REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Valdas ir Alma Adamkai (Fotodiena nuotr.)

Didžiąją žiemos dalį su gripo komplikacijomis besigrūmusi ponia Alma Adamkienė dienas leidžia saulės atokaitoje, savo namuose, su prezidentu Valdu Adamkumi. Apie tai, kokie šeimos vasaros planai ir kada širdžių prezidentu vadinamas V.Adamkus vėl viešumoje pasirodys su ponia Alma, jis pats papasakojo naujienų portalui tv3.lt

44

Didžiąją žiemos dalį su gripo komplikacijomis besigrūmusi ponia Alma Adamkienė dienas leidžia saulės atokaitoje, savo namuose, su prezidentu Valdu Adamkumi. Apie tai, kokie šeimos vasaros planai ir kada širdžių prezidentu vadinamas V.Adamkus vėl viešumoje pasirodys su ponia Alma, jis pats papasakojo naujienų portalui tv3.lt

REKLAMA

Dienas leidžia gryname ore

Pokalbio metu buvo galima justi, jog V.Adamkus – puikiai nusiteikęs. Pasirodo, taip yra todėl, kad ponia Alma, prezidento teigimu, kasdien jaučiasi vis geriau. Netrukus šeimos laukia malonūs pokyčiai – prezidentas su žmona po ilgo laiko tarpo žada pasirodyti viešuose renginiuose, o prasidėsiantis masažų kursas V.Adamkui netrukus padės jaustis gerokai stipriau. 

„Alma jaučiasi kiekvieną dieną vis geriau. Žinoma, bangavimas yra, tačiau, reikia pasakyti, dar iki mėnesio galo negalės eiti su manimi kur nors šokti. Taip kad aš tikiuosi, kad viskas eina tik į gerąją pusę.

REKLAMA
REKLAMA

Mes kasdien būname lauke. Visą savaitę, kai orai – ypatingai gražūs, mes didžiąją dienos dalį praleisdavome lauke. Net pusryčiaudavome ir vakarieniaudavome“ , - kalbėjo prezidentas.

REKLAMA

Smalsu, kaip jaučiasi kasdien žmoną globojantis pats V.Adamkus? „Aš negaliu skųstis. Turiu problemų su nugara, nes vienu metu buvo nutrauktas masažų kursas.

Kitą savaitę jie turėtų vėl prasidėti, todėl, tikiuosi, būsiu formoje ir galėsiu normaliai funkcionuoti“, - sakė prezidentas.

Renginiuose pasirodys kartu

Pasiteiravus, ar šeima turi vasaros planų ir jau galvoja apie galimas keliones, V.Adamkus šyptelėjo. „Tolimesnių kelionių tikrai nebus, tačiau po Lietuvą pakeliausime – numatomi keli renginiai, kuriuose turėsime dalyvauti.

Visų pirma, liepos 6-ąją, vėliau – renginys Kaune, o paskui Vilkijoje, kur giedosime su visa tauta Lietuvos himną.

REKLAMA
REKLAMA

Jei Alma jausis gerai, į šiuos renginius būtinai važiuosime kartu“, - teigė V.Adamkus.

Išskirtiniame interviu – dėmesys žmonai

Kovo 11-osios proga naujienų portalas tv3.lt publikavo išskirtinį interviu su Valdu Adamkumi, kuriame jis papasakojo apie neblėstančią meilę Almai bei požiūrį į Lietuvos aktualijas. Kviečiame prisiminti. 

Gerbiamas prezidente, ką Jums pačiam reiškia kovo 11-osios šventė?

Kovo 11-oji pratęsia vasario 16-osios šventę. Kiekvienam iš mūsų labai svarbu žiūrėti, kad tas tęsinys nesibaigtų su mumis ir persiduotų kitoms kartoms.

Svarbu, kad Lietuva eitų vis į šviesesnę ateitį, kurios nusipelnė. Dažnai mintimis grįžtų į senus laikus, prisimenu išeiviją, tremtinius, mirusius kalėjimuose, bet mes atgavome laisvę vien tik savo tikėjimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad tą tikėjimą turime perduoti kitai kartai, kad jį tęstų ir statytų Lietuvą tokią, kokią nešiojamės širdyje.

Lietuva turi laisvę ir nepriklausomybę. Regis, ko daugiau galime norėti. Tačiau ar galime džiaugtis? Kokią Lietuvą sako akimis regite Jūs?

Lietuva gyvena persilaužimo krize, kuri vis dar neįvyko. Einame į ateitį, stengiamės, tačiau vis dar yra tam tikrų sovietinių okupacinių nuotaikų, likusių tam tikrų žmonių širdyje.

Jie ta pragaištinga sėkla užnuodija visuomenę. Būtent todėl mes ir turime tiek nesąžiningumo, korupcijos, žudymų, vagysčių. Tačiau tai nėra mūsų tautos bėda.

Aš manau mūsų šalyje daug gėrio ir pasiaukojimo. Ypač tada, kai būna kritinės minutės. Mes mokame tai parodyti. Ypač tai geba jaunimas.

REKLAMA

Prezidente, kokį jaunimą regite? Kokią Lietuvą jis sukurs?

Džiaugiuosi visa širdimi, kad mūsų jaunimas labai talentingas. Man kyla klausimas, iš kur tiek talento. Į ateitį žiūriu su šviesiu optimizmu. Gal aš to ir nesulauksiu, bet aš šventai tikiu, kad tai įvyks.

Jūsų ir ponios Almos santuoka – labai graži ir tvirta. Esate pavyzdys daugeliui šeimų, kaip reikia pasitikėti vienam kitu, būti kartu net ir sudėtingose situacijose. Ką Jums suteikė ponia Alma?

Ji man davė meilę, tikėjimą ateitimi, švelnumą, pasitikėjimą žmonėmis.

Aš galiu pasakyti vienu žodžiu – ji man davė gyvenimą, kuriuo didžiuojuosi. Esu jai dėkingas. Gyvenime būta įvairių periodų, net ir labai sunkių. Ji visada tvirtai atstovėjo, buvo šalia ir už tai aš jai sakau labai didelį ačiū.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų