REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Moteris gamtoje (nuotr. 123rf.com)

Daugelis net nesusimąsto, kokį poveikį mums daro šalia visada egzistuojantis augalų pasaulis. Nustebsite, tačiau augalai daro įtaką mūsų savijautai, emocijoms ir net sveikatai. Bioenergetikas Vygandas Šimkus atskleidžia augalų pasaulio paslaptis ir dalinasi, kaip jų pagalba galime sumažinti įtampą ir net išvengti ligų.

15

Daugelis net nesusimąsto, kokį poveikį mums daro šalia visada egzistuojantis augalų pasaulis. Nustebsite, tačiau augalai daro įtaką mūsų savijautai, emocijoms ir net sveikatai. Bioenergetikas Vygandas Šimkus atskleidžia augalų pasaulio paslaptis ir dalinasi, kaip jų pagalba galime sumažinti įtampą ir net išvengti ligų.

REKLAMA

„Šiandien žmonės kasdien kupini savų problemų, į kurias taip įsijaučia, kad pradeda susireikšminti, nebesaugoti gamtos ir nebematyti kitų gyvybės formų, kaip tik save. Jei žmogus norėtų, gamtoje galėtų jaustis saugiai, lyg savas, tereikia atsipalaiduoti ir pajusti vienybę su augalais“, – tikina bioenergetikas.

Didmiesčiuose gyvenantiems – sunkiau

Vygando Šimkaus teigimu, priežastis, kodėl pavargus dažniausiai norisi vykti atsipalaiduoti į gamtą yra ta, kad išskirtinai augalų pasaulis, nepaisant to, kaip žmogus elgiasi su gamta, priima jį ir nieko už nieką neteisia. Būtent dėl to daugumai taip gera būti gamtoje, kai pavargstama nuo protinio darbo ir rūpesčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Didmiesčiuose gyvenantys žmones dėl greito gyvenimo tempo kenčia labiausiai, kadangi susilpnėjęs arba beveik nutrūkęs jų ryšys su gamta kenkia. Žmogus nesugeba taip greitai atitrūkti nuo rūpesčių natūraliomis priemonėmis, pavyzdžiui, buvimu gamtoje, jam vis labiau reikia kitų priemonių, kaip alkoholis ar įvairūs medikamentai“, – sako bioenergetikas.

REKLAMA

Buvimas tarp augalų, pasak Vygando Šimkaus, natūraliai harmonizuoja žmogaus energetinį lauką, padeda atsipalaiduoti, išgyti nuo ligų ar net jų išvengti, kadangi būnant gamtoje įsijungia mūsų pačių vidiniai gydantys resursai.

„Išskirti kokrečius augalus, kurie efektyviausiai apsaugotų nuo ligų, sudėtinga, nes kiekvienas jis pasižymi unikaliomis sąvybėmis, kaip ir vaistai, juk nėra vienų pačių geriausių, tačiau visi vienaip ar kitaip turi gydomąjį poveikį.

Visgi, norintiems apsivalyti savo erdvę nuo blogų emocijų, tinka pelynas, šalavijas, Palo Santo medis, norintiems daugiau energijos, patartina pabūti miške apsikabinus eglę", – pataria bioenergetikas.

REKLAMA
REKLAMA

Augalai namuose – mūsų pačių atspindys

Kambariniai augalai ir jų skleidžiamas poveikis žmogui skiriasi nuo tų, kurie auga gamtoje. Namuose esantys augalai jau auga žmogaus energetinėje terpėje, tai reiškia, kad maitinasi mūsų skleidžiama energija, neigiamomis emocijomis ir taip mus net gelbsti.

„Dažnai tokiu būdu mus gelbstintys augalai net patys pirmiau numiršta, nei leidžia mums susirgti. Tai nėra jų sąmoningas pasirinkimas, tačiau energetiškai jie tampa lyg mūsų augintiniais ir pasiaukoja, mums to net nežinant“, – tikina bioenergetikas.

Pašnekovas aiškina, kad žmogaus mintys turi stiprų energetinį užtaisą, kuris neišvengiamai sklando namuose, susigeria ne tik į erdvę, bet ir į sienas, baldus bei kitus daiktus, ne išimtis ir augalai. Taip pat augalai ypač jaučia rūpestį ir jei, pavyzdžiui, gėlę auginsime su meile, pastaroji augs stipri ir graži, tačiau jei jos nemėgsite, tai be abejonės atsilieps augalui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip atsikratyti liūdesio ir skausmo?

Augalai negali vogti ar pasisavinti žmogaus energijos, kadangi ši jiems nereikalinga. Jiems būtina saulės energija, šviesa, o augimas ir dalinimasis yra jų egzistencijos prasmė.

„Žinoma, jei kreipiesi į medžius, jie siunčią atsaką. Pavyzdžiui, beržai gali padėti savo šilta, priimančia energija, tik būtina to mintimis prašyti nuoširdžiai ir jautresni žmonės pajunta beržų siunčiamą vidinę šilumą“, – kalba Vygandas Šimkus.

Galimas ir atvirkštinis poveikis, jei pasirenkamas augalas, kurio energetinė struktūra stipriai rezonuoja su žmogaus emocijomis. Pavyzdžiui, jei apkabinę Eglę stovėtumėte ilgesnį laiką, galėtumėte pajausti, kaip ji pradeda ištraukti iš vidaus liūdesį ar skausmą, tuo pačiu sustiprindama šių jausmų pojūtį.

„Tai nereiškia, kad eglė mums kenkia, tie jausmai ir taip jau buvo seniai mumyse, tik apsikabinus augalą jie sukyla norėdami išeiti per mūsų ryšį su medžiu. Be to, prisiminkite, kad gamtoje visada galite būti tikri, nevaržomai reikšti emocijas ir vėliau net nustebsite, kaip viskas palengvės ir neigiamos emocijos pranyks“, – pabrėžia bioenergetikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų