REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ingrida Martinkėnaitė – veikli mama, dainininkė, tinklaraščio „Su Ingrida“ autorė, kurios diena prasideda anksti ryte ir baigiasi vėlai vakare, o makiažas visą laiką turi išlikti nepriekaištingas.

Ingrida Martinkėnaitė – veikli mama, dainininkė, tinklaraščio „Su Ingrida“ autorė, kurios diena prasideda anksti ryte ir baigiasi vėlai vakare, o makiažas visą laiką turi išlikti nepriekaištingas.

REKLAMA

Tarptautinės SLA akademijos dėstytojas, visažistas Paulius Pijus Zulonas, pakviestas grožio salono „Cut Code“ savininkės Rūtos Morozovienės, Ingridai ir kitoms moterims, besidominčioms makiažo subtilybėmis, parodė ir papasakojo, kaip vos per 10 minučių atnaujinti ryte darytą makiažą, paverčiant jį vakariniu.

Kada rinktis birią pudrą, o kada kompaktinę?

Grožio specialistas Paulius Pijus Zulonas rekomenduoja, dieninį makiažą keičiant į vakarinį, pirmiausia nustatyti savo odos tipą ir pagal jį rinktis birią arba kompaktinę pudras, kurios skiriasi sudėtimi ir paskirtimi.

Birią pudrą turėtų naudoti riebios veido odos savininkės, kurių T zona (kakta, nosis ir smakras) dienai įpusėjus pradeda blizgėti.

REKLAMA
REKLAMA

Taip atsitinka dėl organizmo natūraliai gaminamo sebumo – aliejaus, kurį išskiria riebalinės liaukos, slypinčios po viršutiniu odos sluoksniu. Norint tinkamai atnaujinti makiažą, pirmiausia reikia šį blizgesį specialia servetėle švelniai nuvalyti, bet jokiu būdu netrinti, ir tada dengti biria pudra.

REKLAMA

Jeigu oda yra sausa, tuomet biri pudra netinka – reikia naudoti kompaktinę priemonę. Sausa oda yra linkusi viską sugerti į save, todėl tam tikrose veido vietose nebelieka produkto.

Būtent kompaktinė pudra ne tik suteikia matinį efektą, bet ir maskuoja veidą. Jos sudėtyje yra aliejų, kurie nesausina odos. Tuo tarpu biri pudra užfiksuoja ir nuima blizgėjimą, suteikdama veidui matinį efektą, bet nemaskuoja.

Kad veidas atrodytų ne putlus, o gaivus

„Pasipudravus kompaktine ar biria pudra, veidą galima šiek tiek paryškinti kontūravimo pagalba, kad vakaro metu prie dirbtinio apšvietimo bruožai būtų ryškesni.

REKLAMA
REKLAMA

Reikėtų paryškinti įdubimą, esantį po skruostikauliu: pirštais apčiupkite skruostą ir ten, kur jaučiate įdubimą po kaulu, tamsinkite liniją nuo ausies iki lygiagrečiai akies išorinio kampo“, – aiškina grimo ir vizažo akademijoje dėstantis specialistas. Jis atkreipia dėmesį, jog ryškus kontūravimas nebėra madingas, todėl nereiktų persistengti – verčiau kurti švelnesnius kontūrus.

Nuo septynerių metų grimo subtilybėmis besidomintis ir profesijos Paryžiuje mokęsis profesionalas rekomenduoja švelnesnį kontūravimą atlikti naudojant aptakų šepetėlį, kuris leidžia išvengti griežtų linijų, bei skaistalus, kurie sukuria gaivumo efektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši priemonė dedama ant kiečiausios skruosto vietos – skruostikaulio centro ir tęsiasi iki vietos, lygiagrečios akies rainelės centrui. Jokiu būdu negalima dėti skaistalų ant skruosto įdubimo – tokiu atveju veidas atrodys ne gaivesnis, bet putlesnis.

Be skaistalų, dar didesnio gaivumo ir švytėjimo suteikia iliuminatorius, kuris paslepia pavargusio veido žymes.

Šios priemonės Paulius Pijus nerekomenduoja naudoti turinčioms riebią veido odą, kadangi ji ir taip yra linkusi blizgėti, bei turinčioms plačius smilkinius – ši priemonė dar labiau juos paryškina. Ji yra dedama šiek tiek virš skruosto centro, virš skaistalų, bet ne akiduobės zonoje. Iliuminatoriaus pagalba taip pat galima sukurti putlesnių lūpų efektą, juo patepus virš lūpos.

REKLAMA

Ryškios akys ir lūpos

„Ryškinant lūpas, rekomenduoju atsižvelgti į jų formą. Jei lūpos putlesnės, tuomet nebijokit tamsių spalvų, tokių kaip bordo ar violetinių atspalvių, ir kurkite matinį efektą.

Jei lūpos plonos – blizgus efektas ir koraliniai, raudoni atspalviai sukurs putlesnių lūpų iliuziją. Lūpų blizgesio atspalvį derinkite prie akių ar prie skruostų atspalvio“, – rekomendacijomis dalijasi SLA akademiją baigęs ir šiuo metu joje dėstantis vaikinas.

Nuo aštuoniolikos metų grožio srityje besisukantis Paulius Pijus pataria prieš dažant lūpas paryškinti akis: „Užtenka suformuoti gražią akių liniją ties blakstienomis, o šešėliuotą liniją efektyviausiai išgausite kirstos šerelių formos šepetėliu. Kuo jis bus plonesnis ir mažesnis, tuo linija bus grakštesnė ir tiesesnė. Beje, jei vakare matosi paraudusios akys, siūlau į akies gleivinę įvesti šviesų pieštuką.“

REKLAMA

Makiažo profesionalas modeliavimo priemonėmis atšviežinęs Ingridos veidą, paryškinęs akis ir lūpas, vos per 10 minučių dieninį makiažą pavertė į madingą bei ryškų vakarinį. Į grožio salono „Cut Code“ užsukusi ir netikėtai modeliu tapusi žinoma atlikėja džiaugėsi rezultatu, nes jos vakare laukė koncertas, kuriame veidas turėjo švytėti, lyg būtų ką tik atliktas pilnas vakarinis makiažas.

Tuo tarpu jos diena prasidėjo anksti ryte sporto treniruotėje, po to moteris tvarkė reikalus mieste ir neturėjo laiko grožio procedūroms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų