REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Ligoninė (nuotr. 123rf.com)

Ko gero, daugelis žinome, kad gripas ir peršalimas gali sukelti rimtų ar net mirtinų komplikacijų.

55

Ko gero, daugelis žinome, kad gripas ir peršalimas gali sukelti rimtų ar net mirtinų komplikacijų.

REKLAMA

Mokslininkai paskelbė, kad po infekcijos ar susirgus gripu, net 40 proc. padidėja tikimybė patirti širdies smūgį, rašoma „Daily Mail“.

Išvados leidžia manyti, kad šimtai tūkstančių turėtų susirūpinti ir pradėti vartoti vaistus, jeigu sirgo gripu arba turėjo pūslės uždegimą.

Infekcijų sukeliamos komplikacijos, mokslininkų teigimu, net pavojingesnės nei nutukimas.

Kardiologas Rahul Potluri sako: „Žmonėms, kurie į ligoninę paguldyti dėl gripo infekcijos, net 40 proc. padidėja tikimybė patirti širdies smūgį.“

Anot medikų, gripo virusas nuolat kinta, todėl gripas yra nenuspėjamas. Tačiau net ir mažiausia apsauga nuo šios sunkios infekcinės ligos yra geriau nei jokios.

REKLAMA
REKLAMA

Gripo infekcija gali sukelti daug nepageidaujamų pasekmių, ypatingai senyvo amžiaus žmonėms, kurių dauguma serga lėtinėmis ligomis. Gripo virusas gali išprovokuoti trombembolines ligas ir jų komplikacijas, tokias kaip miokardo infarktas arba insultas, taip pat gali sukelti lėtinių gretutinių ligų paūmėjimą.

Visa tai didina brangiai visuomenei kainuojančios hospitalizacijos apimtis ir mirties atvejų padidėjimą. Net du trečdaliai senyvo amžiaus žmonių hospitalizacijų gripo sezono metu įvyksta ne dėl pačios gripo infekcijos, o dėl gretutinių lėtinių ligų paūmėjimo, kurį sukėlė gripo virusas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų