REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugybė žmonių ištisus gyvenimą praleidžia ieškodami paslapčių, kaip pasiekti tikrąją laimę. Vis tik būdas linksmai gyventi gali būti visai jūsų panosėje, rašo portalas independent.co.uk.

Daugybė žmonių ištisus gyvenimą praleidžia ieškodami paslapčių, kaip pasiekti tikrąją laimę. Vis tik būdas linksmai gyventi gali būti visai jūsų panosėje, rašo portalas independent.co.uk.

REKLAMA

Jei jaučiate, kad jūsų psichologinė būklė dažnai prasta, išbandykite šiuos paprastus patarimus ir stebėkite, kaip keisis jūsų savijauta.

Klausykitės pakilios muzikos

Jei sąmoningai pasirinksite klausyti muziką, kurios tempas greitesnis, jums pakils ūpas. 2013 m. Misūrio (JAV) universitete atliktame tyrime paaiškėjo, kad besiklausant greitos, pakilios muzikos išties gerėja nuotaika.

Smagiai pasivaikščiokite

Gal ir sunku patikėti, vaikščiojimas taip, tarsi būtumėte laimingas, gali ženkliai pakelti jūsų nuotaiką. 2014 m. atliktas tyrimas parodė, kad linksmos eisenos imitacija bus geros nuotaikos garantas.

Kitąkart eidami gatve atmeskite atgal pečius, kilstelkite smakrą, krūtinę išpūskite priekin ir išbandykite, ar taip eidami jausitės geriau.

REKLAMA
REKLAMA

Šypsokitės

Jei prisiversite šypsotis, ilgainiui išties pradėsite nuoširdžiai šypsotis. Kanzaso (JAV) universiteto mokslininkai tyrė, kaip netikra šypsena prisideda prie geros nuotaikos.

REKLAMA

„Kai įstrigsite kamštyje ar patirsite stresą, pabandykite šypsotis. Tai tikrai padės jaustis geriau“, - patarė tyrimo bendraautorė Sarah Pressman.

Atidžiai rinkitės spalvas

Visos spalvos turi įtakos mūsų savijautai. Pavyzdžiui, juoda kelia liūdesį, raudona – pyktį, žalia – ramybę, laimę ir jaukumą.

Prisiglauskite prie gyvūnų

Bet kas, turintis naminių gyvūnų, patvirtins – jie geros nuotaikos užtaisai. Majamio (JAV) universiteto mokslininkai įrodė, kad naminiai gyvūnėliai gali daryti stebuklus jūsų savijautai.

Mėgaukitės maloniais aromatais

Niekada nenuvertinkite savo pojūčių galios. Atidžiai pasirinkę jūs supančius kvapus, galite nemenkai paveikti savo nuotaiką. Tam tikri aromatai gali jus atpalaiduoti ir fiziškai, ir psichologiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Sportuokite

Dauguma žino, kad sportas suteikia laimės, nes kūnas prisipildo endorfinų, sukeliančių teigiamas emocijas. Bet visai nereikia bėgioti maratonų, kad pasijustumėte geriau. Net ir 10 minučių mankštelė turės teigiamos įtakos jūsų savijautai.

Priimkite save

Gal tai ir nėra greitas problemos sprendimo būdas, tačiau kasdieniai pratimai, didinantys savivertę, pagarbą sau, padės vos tik jų imsitės.

Jei užplūsta noras pažerti sau kritikos, verčiau galvokite apie ką nors malonaus, apie tai, ką savyje vertinate, kuo džiaugiatės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų