REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Namuose norite pasigaminti kažką sotaus, tačiau pavargote nuo įvairių sudėtingų receptų? Išbandykite šį jautienos troškinį, kuriam paruošti neprireiks daug laiko ir jėgų, o skonis privers sugrįžti į vaikystę. 

Namuose norite pasigaminti kažką sotaus, tačiau pavargote nuo įvairių sudėtingų receptų? Išbandykite šį jautienos troškinį, kuriam paruošti neprireiks daug laiko ir jėgų, o skonis privers sugrįžti į vaikystę. 

REKLAMA

Jautienos troškiniui reikės: 800 gr. jautienos, 4 vnt. svogūnų, 3 skiltelės česnako, 3 šaukštai pomidorų padažo, 3 šaukštai grietinės, 1 a.š garstyčių, 1 šaukštas cukraus, 1 a. š. saldž. paprikos, 4 šaukštai miltų, druskos, pipirų, rozmarino, aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis, pagardinti rozmarinu, druska, pipirais, sudėti į maišelį. Įdėti porą šaukštų miltų ir gerai sukratyti, dėti į įkaitintą keptuvę, kepti per kelis kartus, nesudėkite visos mėsos iš karto, nes ji neapskrus. Stengtis išmėtyti gabaliukus kuo atskiriau.

Kai mėsa apskrunda ir ji pašalinta iš keptuvės, tuomet į keptuvę dėti smulkintą česnaką. Reikia labai trumpai kepti, tuomet sudėti supjaustytus pusžiedžiais svogūnus ir kepti, kol pradeda šiek tiek gelsti, pabarstyti nubrauktą šaukštą miltų (ne daugiau, nes sutirštės nuo mėsos) pavartant pakepti minutėlę.

REKLAMA
REKLAMA

Tada supilti 400-500ml. jautienos sultinio (būtų idealu, jei jis butų tikras, ne kubelių), įberti papriką.

Sudėti pomidorų padažą, garstyčias, cukrų, ir lengvai maišant užvirti, kai užvirs, dėti grietinę, druską, pipirus, viską šiek tiek kaitinti.

Tuomet sudėti atidėtą keptą mėsą ir ant nedidelės ugnies kaitinti apie 6-8 min., kartais pamaišant, prieš galą uždengti ir išjungti ugnį, palaikyti kelias minutes uždengtą, vėliau galima ragauti.

Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų