REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Aistė Lapinskaitė  (nuotr. asm. archyvo)

Nereikalingi kilogramai šiltuoju metų laiku gali tapti tikru galvos skausmu. Iš Kazlų Rūdos kilusi Aistė Lapinskaitė apie savo svorį galvojo visą gyvenimą, tačiau prisiversti atsikratyti nereikalingų kilogramų jai padėjo didžiulė valia. Šiandien mergina yra net 42 kilogramais lengvesnė. 

5

Nereikalingi kilogramai šiltuoju metų laiku gali tapti tikru galvos skausmu. Iš Kazlų Rūdos kilusi Aistė Lapinskaitė apie savo svorį galvojo visą gyvenimą, tačiau prisiversti atsikratyti nereikalingų kilogramų jai padėjo didžiulė valia. Šiandien mergina yra net 42 kilogramais lengvesnė. 

REKLAMA

Kaip Aistei Lapinskaitei pavyko atsikratyti tiek daug kilogramų, ką ji dažniausia valgydavo dienos metu ir ką ji pataria visiems, norintiems atsikratyti svorio? Visą tai ir dar daugiau sužinosite iš jos pačios lūpų. 

Aiste, jūsų svorio pokyčiai yra iš tiesų neįtikėtini. Tačiau nuo ko prasidėjo jūsų svorio metimo kelias?

Kiek save pamenu, visada buvau apkūni. Mokykloje sulaukdavau kvailų replikų apie savo svorį, dėl to verkdavau užsidarius kambaryje su šokoladuku rankoje. O dar vaikas būdama savęs klausiau - kodėl aš ,,stora’’? Kodėl aš ne tokia, kaip mano bendraamžės mergaitės? Bėgant metams - keitėsi ir skaičiai svarstyklėse - jie didėjo, didėjo ir nepasitikėjimas savimi, kompleksavau dėl visko - pilvo, krūtinės, kojų, rankų...

REKLAMA
REKLAMA

Nešiojau tik neaptemptus rūbus, o žiema buvo mano mėgstamiausias metų laikas, nes galėdavau vaikščioti prisirengus. Apie sporto klubus iš viso nekalbu, kadangi bijodavau žmonių reakcijų mane pamatę, įsivaizdavau, kad storų žmonių vieta - ne ten. Taigi, taip kentėjau iki tol, kol neužlipau ant svarstyklių ir nepamačiau triženklio skaičiaus - 112kg. Prisiminiau, kad ir mano drabužių dydis juk.. triženklis. Supratau, kad dabar arba niekada, kadangi jau ir taip daug metų iš eilės sau kartoju ,,nuo pirmadienio’’, o atėjus pirmadieniui - nuo kito (turbūt kiekvienai moteriai pažįstama situacija). Tą kartą nelaukiau pirmadienio, bėgau užsirašyt į sporto klubą, domėtis ką ir kada valgyti.

REKLAMA

Nutarėte atsikratyti nereikalingų kilogramų. Ir kaip sekėsi tai padaryti?

Sportavau mažiausiai 3 kartus per savaitę, valgiau taip pat 3-4 kartus dienoje. Su tokia rutina ištempiau mažiau nei 3 mėnesius, tačiau, numečiau 27kg ir užmigau ant laurų. Svoris, beje, buvo vistiek didelis - 85kg.. Tačiau negalėjau ištverti nei dienos ilgiau be traškučių, šokoladų ir viso kito nesveiko maisto! Grįžau į savo seną gyvenimo būdą - visą dieną nevalgyti, o vakare prisivalgyt iki apsirijimo. Tad 11 mėnesių gyvenau taip, kaip prieš pradedant sportuoti, priaugau šiek tiek svorio, ir, kaip ir kiekvieną gruodį - sau pasakiau - viskas, nauji metai - nauji ratai, reikia atsikratyti likusių kilogramų, vasara artėja, nejaugi noriu vėl nešioti dydžiu didesnius marškinius ir tampres? Ne, nenoriu.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau supratau, kad man reikia disciplinos, todėl kreipiausi į mitybos ir sporto programų sudarinėtoją, su savo istorija. Su juo pradėjau dirbti nuo sausio 24 dienos sverdama 88.6kg, šiai dienai rezultatas nerealūs, sveriu 70kg, ir nebeliko priežasties verkti dėl papildomo svorio. Žinoma, buvo sunkių akimirkų, ne kartą parduotuvėje verkiau, kadangi norėjau nusipirkti savo mėgstamą baltą šokoladą, ar traškučių, tačiau žingsnis po žingsnio užsiugdžiau valią ir to atsisakiau nesigailėdama.

Kas jums labiausiai padėjo, siekiant savo tikslo?

Na, stebuklų manau metant svorį nėra. Vienintelis stebuklas, kurio daugeliui trūksta - yra valia, kurios net pati neturėjau, tačiau visi žino, kad valią reikia ugdyti, nes niekas negimėme ja turėdami. Dietų metams bėgant labai daug išbandžiau, tačiau numetus 2kg - sustodavau, ir priaugdavau, kaip visi sako, dvigubai. Stengiuosi gerti kuo daugiau vandens, nesėdėti prie televizoriaus visą dieną, judėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip sportas?

Pradžioje sportavau 3 kartus savaitėje. Šiuo metu sportuoju 5 kartus į savaitę, mažiausiai po 1.5 valandos. Didžiąją laiko dalį praleidžiu darydama pratimus su svoriais.

Visus dominantis klausimas, žinoma, yra maistas. Taigi, kokius patiekalus dažniausia rinkdavotės?

Atsisakiau realiai visko, kaip ir minėjau, mėgau nesveiką maistą, traškučius, šokoladą, tad, deja, šitų gėrių man ir teko atsisakyti, aišku, taip pat atsisakiau miltinių ir riebių maisto produktų, gazuotų gėrimų, alkoholio, prisivalgymo prieš miegą. Žinoma, negaliu sakyt, kad visiškai jų atsisakiau, nes visiems būna silpnumo akimirkų, tačiau stengiuosi save kontroliuoti, jei kažką suvalgyti netinkamo - daryti tai tik pirmoje dienos pusėje.

REKLAMA

Pačioje pradžioje numečiau 27kg per mažiau nei 3 mėnesius, o šiuo metu esu numetus 17kg per 16 savaičių. Dar toli gražu ne pabaiga iki idealaus svorio, tačiau man tai yra labai didelis pasiekimas. Šiuo metu toliau maitinuosi ir sportuoju pagal planą, noriu pasiekti maksimalių rezultatų, ir galbūt, tapti kažkieno motyvacija - idealu.

Atsikratėte daug nereikalingų kilogramų. Kaip jaučiatės dabar?

Atsikračiau 42kg ir jaučiuosi kaip pradėčiau gyventi iš naujo, kadangi dėl kompleksų praleidau daug gražių akimirkų savo gyvenime. Bijodavau žmonių reakcijos, komentarų, žvilgsnių. Esu patenkinta savo išvaizda jau dabar, kadangi tai man yra nauja - maži drabužių dydžiai, gera savijauta.

REKLAMA

Aiste, koks būtų jūsų patarimas, visiems norintiems sulieknėti?

Visi žino, kad priaugti yra lengviau nei numesti. Tad patarčiau baigti savęs gailėtis ir ieškoti lengviausių būdų numesti svorio, nelaukti pirmadienio ištisas savaites ir pradėti jau dabar, nes viskas yra pasiekiama sunkiu darbu. Pati sunkiai dirbau su savimi, tiek fiziškai, tiek morališkai, negimiau su stipria valia - kaip ir visi kiti, tačiau su kiekvienu numestu kilogramu tapau vis stipresnė, o su kiekvienu išgirstu komplimentu - įgaudavau dar daugiau motyvacijos. Pradėkit nuo mažų žingsnių ir net nepastebėsit, kai aplinkiniai pradės klausinėti ir girti jus, tapsit motyvacija kitiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų