REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Meilė (nuotr. 123rf.com)

Psichologė Ramunė Murauskienė įsitikinusi, kad amžina meilė tikrai egzistuoja, tereikia tiksliai žinoti, kaip jos pasiekti ir kokių klaidų vengti. 

27

Psichologė Ramunė Murauskienė įsitikinusi, kad amžina meilė tikrai egzistuoja, tereikia tiksliai žinoti, kaip jos pasiekti ir kokių klaidų vengti. 

REKLAMA

Nori ilgalaikės meilės? Turėk.

Kaip gerai, kad žemėje yra tiek daug išmintingų žmonių, kurie dalinasi įžvalgomis apie laimingą gyvenimą. Dauguma mūsų svajoja apie ilgalaikius ir tvarius santykius. Dalinuosi Brandon Bays įžvalgomis apie meilę.

Meilė yra davimas

Taip jau yra, kad meilė yra davimas. Meilė nėra jokie drugeliai pilve. Tai šalutiniai romantinio laikotarpio ir aistros reiškiniai. Jie ištinka mus ne taip jau ir retai, tačiau su meile tai neturi nieko bendro.

Meilė - tai sąmoningas sprendimas daryti ką nors dėl kito žmogaus ar dėl savęs. Meilė - tai davimas. Meilė - tai nesirūpinimas gavimu. Tačiau verta stebėti darną santykiuose ir nekurti meilės, kur myli tik vienas. Meilė - tai abipusiai santykiai. Ne kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

Prisipildyk

Kai norime ką nors mylėti, turime būti pasiruošusios duoti. O norint duoti, reikia turėti ką duoti. Tai reiškia, kad santykiams turime būti emociškai pasiruošusios.

REKLAMA

Jau esu rašiusi, kad vienatvė kartais yra svarbi. Todėl niekada neverta skubėti nuo vienų santykių prie kitų. verta žinoti: mes negalime prisipildyti amžiams, kad užtektų; mes turime išmokti prisipildyti kiekvieną dieną, kad neliktume tuščios, nepatenkintos, besiaukojančios.

Mes galime būti mylinčios, globojančios ir dosnios. Vienoje knygoje skaitau: meilė duoda ir atleidžia; egoizmas griauna ir pamiršta.

Būk visada dabartyje

Nepasilik praeityje. Tai gali nutikti dėl įvairiausių priežasčių: nuovargis, pasikartojantis partnerio elgesys ir pan. Būk čia ir dabar, stebėk save dabartyje, neleisk, kad praeitis gadintų tavo dabartį ir jauktų ateitį. Nemanyk, kad tau jau žinai, kaip bus, ką nori pasakyti tau svarbus žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

Nemanyk, kad tu visada žinai, kaip kitas pasielgs. Būk tame momente, kuriame esi. Taip pajėgsi išvengti susikurtų konfliktų.

Rodyk tikrus jausmus

Visada rodyk tikrus jausmus. Neapsimetinėk. Nepataikauk. Leisk sau jausti viską. Būk sau meili ir gera, pripažink visokius savo jausmus ir leisk jiems gyventi kartu su tavimi.

Tu pastebėsi, kaip greitai jausmai keičiasi. Nėra nieko baisaus jaustis nemaloniai, nes tai netrunka amžinai. Neslėpk savo jausmų nuo savęs ir tau svarbaus žmogaus. Netaupyk malonių jausmų. Būk savimi. Tu esi jausmų upė, tekėk.

Atsisveikink su idealais

Mes esame susikūrusios labai daug pasakų. Tad kviečiu tave atskirti realybę nuo savo fantazijų. Nežiūrėk lėkštų romantinių filmų, kurie tave savotiškai kankins, nes primins apie tavo ne itin romantišką realybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patikėk, realybė yra tikrasis stebuklas. leisk jam egzistuoti. Atsisveikink su visuomenės, idealistinių rašytojų ar filosofų primetamais idealais apie vyrus, moteris ir santykius.

Būk savimi. Jausk. Pripažink savo netobulumą. Ir kitų. Rauk visus savo prisigalvojimus apie statistinį partnerį ir lūkesčius jam. Jei neturi partnerio, tačiau jau žinai, kaip viskas turi būti, tu jau gadini savo santykius su kitu žmogumi.

Kai atsiras žmogus, pažink jį. Tikrą. Ir būk meili jam ir sau. O jei jums nepakeliui, atsisveikink, padėkojusi už pažintį. Tik tiek.

Mylėk save

Jei nori tvarių santykių, jei nori adekvačių meilės mainų be mainų plano, mokykis mylėti save. Aš neskatinu tavęs pirma išmokti mylėti save, o tik vėliau leistis į meilės kelionę su kitu. Meilės mes mokomės visada.

Tad meilės sau ir kitam pamokos gali vykti lygiagrečiai. Liaukis save kritikuoti. Liaukis savyje akcentuoti tai, ko tu savyje nemėgsti. Pradėk mėgautis savimi. Ir visai nesvarbu, ar tu turi partnerį, ar esi viena. Mėgaukis savimi taip, kaip gėlininkas mėgaujasi gėle. Juk ji ir kvepia tik tam, kad džiugintų. Myliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų