REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Storas pilvas (nuotr. 123rf.com)

Nuo įvairių kremų ir specialių procedūrų iki celiulitą naikinančių maisto produktų, su šiuo daugelio moterų priešu kovojama pačiais įvairiausiai būdais.

34

Nuo įvairių kremų ir specialių procedūrų iki celiulitą naikinančių maisto produktų, su šiuo daugelio moterų priešu kovojama pačiais įvairiausiai būdais.

REKLAMA

Nors visos šios priemonės veikia skirtingai, jos turi ir kai ką bendro – geresnis efektas pastebimas tuomet, kai atsisakoma tam tikrų maisto produktų.

Pasirodo, jog kai kurios maisto medžiagos skatina odą atrodyti kaip apelsino žievelę net tada, kai visais įmanomais būdais bandote ją išlyginti.

„Kadangi celiulitui labai didelę įtaką turi ir genai, visiškai jo panaikinti neįmanoma, tačiau sumažinus kūno svorį, iš mitybos išbraukus tam tikrus nesveikais laikomus riebalus, cukrų ir druską, visa tai galima šiek tiek paslėpti“, - teigė registruota dietistė ir mitybos specialistė Kristen Carlucci Haase.

Sužinokite, kokie maisto produktai yra patys didžiausi jūsų odos priešai ir celiulito draugai, o kokie turi atvirkštinį efektą – padeda jį užmaskuoti. Atsisakius šių produktų, jūs jau netrukus pajusite, kad riebalai ims tirpti, o kilogramai - sparčiai kristi. 

REKLAMA
REKLAMA

Perdirbti mėsos gaminiai ir sūriai

Viename sumuštiniui skirtame mėsos gabalėlyje vidutiniškai yra net 790 miligramai druskos – tai trečdalis dienos normos. Įprastai ant sumuštinio dedame daugiau nei vieną mėsos gabalėlį, todėl suvartojamos druskos kiekis dar padidėja. Ne ką geresnis yra ir sūris. Pavyzdžiui, ¼ stiklinės fetos sūrio yra net 400 miligramai druskos.

REKLAMA

Klausiate, kuo čia dėta druska?

„Produktai, kurių sudėtyje yra laba daug druskos, mūsų kūnuose sulaiko vandenį, kuris išryškina celiulitą“, - paaiškino Kristen.

Vietoje to patariama valgyti mažiau druskos sudėtyje turinčius gaminius, nepamirškite vaisių ir daržovių bei nuolatos gurkšnokite vandenį.

Sriuba skardinėse

Sriuba skardinėje yra puiki išeitis norint greitos vakarienės, tačiau joje taip pat nemažai mums ir mūsų išvaizdai taip kenkiančios druskos.

Jei norite kažką pasiurbčioti, pasiruoškite sultinio, į kurį pripjausčius įvairių daržovių gausis ideali ir tikrai labai skani sriuba.

REKLAMA
REKLAMA

Gazuoti ir saldūs gėrimai

Ar su kiekvienu gimtadieniu celiulitas vis labiau išryškėja? Taip yra todėl, jog jūsų kūnai laikui bėgant gamina vis mažiau odai elastingumo suteikiančio kolageno.

Deja, šio natūralaus proceso paskatinti neįmanoma, tačiau kolageno irimą galima sulėtinti atsisakant cukraus. Nors šiais laikais jo randama beveik visur, tiek duonos gaminiuose, tiek sausuose dribsniuose, daugiausia jo aptinkama saldžiuose gazuotuose gėrimuose, energetiniuose gėrimuose ir sultyse.

Tačiau jei mėgstate saldumynus ir jums norisi kažkuo pasimėgauti, siūlome rinktis dietinius gėrimus.

Barberkiu padažas

Ruošiant vištieną kepimui ant grotelių naudojate nemažai šio padažo, tačiau ar kada susimąstėte, kad didžiąją dalį jo sudaro būtent cukrus?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik 2 valgomuosiuose šaukštuose šio skanaus padažo yra net 15 g cukraus – daugiau nei pusė visos dienos normos. Blogiausia yra tai, kad visa tai gaunama iš fruktozės, kuri naudojama norint sustiprinti apetitą.

Barbekiu padažas ne tik skatina svorio augimą, didina cukraus kiekį kraujyje, bet ir išryškina celiulitą.

Jei nežinote, kuo pakeisti barbekiu padažą, mėsą marinuokite mažiau cukraus savo sudėtyje turinčiu gaminiu.

Grūdėta varškė

Kas sieja grūdėtą varškę su celiulitu? Druska. Nors šis dažnai pusryčių metu valgomas maisto produktas nėra labai sūrus, viename nedideliame indelyje aptinkama daugiau nei 700 miligramai druskos.

Jei negalite atsisakyti šio mėgstamo pusryčių patiekalo, rinkitės tokį, kuriame druskos beveik nėra. O jei norite visiškai pakeisti varškę, išbandykit graikinį jogurtą.

REKLAMA

Pica

Apart genų, celiulito priežastimis gali būti ir kiti dalykai, teigė mitybos specialistė Yasi Ansari. Vienas dažniausių – prasta kraujotaka.

„Jei maitinatės itin riebiais patiekalais, sutrinka jūsų kraujotaka, suprastėja deguonies išnešiojimas. Dėl to susilpnėja jungiamieji audiniai, oda ima trūkinėti“, - sakė ji.

Norint pasirūpinti tinkama kraujotaka, venkite prisotintais riebalais pagardintų patiekalų, tokių kaip pica. Kaip teigia mokslininkai, pica ir sūris amerikiečių mityboje yra pagrindiniai prisotintų riebalų šaltiniai.

Nenorite sau pakenkti? Vietoje greito maisto restoranuose užsakomų picų rinkitės pagamintas namuose.

Margarinas ir riebalų mišiniai

Prieš kelis dešimtmečius mokslininkai išsiaiškino, kad į daržovių aliejų suleidus vandenilio, aliejus sukietės ir tokią būseną išlaikys net esant kambario temperatūros.

REKLAMA

Šis atradimas paskatino transriebalų atsiradimą, kurie mūsų organizmuose taip pat sukietėja, užkemša arterijas, trikdo kraujotaką ir deguonies išnešiojimą.

Tai ne tik labai kenkia širdžiai, bet ir silpnina odos audinius. Atsisakykite šių gaminių ir ant duonos tepkite iš žole mitusių karvių pieno pagamintą sviestą. Jame yra nemažai riebalų rūgščių, skatinančių lieknėjimą.

Sojos padažas

Ar pastebėjote, jog suvalgius kelis gabalėlius sojų padažu pagardinto suši jūsų pilvas išsipučia? Tai nutinka dėl to, jog padaže esanti druska organizme sulaiko visus skysčius.

Batonas

Kad atsikratytumėte celiulito, mitybos specialistai rekomenduoja atsisakyti maisto gaminių, kurie pagaminti iš baltų miltų. Batone ir kituose gaminiuose esantys angliavandeniai virsta cukrumi, po to gliukoze, kuri naikina kolageną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinkitės iš pilno grūdo miltų paruoštus gaminius, kurie išlygins jūsų odą bei padės atsikratyti papildomų kilogramų.

Bulvių ir kukurūzų traškučiai

Nors celiulito turi beveik visi, jei turite viršsvorio, bandant sulieknėti ar sumažinti bendrą organizmo riebalų kiekį , kartu nyksta ir celiulitas. Kad paspartintumėte kilogramų tirpimą, venkite apdirbtų užkandžių, kuriuos valgant sunku jausti saiką, pavyzdžiui, bulvių ir kukurūzų traškučių.

Jei norisi kažko traškaus, išbandykite iš pupelių pagamintus traškučius. Juose gausu skaidulų, greičiau užpildančių jūsų skrandį.

Pyragaičiai

Juk suvalgyti vieną yra geriau, nei sukirsti visą tortą, tiesa? Tačiau net ir gardžiausia grietinėle pagardinti pyragaičiai slepia didelį kiekį cukraus, kuris skatina svorio augimą ir kolageno irimą.

REKLAMA

Užsimanius kažko saldaus siūlome pasigaminti tirštą trintų vaisių kokteilį.

Riestainiai

Daugelis nežino, tačiau riestainiai yra daugiausiai druskos savo sudėtyje turintys gaminiai, kuriuos taip pamėgo ir patys amerikiečiai. Priklausomai nuo riestainio rūšies, viename jų gali slypėti apie 600 miligramai druskos. Jos kiekis dar padidėja užtepus varškės kremo.

Atėjo metas sužinoti maisto produktus, kurie mažina celiulitą ir lygina duobutėmis „padabintą“ odą.

Kalendra

Tai ne tik prieskoninė žolelė, bet ir puiki priemonė iš organizmo pašalinanti sunkiuosius metalus, besislepiančius riebalų ląstelėse. Sunkieji metalai trikdo normalią audinių funkciją ir neleidžia kūnui tinkamai sugyti. Sumažėjus toksinų kiekiui, atsikratoma susikaupusių riebalų, dėl to nyksta ir celiulitas.

REKLAMA

Petražolės

Lėkštėje atsidūrusi itin kvapni petražolė yra dažnai ignoruojama, tačiau ji, kaip ir kalendra, padeda iš organizmo pašalinti toksinus, išvalo inkstus, apsaugo nuo skysčių sulaikymo. Joje taip pat aptinkama vitaminų A, E ir C, reikalingų norint turėti sveikai atrodančią odą.

Grikiai

Grikiai ilgai virškinami, todėl ilgesnį laiką jausitės sotesni, juose gausu baltymų, vitamino B ir skaidulų. Nors pastaroji medžiaga naudinga norint sumažinti liemens apimtis, ji taip pat kovoja su celiulitu.

Riešutai

Šis užkandžiui puikiai tinkantis produktas taip pat padeda mažinti celiulitą. Omega-3 riebalų rūgštys prisideda prie odos ląstelių membranos tvirtumo, dėl ko jūsų oda atrodo švelnesnė, ir turi mažiau raukšlių. Taip reikalingos riebalų rūgštys taip pat pavėlina odos senėjimo procesus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greipfrutas

Tai vaisius, kurį taip pamėgo dėl jo riebalus deginančių savybių, jis taip pat lygina odos raukšleles, stiprina imunitetą ir atkuria kolageną.

Kai kuriuose moksliniuose tyrimuose rašoma, jog reguliariai valgant greipfrutą pagreitėja medžiagų apykaita.

Vanduo su citrina

Vandenį pagardinus citrinos griežinėliu ne tik pagerės jo skonis, bet aprūpinsite kūną skysčiais, iš organizmo pašalinsite toksinus ir gausite vitamino C dozę. Visa tai labai svarbu norint sumažinti celiulitą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų