REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Meghan Markle ir princo Harry vestuvės (nuotr. SCANPIX)

Atšilus orams, vis daugiau būsimų jaunavedžių pradeda svajoti apie savo vestuves. Visai neseniai įvykusios Anglijos Karališkosios vedybos tapo idėjų šaltiniu daugeliui būsimų nuotakų.

42

Atšilus orams, vis daugiau būsimų jaunavedžių pradeda svajoti apie savo vestuves. Visai neseniai įvykusios Anglijos Karališkosios vedybos tapo idėjų šaltiniu daugeliui būsimų nuotakų.

REKLAMA

Rinkodaros specialistė, renginių dekoratorė ir nothingbutflowers.lt įkūrėja Indrė Norvaišaitė palengvino darbą būsimoms nuotakoms ir apžvelgė Anglijos karališkųjų vedybų gėlių tendencijas. Jeigu ir jūs trokštate vestuvių dieną pasijusti tarsi tikra princesė, jums šios gėlių įžvalgos tikrai pravers.

Naudojamos vietinės gėlės

I. Norvaišaitė teigia, kad netylant įspūdžiams po Karališkųjų vestuvių, ji norėtų užfiksuoti kelis svarbius dalykus, kuriuos gal ne visi žino, nes nenarstė pribloškiančio augalų dekoro po kaulelį. „Visos gėlės, visa žaluma, kuriomis buvo puošiamos Karališkosios vestuvės, buvo užaugintos Anglijoje. Kol prabangiose, didelio biudžeto vestuvėse sėkmingai naudojamos importuotos gėles iš užsienio, vietos skintų gėlių ūkiai Britanijoje merdi. Pasirinkusi vien tik vietinius augalus, floristikos dizainerė atgręžė visų žvilgsnius į šią problemą ir parodė sprendimą“, – paaiškina ji.

Saugojo gamtą

Renginių dekoratorė pastebi, kad niekur Karališkų vestuvių dekoravime nebuvo naudojama floristinė oazė. O tai yra labai svarbu visiems, siekiant saugoti ir tausoti mūsų aplinką. „Ši, vandenį sugerianti, žalios spalvos, bet kenksminga aplinkai ir žmonėms, dirbantiems su ja, sunkiai yranti priemonė yra masiškai paplitusi floristikos industrijoje. Be jų sunkiai įsivaizduojamos tokios milžiniškos instaliacijos“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, I. Norvaišaitės teigimu, Karališkųjų vestuvių žiūrovai galėjo tapti vis daugiau populiarėjančio judėjimo #nofloralfoam pavyzdžių liudininkais. „Dizainerė naudojo kūrybiškai užmaskuotas įvairias vandens talpas, sumanias dekoracijų konstrukcijas, tvirtą žalumą“, – tikina ji.

REKLAMA

Gėlės išdalintos ligoninėms

Renginių dekoratorė atskleidžia dar vieną itin apgalvotą vedybų faktą. Renginiui pasibaigus, dekoras buvo perdarytas į puokštes ir išdalintas ligoninėms bei moterų pagalbos centrams Londone.

„Tai labai populiaru užsienio šalyse, tačiau dar nelabai pastebima pas mus. Dažniausiai renginių dekorui naudojamos šviežios gėlės, kuriomis tinkamai pasirūpinus, galima džiaugtis dar bent savaitę“, – sako I. Norvaišaitė.

Apibendrinant visą vedybų dekorą, renginių dekoratorė tikina, kad be krūvos žinučių, kurias jaunavedžiai ištransliavo pasauliui savo vestuvėmis, buvo dar viena: ką tavo renginio dekoras sako apie tave ir tavo vertybes.

„Dizainas turi spręsti problemas. Philippa Craddock tikrai parodė kaip ir užkėlė aukštą kartelę. Mane Karališkosios vestuvės įkvėpė rinktis mažiau aplinką teršiančias priemones, stengtis visiškai atsisakyti oazės, į renginių dekorą žvelgti sąmoningai ir kūrybiškai. Tikiuosi jūs taip pat pasisėmėt įkvėpimo per šį puikų renginį“, – apibendrina I. Norvaišaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų