepažįsta

REKLAMA

raidžių, o dar blogiau – jie yra alkani. Dabar mūsų vaikai sako, jei būtų dar kokia akcija, būtinai prisijungtume,“ – vienu balsu tvirtino pedagogai.

Kadangi visi penki UNICEF vaikų bėgimai šiemet skiriami Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir „UNICEF Lietuva“ 25-mečiui paminėti, bėgimas prasidėjo Lietuvos respublikos himno giedojimu. Druskininkuose jį atliko atlikėja Marija Grabštaitė.

O kad atsiminimai apie bėgimą išliktų ilgam, grojant UNICEF ambasadorės P!NK dainai „What about us“, visi mažieji Druskininkų bėgikai nusifilmavo muzikiniame vaizdo klipe. Jo dalimi jau tapo Kauno, Kretingos ir Klaipėdos bėgikai, o finišavus Vilniui sukurtas įspūdingas vaizdo klipas rugsėjį bus pristatytas Lietuvai ir visam pasauliui.

REKLAMA

Mažuosius druskininkiečius sveikino ir būrys garsenybių – Unicef vaikų bėgimo ambasadorių: renginio vedėjas Tomas Legenzovas, socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino, aktorės Valda Bičkutė, Kristina Savickytė-Damanskienė, UNICEF Geros valios ambasadorė Virginija Kochanskytė, išskirtinio balso savininkė Marija Grabštaitė,, „Mis Lietuva 2014“ nugalėtoja Agnė Kavaliauskaitė, bėgikė, olimpinė atletė Vaida Žūsinaitė, UNICEF misijos į Siera Leonę dalyvis, olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas.

„UNICEF vaikų bėgimo tiklas – atkreipti dėmesį į vaikų bado problemą. Nors pasaulyje yra užtektinai maisto pavalgyti visiems, milijonai vaikų miegoti eina alkani. Šiuo metu apie 1.5 milijono Mozambiko vaikų iki 5 m. yra visiškai išsekę dėl nepakankamos mitybos. Toks aktyvus druskininkiečių įsitraukimas į UNICEF vaikų bėgimą – neįkainojama dovana Mozambiko vaikams, suteikianti viltį gyventi, augti sveikiems ir laimingiems“, - tvirtino UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniulėnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki 9300 išgelbėtų gyvybių skaičių padidinę Druskininkai perduoda estafetę Vilniuje, kuriame didysis bėgimo finalas vyks jau birželio 15 d. Į Vilnių atkeliauja ir vis didėjantis simbolinis 50 metrų ritinys, kuriame palinkėjimus pasaulio vaikams rašo kiekvienas UNICEF vaikų bėgime bėgantis Lietuvos vaikas.

UNICEF vaikų bėgimus globoja J.E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Užregistruoti vaiką į bėgimą galima sumokant 5 eurų mokestį „Svarbus kiekvienas vaikas“. Už šią 5 eurų paramą bus perkama speciali baltymais prisotinta riešutų pasta, kurios užtenka penkias dienas maitinti dėl prastos mitybos išsekusį vaiką Mozambike. Registracija vyksta adresu http://bit.ly/uzkiekvienavaika

REKLAMA

Per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkstančiai mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių buvo paaukoti 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo paskiepyti nuo tymų 10 000 Nepalo vaikų.

Apie UNICEF vaikų bėgimą

Unicef vaikų bėgimas „už kiekvieną vaiką“ – linksmas 500 – 1 km bėgimas 2-14 metų vaikams, skirtas padėti nuo bado ir mirtinų ligų kenčiantiems Mozambiko vaikams. Tai renginys, kuris suvienija vaikus visame pasaulyje ir suteikia jiems galimybę padaryti kažką, kad išgelbėtų gyvenimus.

REKLAMA

Projekto rėmėjai – „Lietuvos energija“, „Druskininkų Rasa“, Užsienio reikalų ministerija, Kauno, Klaipėdos, Kretingos ir Druskininkų miestų savivaldybės, medicinos ir chirurgijos centras „Northway“.

Apie UNICEF

UNICEF dirba, kad užtikrintų kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir visiškai priklauso nuo savanoriškų aukų. Tapkite nuolatiniu Unicef rėmėju – siųskite SMS numeriu 1469 įrašę žodį VAIKAMS. Vos 10 centų per dieną (3 eurai/mėn) jau gali išgelbėti vaiko gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų